REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° ConstanÈ›a Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° ConstanÈ›a Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

S-a trezit fără banii din cont după ce a apelat la ajutorul unui prieten

S-a trezit fără banii din cont după ce a apelat la ajutorul unui prieten

Virgil STOIAN 30 august 2023 | 00:00 7623

Suntem în era tehnologiei iar banii cash se folosesc din ce în ce mai puÈ›in, toată lumea apelând la carduri. Cei care încă nu se descurcă, apelează la prieteni pentru a-i ajuta să scoată bani sau să verifice contul. Este È™i cazul lui Lică M. care a apelat la prietenul lui, Cătălin B. pentru a a-l ajuta să folosească o aplicaÈ›ie bancară, pentru a-È™i verifica contul. Aflând astfel datele de acces în contul bancar al victimei, Cătălin B. i-a sustras acestuia 1.600 de euro.

S-a trezit fara banii din cont dupa ce a apelat la ajutorul unui prieten
Potrivit rechizitoriului, victima i-a solicitat lui Cătălin B. să-l ajute să-È™i verifice situaÈ›ia contului său bancar, comunicându-i că nu are cunoÈ™tinÈ›ele necesare utilizării aplicaÈ›iei ING Bank. După instalarea pe telefonul său mobil a aplicaÈ›iei bancare ING Bank, inculpatul a introdus datele de acces în contul bancar al persoanei vătămate, comunicându-i acesteia soldul disponibil de 3.000 euro. Profitând de stocarea datelor de cont ale persoanei vătămate în telefonul său, fără consimțământul acesteia, inculpatul a transferat în contul unei alte persoane suma de 1.000 euro, iar apoi a efectuat din acelaÈ™i cont transferul sumei de 600 euro, însuÈ™indu-È™i pe nedrept întreaga sumă de 1.600 euro. Persoana în contul căreia au fost transferaÈ›i cei 1.600 de euro a declarat că inculpatul i-a comunicat că nu deÈ›ine cont bancar si nici un bancomat în sat, solicitându-i să îl ajute prin primirea, prin transfer bancar a unor sume de bani, pe care să i le remită apoi. Martorul a arătat că nu avea cunoÈ™tință despre provenienÈ›a banilor È™i nici că ar fi cunoscut persoana vătămată, fiind de acord să îl ajute pe prietenul său.

S-a trezit fara banii din cont dupa ce a apelat la ajutorul unui prieten


InstanÈ›a a constatat că, prin utilizarea cardului bancar, inculpatul a pus în pericol siguranÅ£a operaÅ£iunilor financiare, acestea fiind efectuate fără consimţământul titularului instrumentului de plată. Încrederea de care trebuie să se bucure operaÅ£iunile de descărcare a unui instrument de plată a fost afectată, iar pentru reÅ£inerea săvârÅŸirii infracÅ£iunii în formă consumată nu este necesară producerea unui prejudiciu material.

Pentru aceste considerente, instanÈ›a a decis condamnarea lui Lică M. la pedeapsa de 1 an ÅŸi 4 luni închisoare pentru săvârÅŸirea infracÅ£iunii de efectuare de operaÅ£iuni financiare în mod fraudulos în formă continuată. SentinÈ›a a fost dată pe 25 august 2023 È™i nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dupa cum tine mana pe masa, daca asta e poza reala a pagubitului, e foarte grav, cred ca sufera de paralizie la coloana ( cervicala ). Pacat sa pacalesti un astfel de om.
4
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016