REPLICA ONLINE CONSTANTA

26° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
26° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

S-a filmat în timp ce mergea cu peste 200 km/h, pe Autostrada Soarelui. VIDEO

S-a filmat în timp ce mergea cu peste 200 km/h, pe Autostrada Soarelui. VIDEO

Replica API 9 mai 2022 | 22:22 4823

Un șofer teribilist gonea pe A2 cu peste 200km/h, lăudându-se de altfel că deține marca Audi A6, în detrimentul șoferului cu BMW care i-a dat flash-uri, cel mai probabil pentru a-i lăsa banda liberă. După ce s-a instalat orgoliul, iată cum șoferul din Audi a vrut să facă o demonstrație și a depășit viteza legală cu peste 70km/h pentru a se mândri cu faptul că mașina lui este mai rapidă.” El rupea accelerația, eu eram în Drive, să nu-l fac de râs” sau ”cu siguranță a rămas la peco”.

Autostrada Soarelui este renumită pentru astfel de șoferi vitezomani, mai ales în perioada sezonului estival. Renumit a dorit să fie însă și un șofer care deține un autovehicul marca Audi A6, la volanul căruia ”zbura” spre stațiunea Costinești cu peste 200km/h. După cum bine știe toată lumea, viteza maximă cu care poți circula în termeni legali pe autostradă este de 130km/h, cu 70 km/h mai puțin decât viteza șoferului în cauză. Și cum ”lauda de sine, nu miroase a bine”, postarea publică a acestui clip pe rețelele de socializare îi poate aduce șoferului teribilist suspendarea permisului și o amendă usturătoare, care, de altfel, îl va determina să fie mai responsabil pe șosele atât pentru viața lui, cât și pentru viața participanților la trafic.

Viteza omoară vieți

Viteza reprezintă una dintre principalele cauze care generează accidente grave la nivel național, ce pot avea impact mortal pentru cei implicați, însă, cu toate acestea, șoferii sunt tot mai nepăsători și se bucură tot mai mult de caii putere pe care mașinile lor le dețin.

Responsabilitatea la volan salvează vieți, iar gravitatea consecințelor crește odată cu viteza pe care o are autovehiculul atunci când se produce accidentul. Acest lucru nu este însă luat în seamă de către șoferii care ”zboară” la propriu pe șosele, așa cum a făcut și cel implicat în situația de mai sus.

Impactul frontal la o viteză de peste 60km/h, este fatal!

Potrivit celebrului pilot de raliuri Titi Aur, la o viteză de peste 60km/h, impactul frontal este fatal pentru toți pasagerii. De asemenea, timpul de reacție în cazul unui obstacol, permite autovehiculului să mai înainteze 14 metri, la care se adaugă de altfel și distanța de frânare.

Video:

Acest tip de accidente sunt din păcate destul de frecvente și au consecințe destul de grave chiar și dacă este vorba de un impact lateral. La o viteză depășită cu peste 70km/h, urmările puteau fi fatale.

A.S

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
toti cocalarii cu toate cazanele, mai devreme sau mai tarziu ii vezi facuti acordeon dupa un stalp, scapam si de babuin si de tigaia de pe sosea, 2 pasari dintr-o lovitura
0
0
Un cazan de audi de acum 15 a***. a prins si el 200. Oare de ce toti cu cotete de masini simta nevoia sa faca intreceri cu bmw?
0
0
aia de iau taloane dorm??? nu ii mai vad pe astia
0
0
A**a cu Audi un bou, voi care scrieti despre el si va panicati ca niste curci, niste bouari s.a.m.d.
0
0
Politia romana total depasita,mai bine zis CORUPTA.De cand acesti bulangii trebuia sa fie PIETONI ???
1
0
s**i vezi pe dreapta cu rabla in flacari,sau la statia benzina fara bani,atunci realizeaza ,daca realizeaza,ca viteza costa si n.a cistigat nic macar un minut.dar e greu cind nu te duce capul..
1
0
e un biet m*******n o**z care se prostitueaza fara sa-i ceara nimeni, in speranta ca pica doi lei de la guvern. Du-te moldovene, du-te tare.
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768