REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Rusia: Putin l-a exclus pe Serghei Şoigu din noul guvern; ministrul propus, Andrei Belusov, un economist civil

Rusia: Putin l-a exclus pe Serghei Şoigu din noul guvern; ministrul propus, Andrei Belusov, un economist civil

A.F. 14 mai 2024 | 00:00 828

Actualul ministru rus al apărării Serghei Şoigu nu va mai face parte din noul guvern al premierului Mihail Mişustin, care va fi numit după ce preşedintele Vladimir Putin a fost reînvestit în funcţie pentru un nou mandat prezidenţial, a anunţat Kremlinul duminică seară, transmit agenţiile ruse de presă, citate de Reuters.

Rusia: Putin l-a exclus pe Serghei soigu din noul guvern; ministrul propus, Andrei Belusov, un economist civilAndrei Belusov, foto: (c) Maxim Shemetov/REUTERS 

Putin l-a propus pentru postul de ministru al apărării pe Andrei Belusov, fost vicepremier, un economist civil. Preşedintele rus doreşte ca ministrul apărării să fie absolut deschis inovării şi ideilor noi, motiv pentru care l-a ales pe Belusov, a menţionat Kremlinul, prin purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov.

Şoigu urmează să devină secretar al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, post ocupat în prezent de Nikolai Patruşev, care la rândul său va fi numit într-o nouă funcţie, în cadrul complexului militar-industrial, funcţie care va fi anunţată public în zilele următoare.

În schimb, şeful Statului Major al armatei ruse, generalul Valeri Gherasimov, rămâne în acest post.

Ministrul de externe Serghei Lavrov de asemenea îşi păstrează postul, la fel şi şefii serviciilor de informaţii, respectiv directorul Serviciului Federal de Securitate (FSB), Alexander Bortnikov, şi directorul Serviciului de Informaţii Externe (SVR), Serghei Narîşkin, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510