REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

S-au grăbit autoritățile să închidă școlile?! S-au răzgândit și au chemat la ore elevii care învață după amiază

S-au grăbit autoritățile să închidă școlile?! S-au răzgândit și au chemat la ore elevii care învață după amiază

Mirela PASCAL 27 noiembrie 2023 | 00:00 17405

Toate școlile din județul Constanța vor fi închise luni, 27 noiembrie, ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile.... Teoretic. Practic, altfel stau lucrurile. După marele anunț, autoritățile s-au răzgândit și au lăsat la decizia școlilor dacă cheamă sau nu elevii la cursuri. Unele au decis, în Consiliile de Administrație, ca doar cei care învață de dimineață să rămână acasă, iar cei care au program după amiază să revină la ore, cu program scurt. Asta, în cazul în care luni dimineață nu sunt probleme care să afecteze activitatea educațională. La momentul hotărârii CJSU, erau mai multe probleme în evoluție, se pare că au fost rezolvate câteva.

S-au grabit autoritatile sa inchida scolile?! S-au razgandit si au chemat la ore elevii care invata dupa amiaza Școlile din județul Constanța se închid luni... și nu prea

Ca urmare a discuțiilor purtate cu Ministerul Educației și cu Instituția Prefectului - Județul Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a propus către CJSU Constanța suspendarea cursurilor cu prezență fizică pentru luni, 27.11.2023, în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Constanța. Hotărârea CJSU se va transmite către Ministerul Educației.” a fost anunțul șefului ISJ Constanța, Sorin Mihai.

Apoi, Ministerul Educației a organizat duminică, 26 noiembrie, o videoconferință la care au participat Ministrul Educației, Ligia Deca, Secretarul de Stat Sorin Ion și inspectorii școlari generali din județele afectate de condițiile meteorologice nefavorabile pentru evaluarea situației din teritoriu și pentru stabilirea pașilor ce vor urma în ceea ce privește activitatea din unitățile de învățământ.

S-au grabit autoritatile sa inchida scolile?! S-au razgandit si au chemat la ore elevii care invata dupa amiaza școlile din Constanța se închid luni, 27 noiembrie

Date fiind condițiile meteorologice nefavorabile care au generat închiderea unor drumuri și întreruperea alimentării cu energie electrică în localități din mai multe județe, prin hotărârea Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență/la solicitarea Inspectoratelor Școlare Județene, cu aprobarea Ministerului Educației, luni, 27 noiembrie, s-a decis să se suspende activitatea didactică cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar din județele Brăila, Constanța, Călărași, Galați și Tulcea.

Recuperarea activității didactice pentru ziua de 27 noiembrie se va face la decizia Inspectoratelor Școlare Județene, cu consultarea unităților de învățământ și informarea Ministerului Educației. În restul județelor țării, conform informațiilor primite de la inspectorii școlari generali, activitatea didactică nu este afectată.

Pentru unii, școlile sunt închise, pentru alții...ba!

Ulterior, în cursul serii, unele unități de învățământ au înștiințat părinții că elevii care au program după amiază vor reveni la școală, însă programul va fi mai scurt. În urma consultării cu membrii CA, vă rog să comunicați elevilor și părinților că elevii din programul de dimineață (nivel primar și clasele a 11 a și a 12 a) nu vor veni la cursuri luni, 27.11.2023. Mâine dimineață vom analiza situația în funcție de evoluția condițiilor meteo. Dacă acestea sunt favorabile, elevii din programul de după-amiază vor face orele după un program scurtat. Decizia se va lua după analiza condițiilor din școală și a celor meteo. Orele neefectuate vor fi recuperate conform anunțului ME”, a fost mesajul unei unități de învățământ.

 


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
romiva - daca nu a fost lasata sa se futa...ce a invatat in familie, asta face putoarea,...
0
0
La scoala nu pot merge, ca e frig ! Daca erau la munte, nu mai era frig !
10
3
bine ca stai si comentati aici, cand tre sa mergeti la vot nu mergeti, cand trebuie sa puneti mana pe furca si sa iesim in strada nu iesiti, ne meritam soarta ma, voi vreti sa stati bine emrsi si altii sa rpesteze. ei presteaza dar pt ei nu pt noi In strada ma si jos cu ei linsati toti de la a la z
10
0
Eleva de. 16. a. Injunghiat. Un. Profesor. ? = mai. Bine. Stau acasă pt siguranță noastra
4
2
trebuia sa lase la latitidinea fiecarei scoli, din fiecare localitate. sau bagat in seama toti cioflingari(romania educata).
5
3
comunistoid oparit, mereu reminescente din trecut, ce dor va e de comunism, p******e obosite, sifonarii dracu
3
6
Din păcate Sorinel nu are c...e
12
1
Un inspector general de doi bani. Nu își asuma nimic. Dacă la el în casa e cald, atunci e bine. Sunt sute de scoli izolate. Oameni fără electricitate și apa iar el se joaca alba neagra. Oare nu ar trebui schimbat?
17
0
Pai in primăvara lui 49 când te ai născut tu,Gheorghiu Dej nu pleca cu doamna în Africa și Arabia Saudită când venea frigul iar elevul era obligat să aibă uniforma nu poseda telefon cu el.Acum daca nu are euro in buzunare, android la el ,blues jeans rupți și tatuat adică desene animate pe el și ceva prafuri de tras pe nas părinții sunt foarte supărați.
19
2
Este vorba despre economie la caldura si electricitate. In majoritatea scolilor nu e caldura. Primaria nu da bani nici de paza nici de utilitati. Nu mai vorbim de programul laptele si cornul care se da o data pe modul, deci e in vigoare, dar cineva isi ia banii degeaba si altcineva nu verifica, doar ia cota parte .Pana acum 3 ani se dadeau de toate. Dar a venit primar wc si vrea intr-un singur mandat sa fure cat psd in 28 ani. A aprins luminitele in oras, sambata seara, pe urgia aceea! Va dati seama? Pierdea cateva mii de euro spaga dc mai astepta doua seri!
12
5
in iarna anului 1956,zapada depasea 2 m. eram exact in clasa 1..scolile nu s-au inchis niciodata...acum avem TIK-TOACE,,,si trebuie sa fim prezenti...asta-i ROMANIA..
17
5
in iarna anului 1956,zapada depasea 2 m. eram exact in clasa 1..scolile nu s-au inchis niciodata...acum avem TIK-TOACE,,,si trebuie sa fim prezenti...asta-i ROMANIA..
15
6
În r*mânia, tara lucrurilor bine făcute,cum da putina zăpadă, se închide tot. Dar banii alocați pentru deszăpezire se cheltuie instant!!
20
2
Daca la ZERO CENTIMETRI DE ZAPADA, pe strazile din constanta, SE INCHID SCOLILE , daca vor fi 50 sau 100 de cm, ce-o sa mai faceti , PESEDISTII DRA.CULUI ? ? ?
21
11
Se taie și o zi din salariul sau se recuperează la meditații? Așa ar trebui să facă și pompierii,medicii,poliția,armata,etc...e urat afară,azi nu muncim
24
12
Cum de ce se inchid scolile? Ca asa vreau eu, prostul pus sef peste invatamant... daca alte judete au inchis scolile, eu sa raman de caruta? Ca doar si eu am viscol si zapada! Nu conteaza ca alerta era data pana duminica la ora 16, inchid scolile luni, ca asa vrea muschiul meu! Ce pana mea!
18
9
vor fi vant de 26 km/h cu rafale de 46 km/h si precipitatii zero - de ce se inchid scolile ? acum crengile copacului din fata ferestrei mele stau nemiscate nu mai e nici o boare de vant in cta; va fi ghetus deci trebuie atentie mare altfel risti sa ajungi pe la spital putin
19
4
dan s-au inchis scolile si pe vremea lui ceausescu te asigur eu, problema e ca tu compari mere cu pere. atunci autoritatile nu prea erau luate prin surprindere, era scoasa armata cu dotrarea ei la lucru apoi toate intrprinderile aveau utileje de deszapezit si ieseau la ordin la treaba nu ateptau bani si contracte ca acum, mai erai si antrenat ca lumina si caldura era intrerupta mai tot timpul iar circulatie auto nu exista mai deloc!!
34
1
Pe vremea lu ceausescu. nici. Nu se pomenea sa închizi școlile. Ca. A dat. 30. Fulgi era in clasa. Ca afara și na mai murit nimeni Azi. Ăștia mai bine ii pune în borcane !
20
22
Uraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! nu ma deranjati nici online , ne vedem pe 4 Decembrie , adica Luni , uraaaaaaaaaaa!
18
6
vor sta acasa in frig ptr ca s-a oprit caldura la calorifere; la noapte minus 3; nu avem apa rece, apa calda si caldura; daca cade si curentul suntem mancati; scapa cine poate
29
2
Pfff, in judet inteleg drumurile sunt de ev mediu ,profesorii locuiesc in alte localitati dar in oras se circula bine .
29
7
Ca de obicei, Sorinache nu isi asuma nimic!!!! Nu are habar ca aproape toate scolile din judet sunt izolate ca nu se circula, nu au curent electric, reteaua mobila a cazut! El vrea ca directorii sa isi asume acum, ce va fi maine!!!! Sa ii trimita hartie!!! Multa prostie, frate! asteapta sa ii spuna cosa ce sa faca!
43
1
Săraciilor!duc nepoții la școală cu Maybacul 4×4(tractorul)!
18
13

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510