REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
21.4° Constanța Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

Rusia: Trei persoane, printre care un copil, ucise de resturile unei drone ucrainene

Rusia: Trei persoane, printre care un copil, ucise de resturile unei drone ucrainene

A.F. 13 octombrie 2023 | 00:00 329

Trei persoane, printre care un copil mic, au fost ucise în regiunea rusă Belgorod, la graniţa cu Ucraina, după căderea resturilor unei drone ucrainene asupra unor locuinţe, a anunţat joi guvernatorul regiunii, transmite AFP.

Rusia: Trei persoane, printre care un copil, ucise de resturile unei drone ucrainene

'Apărarea antiaeriană din regiunea Belgorod a doborât o dronă care se apropia de oraş', a scris guvernatorul Viaceslav Gladkov pe Telegram.

'În urma căderii unor resturi la periferia Belgorodului, două imobile de locuit au fost distruse' şi 'trei persoane au murit, una dintre ele fiind o fetiţă de vârstă mică', a adăugat el.

Potrivit şefei conglomeratului mediatic Rossiia Segodnia, Margarita Simonian, copilul era fiica unui angajat al agenţiei de presă RIA Novosti în Afganistan.

'Micuţa Amina, care frecventa o grădiniţă de copii de la periferia Belgorodului, a fost ucisă în această noapte de resturile unei drone ucrainene. Împreună cu bunicii săi', a scris Margarita Simonian pe reţeaua X (ex-Twitter).

Potrivit ei, tatăl fetiţei, revenit dintr-o deplasare în Afganistan unde relatase despre consecinţele unui recent seism cu multe victime, se află în comă, iar mama a fost rănită şi este îngrijită în spital, citează Agerpres.

În imaginile difuzate de guvernator se pot vedea un morman de ruine, cărămizi din beton, resturile unui acoperiş, o saltea.

Joi foarte devreme, Ministerul Apărării a postat pe Telegram că apărarea antiaeriană a 'dejucat' un atac cu dronă lansat de forţele ucrainene în regiunea Belgorod miercuri, în jurul orei locale 23.50 (20.50 GMT), dar nu a menţionat eventuale victime sau pagube.

Atacurile ucrainene asupra teritoriului rus s-au înmulţit în ultimele luni, pe fondul contraofensivei lansate la începutul lunii iunie.

Potrivit guvernatorului Gladkov, un tir ucrainean de obuze a provocat marţi moartea a doi civili în regiunea Belgorod.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
voi va omorati singuri. Ori lasi drona sa te fwta-n gat, ori o lovesti unde nu sunt case mwistilor !!! Ca si-asa va laudati ca nu trece nici o drona de scutul vostru de kkt !!! Maca-i-ati nazistii lu midia !!!
1
0
Ucid și naziștii copii?!?!
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699