REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

S-a dat startul lucrărilor pe Bulevardul Mamaia între Delfinariu și Spitalul Militar

S-a dat startul lucrărilor pe Bulevardul Mamaia între Delfinariu și Spitalul Militar

Mariana MURAT 21 septembrie 2023 | 14:28 2435

„S-a dat startul lucrărilor de investiții la nivelul infrastructurii de canalizare de pe bulevardul Mamaia!Lucrările   de  modernizare   și   reabilitare   a   sistemului   de   preluare   a   apelor   uzate menajere și pluviale de pe bulevardul Mamaia  au debutat, așa cum au fost anunțate,astăzi – 21 septembrie 2023.  

S-a dat startul lucrarilor pe Bulevardul Mamaia intre Delfinariu si Spitalul Militar

Începând de astăzi, pe bd. Mamaia din municipiul Constanța se execută lucrări ample și complexe de reabilitare și dezvoltare a instalațiilor destinate colectării și transportării apelor uzate în vederea obținerii unei infrastructuri fiabile, mai ușor de gestionat și în concordanță cu nevoile   crescânde   ale   populației   pentru   servicii   de   canalizare. 

 Astfel,  pe   bd.   Mamaia   pe tronsonul delimitat de Spitalul Militar și Delfinariu, se realizează investiții pentru modernizarea și extinderea colectoarelor precum și înlocuirea rețelelor de canalizare de pe străzile adiacente și racordarea acestora la noul colector principal, ce va fi de asemenea înlocuit. Ovoidul, ce are diametrul DN 1.000 mm, are rolul de a prelua în sistem unitar apa menajeră şi meteorică din această parte a orașului şi de a o conduce până la staţia de epurare. Prin urmare, reabilitarea instalației de mari dimensiuni este absolut necesară, cu atât mai mult că, pe anumite porțiuni acesta a fost edificat în anii 1960, iar în anumite zone trece pe domenii private, ceea ce face imposibilă   intervenția   în   cazul   unor   avarii.

Prin   înlocuirea   ovoidului   unitar,   se   va   mări capacitatea de preluare a apelor menajere și va scădea riscul de apariție a unor inundații în cazul precipitațiilor abundente.  Având în vedere dezvoltarea urbanistică a zonei, tot aici se extinde și o rețea de canalizare.Noua   conductă,   ce   se   va   întinde   pe   bulevardul   Mamaia,   de   la   intersecția   cu   strada   Ion Murgescu până la Spitalul Militar, va fi montată pe banda de parcare, pe sensul de mers de la Delfinariu către Centru.  

Ținând cont de cerințele dezvoltării durabile și în condițiile evoluției demografice, înlocuirea conductelor îmbătrânite și instalarea altora noi vor determina creșterea siguranței în funcționare a sistemului de canalizare, care va fi capabil să preia un debit mai mare   de   apă   uzată   menajeră   și   pluvială  în   concordanță   cu   dinamica   extinderii   urbane  a municipiului Constanța”, au transmis cei de la RAJA.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510