REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 4 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6872
16.4° Constanța Vineri, 4 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6872
 

S-a redeschis drumul Năvodari-Lumina mai repede decât ne așteptam!

S-a redeschis drumul Năvodari-Lumina mai repede decât ne așteptam!

Mirela PASCAL 3 octombrie 2024 | 20:50 1086

După ore întregi de anchete, cercetări la fața locului, dar și de lucrări pentru refacerea drumului dintre Lumina și Năvodari, a fost redeschisă circulația. Traficul se desfășoară normal, pe toate cele patru benzi. Primăria Năvodari a făcut demersurile necesare astfel încât locuitorii, dar și cei care tranzitează zona să nu fie afectați, prea mult timp, de incidentul care s-a produs în cursul zilei de joi, 3 octombrie. Reamintim că un crater gigant s-a format în carosabil, după ce Doreii de la o firmă contractată de Distribuție Dobrogea au atins o conducă RAJA și au făcut-o praf.

S-a redeschis drumul Navodari-Lumina mai repede decat ne asteptam!s-a redeschis circulația pe DJ 226

Reamintim că incidentul a fost provocat în contextul desfășurării unor lucrări de extindere a rețelei electrice în zonă, efectuate de o firmă privată de construcții contractată de distribuitorul de energie pentru executarea acestui proiect.

S-a redeschis drumul Navodari-Lumina mai repede decat ne asteptam!imagine din timpul reparațiilor drumului DJ 226

Constructorul avea obligația de a solicita asistența tehnică de la operatorul de apă, de a picheta conductele, de a stabili cu exactitate poziția acestora față de lucrările proiecte și de a realiza în zona rețelelor hidroedilitare săpătura manual.

S-a redeschis drumul Navodari-Lumina mai repede decat ne asteptam!imagine din timpul reparațiilor drumului DJ 226

Toate aceste măsuri de protecție erau absolut necesare pentru a preveni orice incident ce ar putea afecta infrastructura de apă și/sau de canalizare existentă. Cu toate acestea, specificațiile au fost ignorate, fapt ce a dus la avarierea conductei de refulare și surparea carosabilului.

S-a redeschis drumul Navodari-Lumina mai repede decat ne asteptam!s-a reparat și conducta avariată

Pe timpul operațiunilor de forare orizontală pentru subtraversarea rețelei electrice, constructorul a avariat conducta de refulare aparținând RAJA S.A.

S-a redeschis drumul Navodari-Lumina mai repede decat ne asteptam!s-a redeschis circulația pe DJ 226

”Firma responsabilă de aceste lucrări a fost anterior avertizată asupra necesității respectării tuturor normelor și standardelor tehnice impuse în astfel de cazuri. De menționat că firma care execută lucrările de extindere a rețelei electrice deține avizul RAJA S.A. în vederea efectuării lucrărilor, document care a inclus informații clare cu privire la amplasarea rețelelor hidroedilitare în zonă și riscurile potențiale asociate. Conform reglementărilor în vigoare, dar și specificațiilor din aviz, constructorul avea obligația de a solicita asistența tehnică de la operatorul de apă, de a picheta conductele, de a stabili cu exactitate poziția acestora față de lucrările proiecte și de a realiza în zona rețelelor hidroedilitare săpătura manual. Toate aceste măsuri de protecție erau absolut necesare pentru a preveni orice incident ce ar putea afecta infrastructura de apă și/sau de canalizare existentă. Cu toate acestea, specificațiile au fost ignorate, fapt ce a dus la avarierea conductei de refulare și surparea carosabilului.

S-a redeschis drumul Navodari-Lumina mai repede decat ne asteptam!s-a redeschis circulația pe DJ 226


Lucrările de construcție desfășurate în proximitatea rețelelor de utilități trebuie să respecte norme stricte de siguranță, iar neglijarea acestora poate avea consecințe grave, atât pentru infrastructură, cât și pentru comunitatea locală.

S-a redeschis drumul Navodari-Lumina mai repede decat ne asteptam!s-a redeschis circulația pe DJ 226

Responsabilitatea implementării procedurilor cade integral în sarcina constructorului, iar în acest caz, lipsa de prevenție și de protecție va atrage după sine asumarea responsabilității pentru daunele provocate. Echipele RAJA S.A. se află deja la fața locului pentru a evalua pagubele și pentru a interveni în vederea remedierii situației. Vom reveni cu informații suplimentare pe măsură ce investigațiile și lucrările de reparații avansează.” au transmis reprezentanții RAJA

 


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
maaa ca-n japonia frtae numai acolo repara aia strada intr-o zi singura diferenta fiind ca acolo lucrarea rezista mai mult de 2 luni, apropo nu vi se pare ca nu a mai fost demult o avarie raja ca sa opreasca apa 2 zile fara avertisment?
1
1
Deci se poate nene daca se vrea! Ai vazut Porșulică? Pastelemamiitale cu cafeaua si cu proiectele tale
3
0

REPLICA


LOTO

6/49
473464012
5/49
191411341337
joker
152522311710