REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Mie., 2 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6870
14.4° Constanța Miercuri, 2 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6870
 

Rușii atacă puternic la granița cu România: S-a emis mesaj RO-Alert pentru Tulcea

Rușii atacă puternic la granița cu România: S-a emis mesaj RO-Alert pentru Tulcea

Andreea VLAICU 2 octombrie 2024 | 08:03 1201

În această noapte a fost transmis un mesaj RO-Alert pentru zona de nord a județului Tulcea  după ce structurile de apărare și securitate națională au interceptat un posibil atacat al Federației Ruse asupra unor obiective de pe teritoriul Ucrainei. 

Rusii ataca puternic la granita cu Romania: S-a emis mesaj RO-Alert pentru Tulcea

Mesajul transmite informații de avertizare și de informare a populației cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian și măsuri de adăpostire în cazul în care situația o impune. 

Facem mențiunea că aceste mesaje au rolul de informare a populației din zona de graniță a României cu Ucraina despre faptul ca sunt posibile atacuri ale federației și ruse asupra teritoriului ucrainean și ca există posibilitatea căderii unor obiecte pe teritoriului național.  De asemenea, în cursul nopții  au fost înregistrate 3 apeluri la numărul unic de urgență 112, prin care se solicitau informații. Menționăm că orice cetățean care se simte în pericol ori observă ceva neobișnuit, poate apela numărul unic de urgență 112 pentru a cere sprijin ori ajutor.

Ce zice Armata!

Miercuri, 2 octombrie, forțele ruse au executat o nouă serie de atacuri cu drone asupra unor obiective civile și de infrastructură din Ucraina, în proximitatea frontierei fluviale cu România, în județul Tulcea. Ca urmare a detectării unor grupuri de drone care se îndreptau către spațiul aerian al Ucrainei, în apropierea spațiului aerian al României, Centrul Național Militar de Comandă (nucleu) a notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurilor de alertare a populației din județele Tulcea și Galați, fiind transmise, la ora 2.41, mesaje RO-Alert. Pentru monitorizarea situației, două aeronave F-18 ale Forțelor Aeriene Spaniole din serviciul de luptă Poliție Aeriană Extinsă au decolat, în jurul orei 00.50, din Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu. De asemenea, în jurul orei 02.40, din Baza 86 Aeriană Borcea au decolat și două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române. Aeronavele spaniole și-au încheiat misiunea în jurul orei 03.00, iar cele ale Forțelor Aeriene Române, în jurul orei 05.00. Pe parcursul acestui interval orar, sistemul de supraveghere radar al României nu a detectat pătrunderea în spațiul aerian național a dronelor implicate în atacul asupra obiectivelor ucrainene. MApN a informat și informează în timp real structurile aliate cu privire la situațiile generate de atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea. Ministerul Apărării Naționale reiterează mesajul ferm de condamnare a acestor atacuri executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate și în gravă contradicție cu normele de drept internațional.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
numai e ciclonul, vin rusii o sa fi prapad, stati in case !
0
1
ucraina a vrut teritorii, dar le-au luat rusii, care le-au dat ucrainei. ucraina este cu nasul mai sus ca rusii, fata de romania.
2
2
atit putem sa facem. sa ne fereasca dzeu de ceva mai rau, ii punem cu curu-n drumul rusilor pe iohanis, ciuca si toti generalii tari in c****a.
3
0
Și ce treaba avem noi cu problemele lor? N e ați intoxicat cu Ukrainieni ăștia. NE E LEHAAMITE DE ASEMENA STIRI.Sunt curios cum se vor purta Ukrainieni cu r*mânia după războiul cu Rusii.
6
1
Ukraina are granita cu Romania dupa ce ne a furat teritorii
5
1
S-a facut tuica.Pastrati-va calmul si intrati in beci
5
0

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515