REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.5° Constanța Mie., 17 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6793
32.5° Constanța Miercuri, 17 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6793
 

S-a promulgat legea prin care „părinții de îngeri” au acces gratuit la ședințe de consiliere psihologică

S-a promulgat legea prin care „părinții de îngeri” au acces gratuit la ședințe de consiliere psihologică

Mariana MURAT 12 iunie 2024 | 13:36 1181

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea pentru instituirea zilei de 15 octombrie ca Ziua naţională de comemorare a copiilor decedaţi în timpul sarcinii, la naştere sau până la împlinirea vârstei de 18 ani, intitulată „Ziua Părinţilor de Îngeri”. Actul normativ prevede că părinţii care au trecut printr-o astfel de experienţă vor beneficia de acces gratuit la zece şedinţe de consiliere psihologică, pe o perioadă de şase luni.

S-a promulgat legea prin care „parintii de ingeri” au acces gratuit la sedinte de consiliere psihologica

Se instituie ziua de 15 octombrie ca Ziua naţională de comemorare a copiilor decedaţi în timpul sarcinii, la naştere sau până la împlinirea vârstei de 18 ani, intitulată «Ziua Părinţilor de Îngeri». În scopul marcării «Zilei Părinţilor de Îngeri», autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, precum şi organizaţiile neguvernamentale pot organiza evenimente şi activităţi publice”, arată legea promulgată de către şeful statului, informează News.ro. Părinţii copilului decedat în timpul sarcinii, la naştere sau până la implinirea vârstei de 18 ani, care sunt sau nu asiguraţi în sistemul de asigurări sociale de sănătate la data decesului acestuia, beneficiază de zece şedinţe de consiliere psihologică gratuite, pe o perioadă de 6 luni de la respectiva dată. „Decontarea şedinţelor de consiliere psihologică se realizează de la bugetul de stat alocat Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale prin Agenţia Naţională de Plăţi şi Inspecţie Socială şi agenţiile pentru plăţi şi inspecţie socială judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, care se aprobă prin hotărâre a Guvernului. Finanţarea cheltuielilor se asigură de la bugetul de stat sau din alte surse de finanţare, inclusiv fonduri externe rambursabile şi nerambursabile, potrivit legii, prin Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale”, mai spune sursa citată.

De asemenea, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale şi Ministerul Sănătăţii elaborează normele metodologice de punere în aplicare a prevederilor, care vor fi aprobate prin hotărâre a Guvernului, conform digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vânzare! Mini aparatul de aer condiționat portabil răcește, hidratează și reîmprospătează. Silențios și portabil, poate fi dus la serviciu sau la plajă, răcește perfect și rapid camera. Preț foarte frumos~~~--> da.gd/rumarktik
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510