REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Rușii au bombardat cel mai mare spital de copii din Kiev, cel puțin 20 de morți

Rușii au bombardat cel mai mare spital de copii din Kiev, cel puțin 20 de morți

Virgil STOIAN 9 iulie 2024 | 00:00 1126

Rusia a lansat un atac masiv cu rachete asupra Ucrainei în dimineața zilei de 8 iulie. Au fost lovite mai multe orașe, inclusiv capitala Kiev. Cel puțin 20 de oameni au fost uciși și alți 50 răniți, potrivit serviciilor de urgență. Bombardamentele rușilor au lovit și un spital de pediatrie din Kiev.

Rusii au bombardat cel mai mare spital de copii din Kiev, cel putin 20 de morti

Aproximativ 40 de rachete de diferite tipuri au fost lansate asupra Ucrainei, a declarat președintele Volodimir Zelenski.

Rachetele au intrat în spațiul aerian ucrainean în jurul orei 10. Trupele ruse au lansat un atac masiv cu rachete și asupra Kievului, inclusiv cu rachete Kinjal, atac soldat cu victime și distrugeri semnificative. Peste 10 explozii au putut fi auzite la Kiev. Apărarea aeriană a fost activă în suburbiile capitalei, a spus primarul Vitali Klitschko.

Bombardamentele rușilor au lovit, însă, spitalul de copii Okhmadyt, cel mai mare centru medical pentru copii din Ucraina. Cel puțin șapte persoane au fost ucise și 11 rănite în oraș, a declarat administrația de la Kiev.

Rusii au bombardat cel mai mare spital de copii din Kiev, cel putin 20 de morti

Imaginile publicate pe rețelele sociale arată spitalul avariat și răniți pe holurile instituției medicale, inclusiv copii.

În urma bombardamentelor, resturi de rachete au căzut în districtele Solomianskyi, Dniprovskyi, Holosiivskyi, Desnianskyi, Darnytskyi și Schevchenkyvskyi, a anunțat administrația orașului.

Clădirile rezidențiale au fost avariate în întreg orașul, cu incendii în cartierele Desnianskyi și Dniprovskyi.

Explozie deosebit de puternice au fost raportate de Kiev Independent în centrul orașului, lângă zona Parcului Taras Shevchenko. S-au auzit explozii și în cartierele Podil și Nyvky. Fumul a putut fi văzut în mai multe locații din oraș.

Un reporter independent de la Kiev a raportat două explozii majore în Kramatorsk din regiunea Donețk.

Canalele Telegram au raportat, de asemenea, explozii la Kropyvnytskyi din regiunea Kirovohrad și Dnipro și Kryvyi Rih din regiunea Dnipropetrovsk.

Cel puțin 10 persoane au fost ucise și 31 au fost spitalizate în Kryvyi Rih, au declarat oficialii locali.

Într-un alt atac la începutul aceleiași zile, Forțele Aeriene au raportat că au doborât trei din cele patru rachete de croazieră deasupra regiunilor Jytomyr și Cherkasy. Nu au fost raportate victime sau pagube.

Bombardamentele au avut loc în ajunul summitului NATO de la Washington, unde Ucraina speră să primească angajamente de ajutor pe termen lung de la aliați, potrivit antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Muuult Mai muuuulta MWYE CU KKKKKKKAT UKRAINA!! MWYE HAHOLILOR SPURKATY
2
3
Omocea președinte
1
2
Zicala...de oi trai sa mi porți căciulă de oi muri sa mi belești ața...
4
0
Mue Ucraina
4
7
Stai usor Adolf, Putin inca e pistol cu apa!
5
2
Putin este un criminal,daca a vazut ca armata lui nu poate sa bata armata Ukraineenilor in lupta cu tancuri si Infanterie a luat la tzinta obiective civile omorand oameni nevinovatzi,asta este marea armata rusa de doi bani care se bazeaza doar pe rachetele nucleare si atacul asupra civililor nevinovatzi.Moarte criminalilor si sustzinatorilor lor.
11
5
Eu am fost un mic copil pe lângă putin ... Un neica nimeni...un NO NAME
6
5
Eu am fost un mic copil pe lângă putin ... Un neica nimeni
6
4
Laba sau onania se manifesta în mai multe moduri...un nou nume pentru istoria lumii
6
4

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510