REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Lun., 2 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6840
19.4° Constanța Luni, 2 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6840
 

S-a sucit! Ion Adrian Roșu, primarul din Fântânele, nu mai renunță la mandat

S-a sucit! Ion Adrian Roșu, primarul din Fântânele, nu mai renunță la mandat

Virgil STOIAN 2 septembrie 2024 | 00:00 261

Dacă în urmă cu câteva zile vă anunțam că Ion Adrian Roșu, primarul din Fântânele a decis să dea demisia, cu o lună înainte de încheierea mandatului, iată că acesta s-a răzgândit. Nu știm motivele pentru această răzgândire, însă primarul a șters postarea făcută și nu mai recunoaște că a vrut să renunțe la mandat. Dar, într-o lună de zile mai are timp să se răzgândească de două-trei ori, atâta timp cât nu află prefectul.

S-a sucit! Ion Adrian Rosu, primarul din Fantanele, nu mai renunta la mandatIon Adrian Roșu

Primarul din Fântânele și-a anunțat demisia joi, 29 august a.c., înainte de sfârșitul mandatului cu toate că rămăsese mai puțin de o lună. Într-o manieră foarte politicoasă a subliniat toate eforturile și reușitele sale, dar a ales să renunțe, nu înainte de a mulțumi tuturor, care au fost alături de el sau imparțiali. La doar trei zile de atunci, primarul se pare că a decis să își ducă mandatul până la capăt. Contactat la acea dată de reporterii Replica pentru un punct de vedere, acesta a spus că nu vrea să comenteze, însă nu a negat renunțarea la mandat.

S-a sucit! Ion Adrian Rosu, primarul din Fantanele, nu mai renunta la mandatPrimăria din Fântânele

Aceasta este demisia înaintată de primarul din Fântânele, Ion Adrian Roșu, la data de 29 august a.c.:
Dragii mei consăteni, După consumarea alegerilor locale am acceptat înfrângerea, dar mi-am asumat în continuare implementarea proiectelor accesate în acest mandat. Am reușit să semnăm contractele de lucrări pentru doua proiecte importante, respectiv reabilitare energetică Școala Gimnazială Fântânele și Primăria și Cămin Cultural Fântânele. În toată această perioadă m-am consultat cu primarul ales, colega mea, d-na Ciobanu Nicoleta, având în vedere că pentru buna desfășurare a activității trebuie să existe colaborare interinstituțională. Am căutat să asigur un management corespunzător, rezolvând în mare parte solicitările venite din partea cetățenilor sau ale firmelor care își desfășoară activitatea pe raza localității Fântânele.
După cum cunoașteți, am început acest an cu probleme, din luna Martie funcționând fără Consiliul Local. A urmat transferul secretarului general al comunei... un scenariu apocaliptic. Cu toate acestea, nu am dat înapoi, asumându-mi în continuare responsabilitatea pentru proiectele aflate în derulare, având în vedere că toate cererile de finanțare promovate în timpul mandatului meu au fost aprobate. Constat cu amărăciune că în ciuda deschiderii mele de a mă implica activ în derularea proiectelor, (chiar dacă am pierdut alegerile, am continuat demersurile necesare pentru accesarea fondurilor aprobate prin proiectele depuse la inițiativa mea) se continuă o luptă surdă care durează de 4 ani.
Am comunicat primarului ales că renunț la orice implicare până la predarea mandatului, în condițiile în care sunt în continuare ținta atacurilor cu care ați fost obișnuiți în ultimii 4 ani. Plec din această funcție cu capul sus, am reușit să obținem finanțare pentru toate proiectele depuse și mi-am dat tot interesul să le putem implementa. Vreau să mulțumesc tuturor celor care au crezut în mine dar și celor care m-au criticat obiectiv. Sper ca toate proiectele și inițiativele mele să fie finalizate și îmbunătățite, întotdeauna este loc de mai bine.  Vă salut, cu respect! Ion Adrian Roșu

Mandatul de primar este un lucru deosebit de important, pentru că pentru patru ani de zile, locuitorii te-au votat ca să le reprezinți interesele și să faci ce e mai bine pentru localitate. Nu știm motivele pentru care Ion Adrian Roșu oscilează între demisie și „nedemisie“ însă această nehotărâre nu e de bun augur.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3841593934
5/49
23163718935
joker
173541444516