REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.5° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
21.5° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

Să-i cunoaștem pe SUBPREFECȚII județului Constanța!

Să-i cunoaștem pe SUBPREFECȚII județului Constanța!

Replica API 16 martie 2021 | 00:20 8353

Secyl Suliman și Mihai Vîlcu sunt noii subprefecți ai județului Constanța. Aceștia au activat în mediul privat, iar Secyl și în cel de stat. Ce i-a făcut să-și schimbe traiectoria profesională și ce planuri au, puteți urmări în materialul de mai jos.

Secyl Suliman: Mă numesc Secyl Suliman, am activat atât în mediul privat, cât și în mediul public. Am fost Șef Serviciu Taxe și Impozite Locale în Primăria Ovidiu. Am absolvit un master în Contabilitate, expertiză și audit, iar în funcția pe care sunt reprezintă o provocare. Experiența pe care am acumulat-o în perioada în care am lucrat la primăria din Ovidiu îmi dă putere și mă încurajează să încerc să îmi depășesc limitele. Nu pot să fac o comparație între primăria din Ovidiu și Prefectura județului, cert este că această experiență mă va ajuta foarte mult în administrația publică. Am avut și funcție de execuție, cât și de conducere, iar această experiență mă va ajuta să lucrez și să coordonez o echipă. Am lucrat în echipă și în echipă cred.

Mihai Vîlcu: Mă numesc Mihai Vîlcu, am terminat Facultatea de Informatică managerială în cadrul Universităţii Româno-Americană. După terminarea facultății am activat exclusiv în domeniul privat, am avut mai multe businessuri. În urma OUG 13, în urma acelor ieșiri în stradă din 10 august, am fost ”forțat” să intru în politică. De atunci a urmat un parcurs de candidatură locală la primărie, concursul la care am participat pentru funcția de subprefect în cadrul partidului și am ieșit câștigător. Nu a fost o propunere, a fost un concurs intern, prima oară la niveul județului, după aceea am fost desemnați trei candidați și în funcție de reprezentanța fiecăruia s-a luat o decizie. Nu am fost promovat de cineva. Am fost promovat de mine însumi.

Secyl Suliman: Eu sunt membru în cadrul Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR). Ca urmare a protocolului semnat între PNL și UDTTMR am fost numită în această funcție de subprefect al județului Constanța. Experiența profesională consider că a fost principalul argument. Îmi doresc să pun în practică ceea ce am reușit și în primărie, îmi doresc să vin în sprijinul cetățenilor. Îmi doresc ca împreună cu domnul prefect să susținem toate măsurile prezente în planul de guvernare și să armonizăm proiectele și planul actualului guvern pe nevoile oamenilor și ale județului.

Ce atribuții au noii subprefecți

Secyl Suliman: Ne-au fost acordate și atribuțiile. Eu mă ocup de serviciu de deconcentrare la nivelul județului Constanța. Am reușit într-o săptămână să cunosc o parte din conducerea acestor deconcentrate urmând ca în perioada următoare să mă întâlnesc și cu ceilalți șefi pentru a vedea ce probleme sunt și să vedem și ce propuneri și soluții au.

Mihai Vîlcu: Atribuțiile pe care le am eu sunt în cadrul Serviciului Public în Regim de Pașapoarte și Înmatriculări vehicule și Permise, mai am o atribuție de organizare a oficiilor prefecturale în județ. Fiind o perioadă foarte scurtă și venind din mediul privat am nevoie de o perioadă de acomodare la tot ce înseamnă Prefectură. Am avut o întâlnire cu cei doi colegi pe care îi am în subordine, a fost o întâlnire mai mult de prezentare. Ei mă ajută să înțeleg tot procesul și tot ceea ce se întâmplă în cadrul instituției. Am fost primiți foarte bine de colegi, la prefectură este o echipă foarte ok.

Secyl Suliman: Domnul prefect este un om cu experiență și noi avem de învățat foarte multe de la dânsul. Ne dorim să realizăm proiectele și să venim în sprijinul cetățenilor. Ne dorim să lucrăm în echipă. Nu avem timp pentru acomodare, ci trebuie să ne adaptăm din mers. Serviciile nu sunt toate online. Unele sunt deschide și fizic cu respectarea măsurilor impuse.

Care este politicianul căruia ar dori să-i urmeze exemplul

Secyl Suliman: Nu am un exemplu, încerc să învăț de la fiecare persoană cu care intru în contact. Îmi place să învăț de la fiecare, consider că asta te ajută cel mai mult în viață, să înveți câte puțin de la cineva.

Mihai Vîlcu: Spre deosebire de colega mea, eu am un exemplu și acela este președintele partidului pe care îl reprezint, Dan Barna. Este un om foarte integru și cu foarte multă experiență. Mi-ar plăcea ca pe viitor acțiunile mele să fie raportate la cele ale dânsului. Reperul meu este Dan Barna. Am primit în portofoliu niște ministere importante și este timpul să livrăm. Experiența și-a spus cumva cuvântul. Și eu am fost candidat într-o localitate, am făcut multe greșeli pe parcurs, dar am învățat din ele și sper ca data viitoare să ieșim câștigători. Constanța este pe un drum de reconstrucție și lucrurile acestea se văd. Sper ca la finele acestui mandat să putem discuta punctual despre lucrurile bune pe care le-am în practică.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365