REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.9° Constanța Lun., 2 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6840
20.9° Constanța Luni, 2 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6840
 

Rusia pregătește o lovitură de proporții pentru Europa: Afectează inclusiv România

Rusia pregătește o lovitură de proporții pentru Europa: Afectează inclusiv România

Deria ISLEAM 20 august 2024 | 09:20 2469

Producătorii ruşi de carne de porc urmăresc să capteze 10% din piaţa de import de carne de porc din China în următorii ani, din start, încercând să profite de tensiunile comerciale dintre Uniunea Europeană şi China, cel mai mare consumator de carne de porc din lume. România este unul dintre exportatorii de carne de porc către China, iar dacă Rusia va lua locul Europei, inclusiv producătorii din țara noastră vor avea de suferit, informează News.ro.

Rusia pregateste o lovitura de proportii pentru Europa: Afecteaza inclusiv Romania
Rusia nu a exportat carne de porc în China până în februarie, când Beijingul a autorizat trei producători ruşi să vândă carne de porc pe piaţa de import chineză de 3,5 miliarde de dolari, care este dominată de producătorii din UE, cu o cotă de 51%.

Rusia și China, legături tot mai strânse
Comerţul cu carne de porc se adaugă la legăturile economice tot mai mari dintre Rusia şi China, în faţa sancţiunilor în creştere împotriva ambelor ţări de către Occident.

UE a stabilit recent taxe provizorii de până la 37,6% pentru maşinile electrice importate din China pentru a contracara ceea ce spune că sunt subvenţii neloiale.

Ca răspuns, China a numit firmele de carne de porc daneze, olandeze şi spaniole drept ţinte într-o anchetă antidumping.

”Pentru noi, aceste tensiuni comerciale reprezintă o şansă de a ne prezenta competitivitatea pe piaţa chineză”, a declarat Iuri Kovaliov, şeful Uniunii Naţionale a Crescătorilor de Porci din Rusia, pentru Reuters, adăugând că producătorii nu au încercat să exploateze tensiunile în mod intenţionat. Kovaliov a spus că obiectivul Rusiei este de a furniza 10% din importurile de carne de porc ale Chinei în termen de trei până la patru ani.

Rusia se va confrunta cu o concurenţă acerbă din partea altor mari exportatori de carne de porc, cum ar fi Brazilia, plus producţia în creştere din China, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Buna, Titlul pare a fi militar, apoi continutul este comercial. Nu inteleg r*****a de ce? Si apoi in 2 paragrafe gretoase ni se explica situatia... Jeguri ce sunteti?
3
0
ce cuvant din limba romana este 'antidumping'?
3
0
sintem solidari din interes sau din prostie!? ce treaba avem noi cu reglarile de conturi!?
5
6
Romania era exportator de carne de porc dar dupa ce m ue a lichidat combinatele cu asa zisa pesta porcina acum importa
12
4

REPLICA


LOTO

6/49
3841593934
5/49
23163718935
joker
173541444516