REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

S-au bătut precum chiorii, la grătar, din cauza unui conflict mai vechi

S-au bătut precum chiorii, la grătar, din cauza unui conflict mai vechi

Virgil STOIAN 11 iulie 2023 | 00:00 93

O după-amiază plăcută la grătar se poate transforma într-o bătaie în toată regula, atunci când la mijloc este și alcool. Cornel L. se afla în curtea locuinței lui Cornel P. la un grătar. După ce au consumat băuturi alcoolice, Cornel L. și-a dus aminte  că partenerul de băute avusese un comportament violent cu sora lui, respectiv concubina lui Cornel P. Între cei doi a izbucnit o bătaie, pe care Cornel L. a încheiat-o mușcându-și de nas rivalul.

S-au batut precum chiorii, la gratar, din cauza unui conflict mai vechi
Potrivit rechizitoriului, cei doi se aflau în curtea locuinţei lui Cornel P., la un grătar. Cei doi inculpaţi au consumat băuturi alcoolice, iar la un moment dat început să aibă discuţii aprinse cu privire la comportamentul violent pe care Cornel P. l-ar fi avut în trecut cu sora inculpatului Cornel L (concubina lui Cornel P.). În continuare, conflictul verbal a escaladat, iar apoi a degenerate și cei doi au început să se lovească reciproc, fiecare lovind cu pumnii şi picioarele. La un moment dat, combatanții au căzut pe sol, iar Cornel L. l-a muşcat de nas pe Cornel P., cauzându-i leziuni pentru care a necesitat 16-18 zile de îngrijiri medicale.

S-au batut precum chiorii, la gratar, din cauza unui conflict mai vechi
În privința laturii subiective, instanța a reținut că inculpații au acționat cu forma de vinovăție a intenției directe, dat fiind că au urmărit să se lovească reciproc și, implicit, au urmărit producerea consecințelor asupra integrității corporale. Instanța a luat în considerare că inculpații au avut un conflict iscat în cadrul unei întâlniri familiale, ca urmare a neînțelegerilor dintre ei. Întrucât nu s-a putut stabili cu exactitate care a fost persoana care a provocat conflictul, criteriul cel mai important în legătură cu stabilirea pedepsei este gravitatea urmărilor produse. Instanța ține seama și de faptul că inculpații sunt persoane integrate social și nu au antecedente penale. Pentru aceste considerente, instanța a decis condamnarea lui Cornel L. la pedeapsa de 1 an și 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau alte violențe în timp ce Cornel P. a primit 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau alte violențe. Ambele pedepse sunt cu suspendare și nu sunt definitive.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016