REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

S-au afișat rezultatele la Facultatea de Medicină! O notă de 2 și nicio notă de 10

S-au afișat rezultatele la Facultatea de Medicină! O notă de 2 și nicio notă de 10

Mirela PASCAL 25 iulie 2023 | 00:00 5685

Cele mai multe facultăți de medicină din țară au ținut, în aceste zile, examenul de admitere. La Constanța, lăsând la o parte aspectul privind modalitatea de corectare a grilelor, despre care Replica a semnalat în ediția trecută, concurența a fost acerbă, iar examenul se pare că a fost destul de greu, dacă au fost candidați care nu au reușit să ia mai mult de nota 2,18. De asemenea, nu s-a dat niciun 10, cea mai mare notă fiind 9,94, urmată de patru note de 9,92. Constanța este din nou în coada listei, alături de Universitatea din Craiova, cu nicio notă de 10 la concursul de admitere.

S-au afisat rezultatele la Facultatea de Medicina! O nota de 2 si nicio nota de 10
Lăsând la o parte discuțiile care s-au creat în jurul modalității de corectare a grilei de examen la Facultatea de Medicină din Constanța, aspect despre care Replica a relatat în ediția anterioară, emoțiile s-a sfârșit pentru cei peste 500 de candidați care au dat examenul de admitere. Au fost 430 de locuri pe toată Facultatea de Medicină incluzând toate specializările și 550 de candidați înscriși, însă 15 dintre ei au absentat duminică, 23 iulie, la examen, în cursă rămânând 535. Precizăm că la specializarea Medicină au fost 200 de locuri, din cele 430, la specializarea Medicină în limba engleză au fost 110 locuri, la Asistență Medicală Generală 30 și la Balneofiziokinetoterapie și recuperare au fost 90 de locuri. Luni, 24 iulie, s-au afișat și rezultatele parțiale, de unde aflăm că nu s-a nicio notă de 10. Există, însă, un candidat care a obținut nota 9.94, dar și sunt și patru note de 9,92. În total, au fost 106 de note peste 9 .

S-au afisat rezultatele la Facultatea de Medicina! O nota de 2 si nicio nota de 10

Au fost peste 150 de note peste 8 și peste 130 medii de 7 și 19 note de peste 5, însă au existat și două note de 4,99, respectiv 4.40, și o notă de 2.18.

S-au afisat rezultatele la Facultatea de Medicina! O nota de 2 si nicio nota de 10


Contestațiile la rezultatele afișate în lista provizorie a concursului de admitere, sesiunea iulie 2023, se depun în termen de cel mult o zi lucrătoare de la afișare. Urmând ca marți, cel mai probabil, să se afișeze rezultatele finale.

S-au afisat rezultatele la Facultatea de Medicina! O nota de 2 si nicio nota de 10

Reiterăm faptul că modalitatea de corectare a grilelor la examenul de la Facultatea de Medicină, acolo unde stimabilul rector a fost, anterior, decan, s-a schimbat complet. În urmă cu câțiva ani, examenul se dădea grilă, cu 100 de întrebări, iar lucrările se corectau imediat după terminare, în sala de concurs și în prezența candidaților. Astăzi, se corectează de către comisie departe de ochii candidatului, iar rezultatele se afișează a doua zi. Acest lucru este deosebit de ciudat având în vedere că universități de prestigiu cum ar fi cele din București, Cluj și Timișoara au rămas la același mod de corectare: în sala de concurs, în prezența candidatului. Vezi AICI mai multe despre subiect

La Iași au fost 66 de note de 10, la Cluj 6 note de 10, la Timișoara 15, iar la București 25... Constanța, în coada listei

Revenind la rezultate, așa cum am spus și mai sus, la Constanța nu a fost nicio notă de 10. De ce oare? Aflăm însă că la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași au fost candidați mult mai bine pregătiți sau... mai norocoși. Aici, la concursul de admitere din acest an s-a înregistrat un record al notelor de 10: au fost 66 de candidați cu punctajul maxim. La universitatea din Cluj, la Facultatea de Medicină, au fost 6 note de 10, în timp ce la Universitatea Victor Babeș din Timișoara au fost 15 note de 10. La Facultatea de Medicină din București au fost 25 de note de 10, în timp ce la Brașov au fost patru note de 10, iar la Universitatea de Medicină din Târgu Mureș au fost 5 note de 10, în timp ce la Oradea 2 note de 10.

Așadar, Constanța este din nou în coada listei, alături de Universitatea din Craiova, cu nicio notă de 10 la concursul de admitere. De ce oare?!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cea mai mare nota la medicina generala 9.94 a luat o un absolvent de la Mircea, IANIS ENACHE, baiatul are o minte sclipitoare...
6
0
Cine a scris acest articol este neinformat si lipsit de profesionalism. Spre exemplu in Bucuresti notele de 10 au fost date din oficiu pentru olimpici. La Medicina generala si la Medicina dentara nu s-a inregistrat nici o nota de 10, la cei care au dat examenul. Cea mai mare nota la Medicina generala a fost 9.80 iar la Medicina Dentara a fost 9.70. In rest articolul este o barfa si nu o informare de presa.
5
0
Si nu mai ponegriti atata aceasta universitate din Constanta!
3
1
Unde sunt restul comentariilor? Cele de azi dimineata unde sunt? De Ce stergeti comentariile?
5
0
Ce chestie un m******n a luat cea mai mare nota 9.42 BRAVO IANIS ENACHE Mucani unde sunteți?
5
5
Lasa ca nemtii, francezii, englezii, etc, ii primesc cu mainile deschise si pe cei care nu au luat 10 la admitere! Pastrati-i voi pe cei cu 10...gandire comunista!
8
0
Cred ca ti - ai pierdut mințile. Ce debitezi aici?
1
2
Dq ma, dar noi avem pavele pe strazi.
1
2
Statul r*mân ar trebui să facă o reformă în sănăt**e nu in buzunarul oamenilor Să oprească medici doar cu note peste opt să-i angajeze urgent la stat Sa facă contracte pe opt ore Medicii să aleagă stat sau privat nu birjăria de acum Pleacă la doua locuri private și vine și la stat câteva ore La privat un medic îți vorbește frumos același medic în câteva ore când vine la cabinetul de stat vorbește ca la obor cu pacientul Statul are bani din fonduri UE și nu-i folosește pentru modernizare și construire policlinici și spitale noi fiindcă nu poate fura la parandarat r*mânia pe modelul de acum e o tară bananierâ
9
2
Doamne fereste ,orasul asta are Facultate de medicina ?Acolo chiar sunt profesori niste doctori ? Nu pot sa cred ,ei nu au niciun punct de vedere despre sutele de toalete publice (la misto zise ecologice ) ce impanzesc orasul ? Aceste focare de raspandire a bolilor transmisibile nu-i inspaimanta ? Nu cred ca si doctorii confunda WC-urile publice cu toaletele din cabine telefonice (interzise de altfel in toate tarile UE) .....
4
4

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510