REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.9° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
20.9° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

S-a decis! Se renunţă la mediile şi la tezele semestriale

S-a decis! Se renunţă la mediile şi la tezele semestriale

Replica API 30 mai 2022 | 11:18 2481

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că, marţi, Regulamentul de funcţionare a învăţământului preuniversitar va fi publicat marţi în Monitorul Oficial, principalele modificări fiind că se renunţă la mediile şi tezele semestriale, urmând a exista o singură medie generală la finalul anului.

„Se renunță la mediile semestriale, se renunță la obligativitatea susținerii tezelor semestriale, va fi necesară o singură medie generală la finalul anului școlar, iar profesorul va avea mult mai multă autonomie în scopul unei evaluări ritmice pe parcursul întregului an școlar. Au fost mai multe variante de lucru, s-a agreat ca numărul minim de note pentru o disciplină să fie egal cu N + 3, unde N este numărul de ore alocat săptămânal pentru o anumită disciplină. Altfel spus, pentru disciplina care are două ore pe săptămână într-un an școlar vor fi necesare minimum cinci note”, a spus Cîmpeanu.

Cu alte cuvinte, dacă un elev de liceu are 7 sau 8 ore de matematică pe săptămână, acesta va trebuie să aibă minim 11 note la acea disciplină.

V.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ministrii sunt evaluati medical vreodata? Intreb pentru cineva care se vrea ministru, dar e constient ca are niste probleme... Caci, ce avem noi aici? An scolar svaiter, nu mai dam teze, descurajand exprimarea in scris, dar la bac se sustin doar probe scrise, numarul de note la orice disciplina e stabilit, foarte inteligent, de un specialist in santuri si rigole, pe criterii obscure, nu mai avem medii semestriale, o corigenta putand sa-l trezeasca la timp pe elev etc. etc. Nu ne oprim? Cine-l opreste pe insul a***? Parintii nu par constienti, am vazut cine-i reprezinta. Dar elevii, unde sunt?
0
0
Ati distrus invatamantul nenorocitilor!. Ce idioti ieseu p**a acum de pe bancile scolii, ce or sa iasa de acum inainte , greu de imaginat!
1
0
Si carte cand mai invata copiii?! Dupa absolvirea celor 12 clase?! Societate p*****a si indatorata, usor de condus si manipulat! Lupta-i pierduta!
0
0
oricum dupa liceu se pleaca din tara, ce sa faca aici?e multa saracie
0
0
Ba da hai in plm sa atacam in justitie aceste legi. Vacanta se termina la 1 sept scos teze scos note. Ba voi chiar ne credeti ultimii bananieri.
0
0
Analfabetii de la putere vor sa fie toti oamenii analfabeti ca si ei. Desfiintati direct scoala si gata. Nu va mai chinuiti atata cu tot felul de scheme. Fw tw van gat de sdrentse.
2
0
Eu zic sa se renunte si la scoala. Sa fie optionala.
0
0
Nu se poate repara nimic. Coruptia generalizata din scoli impiedica orice tentativa.
0
0
Sa se renunte la note si sa se dea like-uri. Iar ora de curs sa se incadreze intr-un clip Tik Tok.
2
0
....esti NEBUN!!!!!! daca mai era ceva de stricat in invatamant, acum reusiti sa stricati. vor fi numai capete limpezi dupa terminarea studiilor.
2
0
o gluma proasta!
4
0
Andrey Dudan. I s-a sch viata ca nu mai arata si nu se mai poarta ca un pork.In sf e om
0
0
Invatamantul se duce in cap. Cimpeanu e groparul...
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768