REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.7° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
22.7° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

S-ar putea majora vârsta de pensionare pentru polițiști și militari

S-ar putea majora vârsta de pensionare pentru polițiști și militari

Replica API 29 martie 2022 | 00:10 4646

Emil Păscuț, președintele Sindicatului Polițiștilor din România „Diamantul", susține că polițiștii vor primi o lovitură dură în viitorul apropiat, și anume majorarea vârstei de pensionare și înlocuirea sistemului de pensii militare cu sistemul bazat pe contributivitate.

Sindicaliștii de la Diamantul acuză că vârsta de pensionare se va mări cu cel puțin 3 ani pentru polițiști și că se va trece de la sistemul de pensii militare la cel pe contributivitate.

Despre pensia de serviciu și „apt limitat"!

"Deși se neagă, cu diverse atitudini evazive, la nivel oficial, convingerea mea este ca se lucrează la înlocuirea sistemului de pensii militare cu sistemul bazat pe contributivitate. Cel puțin pentru polițiști. Nu îmi dau cu părerea despre militari. Deci, așa cum au mai scăpat informații în spațiul public, și-au asumat aceasta obligație în PNRR, pluseriștii, prin Ghinea", spune Emil Păscuț, președintele Sindicatului Polițiștilor din România „Diamantul", potrivit ph-onlie.ro, citat de dcnews.ro

Ce a declarat Marius Budăi, pentru Bugetul.ro, când a fost întrebat dacă va fi majorată vârsta de pensionare pentru polițiști și militari

„Este o discuție care se va purta în cadrul Guvernului. Un Memorandum aprobat în decembrie, în Guvern, privește reforma în toate sistemele de pensii, iar toți miniștrii de resort au fost cooptați în acest Comitet și pe măsură ce vom înainta cu lucrul în acest Comitet și vom avea soluții, cu siguranță, le vom comunica public.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Politistii sunt cam singurii care muncesc si sunt cei mai alergati dintre toate categoriile de lucratori din sistemul national de aparare. Politia, institutia care si pe timp te pace este in razboi. Ca va convine sau nu, asta este adevarul. Fara ei, ar fi dezastru!
1
0
Prea frumos ca sa cred!
0
0
Foarte bine ! Au frecat menta prin cazarmi fara sa faca nimic ! In caz de razboi sunt primii care fug !
0
0
Ce spuneti sa vizionati Lacul Lebedelor cu balerini sexagenari?!
1
0
Ce vorbesti bai nene.aparatul represiv la mana conducerii? Risca ei asa ceva? Cand ne om vedea toti ceafa. Mai da un praf in ochi la creduli
0
0
Poporul asta uraste ...!! Mereu altceva!!Tot si toate!
0
0
SINGUR IMPOTRIVA LOR, pe yt... cel publicat de Gurzu. Sa vedeti ce fac angajatii din pol.
2
0
anulati pensiile speciale pt. care nu au contribuit
2
0
Pensionare la 65 de ani
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768