REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.9° Constanța Mar., 1 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6869
13.9° Constanța Marți, 1 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6869
 

S-au epuizat stocurile de aparate de aer condiționat, odată cu venirea caniculei. Video

S-au epuizat stocurile de aparate de aer condiționat, odată cu venirea caniculei. Video

Georgiana BOGLEA 25 iunie 2024 | 00:00 1188

Canicula a acaparat sud-estul țării, iar oamenii nu știu ce să facă pentru a se mai răcori. Unii aleg să consume o băutură rece, alții aleg să  facă o baie în mare sau pur și simplu se îmbracă mai sumar. Dar cea mai bună variantă este cu siguranță achiziționarea unui aparat de aer condiționat. Deși umflă considerabil factura de electricitate, cu siguranță merită toți banii investiți. Astfel s-au gândit mulți dintre constănțeni, după cum se poate observa, deoarece mai toate stocurile de aparate de aer condiționat sunt epuizate sau mai sunt vreo 2-3 care își așteaptă cumpărătorii.

S-au epuizat stocurile de aparate de aer conditionat, odata cu venirea caniculei. VideoAparate de aer condiționat

Ca în fiecare vară, căldura este sufocantă, iar temperaturile ridicate provoacă un disconfort mărit pentru toată lumea. Chiar și pentru cei care stau în casă, aerul devine irespirabil, la fel ca afară. Deși există multe alte alternative de răcorire, cu toții știm că cea mai eficientă este montarea unui aparat de aer condiționat. Dar totodată, această variantă este și cea mai costisitoare, atât la achiziționare, cât și la utilizare.

S-au epuizat stocurile de aparate de aer conditionat, odata cu venirea caniculei. VideoMagazin de unde se pot cumpăra aparate cu aer condiționat

Deși există vorba „Omul gospodar își face vara sanie și iarna căruță“, se pare că locuitorii orașului Constanța nu prea se ghidează după această vorbă.

S-au epuizat stocurile de aparate de aer conditionat, odata cu venirea caniculei. VideoMagazin unde nu mai sunt pe stoc aparate de aer condiționat

În plină caniculă constănțenii au epuizat stocurile de aparate de aer condiționat. În magazine mai sunt foarte puține aparate de acest fel. Pentru cele mai multe modele, cine mai dorește să le achiziționeze, trebuie să se înarmeze cu răbdare deoarece majoritatea vor veni pe comandă. Pe lângă acest lucru, și pentru montaj se așteaptă între 3 și 10 zile.

S-au epuizat stocurile de aparate de aer conditionat, odata cu venirea caniculei. VideoAparat de aer condiționat

Prețurile pentru un aparat de aer condiționat variază între 1.500 de lei și 4.200 de lei, în funcție de brand, funcțiile pe care le deține sau putere.

S-au epuizat stocurile de aparate de aer conditionat, odata cu venirea caniculei. VideoAparat de aer condiționat

Totuși, pentru cine alege această variantă de răcorire trebuie să se aștepte și la facturi mult mai mari pentru energia electrică. Cu cât acest aparat este folosit mai mult timp, cu atât și factura va fi mai umflată. Spre exemplu dacă este o zi caniculară, iar temperaturile ajung la 39 de grade Celsius, ar trebui să utilizăm aerul condiționat aproximativ 7 ore pe zi pentru ca temperatura din casă să fie suportabilă, ceea ce înseamnă că și consumul de energie electrică va crește la aproximativ 275 kWh. Astfel că factura va avea în plus chiar și 350 lei pe lună sau mai mult, în funcție de cât de mult se folosește aparatul.

Aerul condiționat poate fi periculos pentru sănătate

De asemenea, acestea reprezintă și un pericol pentru sănătate dacă nu sunt utilizate corect. Oricât de cald ar fi afară aparatul de aer condiționat trebuie setat la temperatura potrivită deoarece o temperatură extremă nu este benefică pentru corp. Totodată, acesta trebuie poziționat la o distanță rezonabilă, astfel încât să nu fie prea aproape de nimeni deoarece există pericolul de a inhala aer mai rece decât ar trebui și astfel pot apărea dureri de cap sau de gât.

Astfel că vă recomandăm ca indiferent de modalitatea pe care o alegeți pentru a vă răcori să folosiți totul moderat pentru a nu vă afecta în vreun fel sănătatea… sau buzunarul.

Video:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Reclama mascata. Cine e beneficiarul aparatului de aer condiționat?
4
0

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515