REPLICA ONLINE CONSTANTA

26° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
26° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

S-a dus să-și viziteze mama și a luat o bătaie ”soră cu moartea„, de la fratele ei

S-a dus să-și viziteze mama și a luat o bătaie ”soră cu moartea„, de la fratele ei

Replica API 19 iulie 2022 | 00:00 3796

Ion Meantu, din Mangalia, a fost condamnat la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 4600 lei, pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie. Sentința a fost dată pe 14 iulie 2022 și nu este definitivă. Bărbatul este acuzat că a aruncat cu apa dintr-o găleată spre ea şi apoi a lovit-o de mai multe ori, în zona capului, cu o cratiță metalică şi, ulterior, a continuat să o agreseze folosind o scândură cu care i-a aplicat mai multe lovituri în zona picioarelor şi a capului. Femeia a necesitat 3-4 zile de îngrijiri medicale.

Victima a înregistrat o plângere la Poliția Mangalia, în care reclama că, în timp ce se afla în vizită la mama sa, respectiv în curtea fratelui ei, Ion Meantu, pe fondul unor relații conflictuale existente între ei şi a unor discuții divergente, acesta a aruncat cu apa dintr-o găleată spre ea şi apoi a lovit-o de mai multe ori, în zona capului, cu o cratiță metalică şi, ulterior, a continuat să o agreseze folosind o scândură cu care i-a aplicat mai multe lovituri în zona picioarelor şi a capului. În urma agresiunii aceasta a suferit leziuni traumatice care au necesitat îngrijiri medicale de specialitate. Persoana vătămată a apelat la 112 şi un echipaj al ambulanţei s-a deplasat la locul incidentului transportând victima la Spitalul Municipal unde i s-au acordat îngrijiri medicale.

Ion Meantu nu și-a recunoscut fapta

Audiat în calitate de suspect şi apoi de inculpat, Ion Meantu nu a recunoscut comiterea faptei şi a declarat că în ziua incidentului, persoana vătămată aflată în vizită la mama lui, i-a adresat injurii lui şi fratelui concubinei sale, şi ulterior aceasta s-a autoaccidentat când a vrut să-l lovească cu o găleată, iar el s-a apărat. Inculpatul a negat că ar fi lovit-o pe persoana vătămată cu alte obiecte contondente.

La stabilirea pedepsei, instanța a avut în vedere criteriile generale de individualizare, limitele de pedeapsă fixate în norma incriminatoare, gradul de pericol social al faptei săvârşite, împrejurările comiterii faptei, respectiv pe fondul unor relații conflictuale existente între ei şi a unor discuții divergente, dar și aspecte referitoare la persoana inculpatului: în vârstă de 56 de ani, studii medii, divorțat, pensionar şi fără antecedente penale. Pentru aceste considerente, inculpatul a fost condamnat la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 4600 lei, pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513