REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.6° Constanța Mie., 24 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6800
31.6° Constanța Miercuri, 24 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6800
 

S-a stabilit noua conducere a Autorității de Supraveghere Financiară

S-a stabilit noua conducere a Autorității de Supraveghere Financiară

A.F. 11 decembrie 2023 | 17:54 1298

Coaliția a stabilit numele specialiștilor care vor face parte din viitorul Consiliul al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). Aceștia urmează să fie audiați în Parlament și numiți în funcție marți, 12 decembrie.

S-a stabilit noua conducere a Autoritatii de Supraveghere FinanciaraAlexandru Petrescu

Viitorul șef ASF va fi Alexandru Petrescu, actual președinte al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM), fost director al Poștei Române și fost ministru al Economiei.

Prim-vicepreședinte al ASF ar urma să fie Sorin Cristinel Mititelu. Absolvent al Academiei de Studii Economice, Sorin Mititelu are o experienţă de peste 20 de ani în sistemul financiar, din care mai mult de un deceniu în banking, în special la BCR. El a ajuns la BCR în 1999, pe poziţia de manager de sucursală, după falimentul Bancorex pentru care a lucrat timp de şase ani. În 2017 a părăsit BCR, unde era director la asigurări de viață.

Vicepreședinți ar urma să fie trei actuali membri în Consiliul ASF: Ștefan Daniel Armeanu, Aura Gabriela Socol și Ovidiu Răzvan Wlassopol.

Despre ASF

Cu un salariu de peste 15.000 de euro net pe lună și control asupra pieței asigurărilor, funcția de președintele ASF este una dintre cele mai râvnite din sistemul public.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este instituția românească responsabilă cu autorizarea, reglementarea, supravegherea și controlul entităților din piețele financiare non-bancare românești: asigurări-reasigurări, instrumente și investiții financiare și pensii private.

Mandatului Consiliului ASF a expirat în luna noiembrie. Consiliul este format din președinte, prim-vicepreședinți, trei vicepreședinți și patru membri neexecutivi. Nicu Marcu ocupă funcția de președinte din iunie 2020, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca o firma de asgurari, dadea faliment(tepe), erau toti premiati cu o teapa! vedeti cum se naste extremismul?
0
0
Pai ba nemernicilor ,ce mama dracului fac ăștia pentru 15000 de euro pe luna ,supraveghează ce ,pa masa ,pa cine pai ăștia pentru banii ăștia nici nu ar trebui sa doarmă, când da faliment câte o firma de asigurări, pentru ca ei ii supraveghează, noua proștilor ne cade în cârcă asigurări mai scumpe sa acoperim noi salariile lor ,cata nesimțire poate fi în acest asf ?
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699