REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.3° Constanța Mar., 23 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6799
23.3° Constanța Marți, 23 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6799
 

Rusia preia controlul asupra subsidiarei locale a Danone

Rusia preia controlul asupra subsidiarei locale a Danone

Ana Maria LIPAN 18 iulie 2023 | 00:00 168

Statul rus a preluat controlul asupra subsidiarei locale a grupului francez Danone, conform unui decret semnat duminică de preşedintele Vladimir Putin, transmite Reuters, sursa citată de agerpres.ro. 

Rusia preia controlul asupra subsidiarei locale a Danone

De asemenea, conform decretului statul rus a preluat controlul asupra participaţiei deţinute de Carlsberg într-un producător local de bere, Baltika Breweries. Astfel, participaţiile deţinute de firmele străine în Danone Rusia şi Baltika Breweries sunt puse "sub conducerea temporară" a Rosimushchestvo, agenţia federală care gestionează proprietăţile guvernului.

Decizia vine după ce în aprilie subsidiarele ruse ale Uniper (Germania) şi Fortum (Finlanda) au fost puse sub controlul statului rus. Atunci, Kremlinul avertiza că ar putea sechestra şi alte active occidentale, ca represalii la deciziile străine împotriva companiilor ruseşti.

Curând după invadarea Ucrainei de către Rusia, Danone, unul din cei mai mari producători mondiali de alimente, a informat că analizează toate opţiunile privind afacerile sale de pe piaţa rusă. În octombrie, Danone a anunţat că este în căutarea unui cumpărător pentru afacerea de produse lactate din Rusia, într-o tranzacţie ce ar putea duce la pierderi de până la un miliard de euro.

În iunie, producătorul danez de bere Carlsberg a informat că a semnat un acord privind vânzarea afacerii sale din Rusia, în funcţie de obţinerea aprobărilor autorităţilor de reglementare. Reprezentanţii Danone şi Carlsberg nu au fost disponibili imediat pentru comentarii. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699