REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Vin., 6 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6844
17.4° Constanța Vineri, 6 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6844
 

S-au dat drept polițiști și au tâlhărit un bărbat, după ce l-au percheziționat!

S-au dat drept polițiști și au tâlhărit un bărbat, după ce l-au percheziționat!

Virgil STOIAN 6 septembrie 2024 | 00:00 221

Frații Claudiu și Iulian Șerban au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de uzurpare a calităților oficiale și furt calificat. Aceștia s-au dat drept polițiști și au percheziționat și tâlhărit un bărbat, furându-i acestuia un telefon și un card.

S-au dat drept politisti si au talharit un barbat, dupa ce l-au perchezitionat!
Potrivit rechizitoriului,  cei doi frați, împreună cu alţi doi autori rămaşi neidentificaţi, au acostat victima pe strada Suceava din Constanța, şi-au declinat în mod fraudulos calitatea de poliţist aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi au procedat la efectuarea unei măsuri poliţieneşti cu caracter administrativ, respectiv controlul corporal al persoanei, ocazie cu care şi-au însuşit pe nedrept un telefon mobil marca Huawei 10 Pro şi un card bancar Revolut, creându-se un prejudiciu în valoare de 2.000 de lei. Cei patru au părăsit zona cu un autoturism de culoare închisă, având vârste de aproximativ 28-30 de ani, înălţime 1,70-1.80m, constituţie atletică, fiind îmbrăcaţi în haine de culoare închisă, tip trening şi blugi.

S-au dat drept politisti si au talharit un barbat, dupa ce l-au perchezitionat!
Instanța a avut în vedere că inculpaţii au săvârşit faptele în timpul nopţii, în condiţiile circumstanţei agravante de 3 sau mai multe persoane împreună, prin declinarea frauduloaseă a calităţii de poliţist, sustrăgând bunuri de la persoana vătămată. Referitor la starea de pericol creată magistrații au avut în vedere în vedere că faptele săvârşite prezintă un pericol social mediu, aspect ce rezultă din modalitatea concretă în care au acţionat inculpaţii, pe timpul nopţii şi prin declinarea în mod fraudulos a calităţii de poliţist aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Pentru aceste considerente, magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis condamnarea celor doi la 1 an și 2 luni de închisoare, în regim de detenție. Sentința nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3417262547
5/49
153224403139
joker
22178279