REPLICA ONLINE CONSTANTA

28° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
28° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

S-a aflat cine este atacatorul lui Donald Trump. Acesta a tras de pe un acoperiș de la 120 m. Video

S-a aflat cine este atacatorul lui Donald Trump. Acesta a tras de pe un acoperiș de la 120 m. Video

Georgiana BOGLEA 14 iulie 2024 | 09:12 4135

Autoritățile au identificat persoana responsabilă pentru împușcarea fostului președinte Donald Trump la un miting de campanie în Butler, Pennsylvania. Atacatorul este Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani. Incidentul a avut loc chiar înainte de convenția republicană, unde Trump urmează să fie desemnat oficial drept candidat prezidențial al Partidului Republican.

S-a aflat cine este atacatorul lui Donald Trump. Acesta a tras de pe un acoperis de la 120 m. Video

 

Casa Albă a anunțat că președintele Joe Biden a discutat cu Trump și a exprimat ușurarea că fostul președinte este în afara oricărui pericol. În timp ce Trump se afla pe scenă, au fost trase patru sau cinci focuri de armă, potrivit martorilor. Într-o înregistrare video live, Trump a fost văzut apucându-și urechea dreaptă și apoi căzând în spatele podiumului, având fața stropită cu sânge. Agenții Secret Service l-au protejat imediat și l-au escortat la o mașină de urgență.

VIDEO:

 

Ce a mărturisit Donald Trump după atac

Am fost lovit de un glonț care mi-a străpuns vârful urechii drepte," a scris Trump pe platforma sa Truth Social. „Este incredibil că un astfel de act se poate întâmpla în țara noastră," a adăugat el. Secret Service a confirmat că Trump este în siguranță.

S-a aflat cine este atacatorul lui Donald Trump. Acesta a tras de pe un acoperis de la 120 m. VideoAtacatorul

Președintele Joe Biden a condamnat violența și a subliniat importanța unității împotriva unor astfel de acte.

S-a aflat cine este atacatorul lui Donald Trump. Acesta a tras de pe un acoperis de la 120 m. Video

Toată lumea trebuie să condamne astfel de violențe”, a spus Biden într-un discurs televizat, adăugând că este ușurat să afle că Trump este într-o stare bună de sănătate.

S-a aflat cine este atacatorul lui Donald Trump. Acesta a tras de pe un acoperis de la 120 m. Video

Incidentul a avut loc chiar înainte de convenția republicană, unde Trump urmează să fie desemnat oficial drept candidat prezidențial al Partidului Republican. Echipa de campanie a fostului președinte a confirmat că Trump intenționează să participe la convenție. În momentul atacului, Trump tocmai își începuse discursul criticând politica de migrație a președintelui Biden. Martorii au descris scena ca fiind haotică, cu oameni care se aruncau la pământ și încercau să se adăpostească. „Am auzit focuri de armă," a declarat un simpatizant, John Yeykal, pentru AFP. Erin Autenreith, care se afla în primul rând, a crezut inițial că sunt petarde, dar când agenții Secret Service l-au protejat pe Trump, a realizat că era vorba despre focuri de armă.

Procurorul districtual al comitatului Butler, Richard Goldinger, a confirmat că atacatorul nu se afla în perimetrul mitingului. „Nu există loc pentru violență politică în democrația noastră," a declarat fostul președinte democrat Barack Obama.

Liderii politici de ambele părți ale spectrului au condamnat atacul. Liderul majorității democrate din Senat, Chuck Schumer, și președintele republican al Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, au exprimat îngrijorare și au subliniat că violența nu își are locul în campaniile politice.

VIDEO 2:

Senatorul J.D. Vance, un posibil contracandidat al lui Trump, a atribuit incidentul retoricii inflamatoare din partea democraților, care, în opinia sa, au alimentat tensiunile.

Cine este atentatorul

Suspectul în cazul atacului împotriva lui Donald Trump este Thomas Matthew Crooks, un tânăr din statul în care a avut loc mitingul, scrie Reuters. Forțele de ordine au anunțat că omul care a deschis focul la mitingul lui Donald Trump era un tânăr de 20 de ani din Pennsylvania. Biroul Federal de Investigații l-a identificat pe Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, ca fiind „subiectul implicat” în tentativa de asasinare a fostului președinte Donald Trump, se arată într-o declarație făcută duminică. Crooks, care era din Bethel Park, Pennsylvania, era un republican înregistrat, conform înregistrărilor electorale ale statului.

Dar rapoartele federale de finanțare a campaniei arată, de asemenea, că tânărul a donat 15 dolari unui comitet de acțiune politică progresistă pe 20 ianuarie 2021, ziua în care președintele Joe Biden a depus jurământul.

Administrația Federală a Aviației a declarat duminică că spațiul aerian de deasupra localității Bethel Park a fost închis „imediat“ din motive speciale de securitate.

„Nu avem în prezent un motiv identificat”

Kevin Rojek, agent special responsabil al biroului FBI din Pittsburgh, a declarat sâmbătă târziu: „În seara aceasta am avut ceea ce numim o tentativă de asasinat asupra fostului nostru președinte, Donald Trump”. „Nu avem în prezent un motiv identificat”, a adăugat el.

S-a aflat cine este atacatorul lui Donald Trump. Acesta a tras de pe un acoperis de la 120 m. VideoFoto: Rebecca DROKE / AFP

Rojek a declarat în același timp că autoritățile nu au primit amenințări specifice înainte de atac. Rojek a mai spus că forțele de ordine nu știau de existența atacatorului, până când nu au fost auzite focurile de armă. „Este surprinzător” că trăgătorul a reușit să tragă atâtea gloanțe câte au fost trase, a spus Rojek. El a adăugat că „toate detaliile vor ieși la iveală în urma anchetei”.

A tras cu o armă semiautomată de tip AR-15

Atacatorul de la mitingul lui Donald Trump a tras cu o pușcă semi-automată de tip AR-15 de la o distanță cuprinsă între 200 și 300 de picioare (60-90 de metri), de pe o poziție înaltă, au declarat mai mulți oficiali pentru CBS. Alte surse au estimat că distanța dintre locul unde se afla atacatorul și Trump ar fi mai degrabă de 130 de metri.

Reuters scrie că atacul a ridicat deja semne de întrebare cu privire la modul în care candidatul republican la președinție este protejat în timpul campaniei electorale și la cauza aparentelor deficiențe de securitate de la mitingul de sâmbătă.

Un martor a declarat pentru BBC că a văzut un bărbat târându-se pe un acoperiș cu o pușcă, aproximativ „cinci până la șapte minute” după remarcile lui Trump. „Am observat un tip care se târa pe acoperișul clădirii de lângă noi, la 15 metri distanță de noi”, a spus el. „Am arătat spre tipul care se târa pe acoperiș”, a spus el, descriind modul în care el și prietenii săi au încercat să alerteze forțele de ordine cu privire la prezența bărbatului.

Arma folosită de atacator, o pușcă semi-automată de tip AR-15, a devenit un simbol al violenței armate în SUA, fiind folosită în mod frecvent de diverși atacatori. Din cauza acestor atacuri, AR-15 a devenit, de asemenea, o țintă a celor implicați în mișcarea care face apel la controlul armelor.

UPDATE:

Donald Trump În acest moment, este mai important ca niciodată să rămânem uniți

Donald Trump a postat o nouă declarație după ce a fost rănit într-o tentativă de asasinat la un miting electoral. „În acest moment, este mai important ca niciodată să rămânem uniți”, a spus el, adăugând că „nu ne vom teme”. Trump spune că a fost împușcat în ureche, descriind un „glonț care i-a sfâșiat pielea”.

S-a aflat cine este atacatorul lui Donald Trump. Acesta a tras de pe un acoperis de la 120 m. Video

UPDATE:

Serviciul Secret al SUA nu a fost pregătit pentru un astfel de atentat de asasinat

Serviciul Secret al SUA nu a fost pregătit pentru un astfel de atentat de asasinat, a declarat fostul consilier juridic de la Casa Albă, Richard Painter, pentru BBC World. Atacatorul în vârstă de numai 20 de ani a fost ucis de forțele de intervenție, însă apropiații lui Trump nu își pot explica motivul pentru care lui Trump nu i s-a asigurat o mai largă protecție, mai ales în contextul campaniei sale pentru alegerile prezidențiale. „Este uimitor cum un tânăr poate cumpăra oricând o armă automată în Statele Unite, dar nu și bere”, a comentat Painter pentru BBC World

Premierul britanic, Keir Starmer,„consternat”

Premierul britanic, Keir Starmer, s-a declarat „consternat”, într-un mesaj pe X, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, după focurile de armă de la mitingul lui Donald Trump, înainte de a-i transmite „cele mai bune urări” fostului preşedinte rănit la ureche şi familiei sale.

„Violenţa politică nu are loc sub nicio formă în societăţile noastre, iar gândurile mele se îndreaptă spre toate victimele acestui atac”, a adăugat Starmer.

S-a aflat cine este atacatorul lui Donald Trump. Acesta a tras de pe un acoperis de la 120 m. Video

Sâmbătă seara, potrivit unui raport despre împușcăturile din Butler, Pennsylvania, securitatea a împușcat și ucis un bărbat de 20 de ani (Thomas Matthew Crooks) care a deschis focul asupra lui Donald Trump de pe acoperișul unei case din apropierea locului în care acesta se afla într-un miting electoral. Unul dintre gloanțe l-a lovit pe fostul președinte al SUA în ureche. O persoană din public și-a pierdut viața și alte două au fost grav rănite.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
unul mai p***t ca altul pe articolul asta, iar ion îi întrece pe toti
5
2
Asa comentarii care reflecta "inteligenta" romaneasca mai rar!
6
5
A fost pus de Trump ca prin asta să crească în imagine, plus de asta, un om fără pregătire nu are ținta aia să lovească cu atâta precizie urechea, deci să nu lovească fatal, acela ori îi zboară creierii, ori dă mult pe lângă ca fraieru, că nu are pregătire, iar un hitman serios nu ratează, asta ca idee, a fost gândită chiar de Trump treaba asta
9
13
Voia să-i pună cercel
6
11
Voia să-i pună cercel
3
12
fuck ca a nimerit numai urechea !
6
20

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510