REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Salariații Direcției Județene de Statistică Constanța continuă să protesteze

Salariații Direcției Județene de Statistică Constanța continuă să protesteze

Andreea CONDURACHE 5 decembrie 2023 | 00:00 1763

Nemulțumirile salariaților Direcției Județene de Statistică Constanța sunt legate de salarizarea discriminatorie îndelungată, având în vedere faptul că salariile nu au fost indexate nici măcar cu rata inflației (rata inflației a depăşit 42% în octombrie 2023 faţă de decembrie 2018)  aplicarea Legii nr. 153/2017, cu consecinţa neocupării posturilor vacante; neaplicarea Memorandumului asumat de Guvernul României în data de 13.07.2022 cu tema ,,Soluţionarea problemelor de salarizare existente la nivelul Direcţiilor Regionale şi Judeţene de Statistică”

Salariatii Directiei Judetene de Statistica Constanta continua sa protestezeimagine de la protestul DJS Constanța

,,Principalele revendicări care vor conduce la soluționarea problemelor existente la nivelul instituției noastre sunt: stabilirea salariilor de bază ale funcționarilor publici cu funcții de execuție și conducere, precum și ale personalului contractual la nivelul administrației publice
centrale; funcționarii publici și personalul contractual să beneficieze, pentru complexitatea muncii, de un spor de 15% aplicat la salariul de bază. Având în vedere complexitatea și volumul mare de activitate, solicităm deblocarea angajărilor și mărirea schemei de personal.

Salariatii Directiei Judetene de Statistica Constanta continua sa protestezeimagine de la protestul DJS Constanța

,,Vom continua protestul spontan, iar în perioada următoare vom intensifica aceste acțiuni cu întreruperea totală a activității, până cand revendicările noastre vor fi soluționate”, au transmis reprezentanții Direcției Județene de Statistică Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce nu va convine la stat ? Mergeti la privat sa vedeti voi acolo salarii . Si ma rog ce complexitate aveti ? cand totul este digitalizat ? Luati spor de vechime , ceea ce la privat nu s-a auzit de el . Aveti atatea vacante . La privat nu exista asa ceva . Asa ca stati dracu in bamca voastra ca si asa ar trebui sa fiti jumate ca numar .
4
1
cei care se considera nedreptatiti au tot dreptul sa protesteze indiferent de stat sau privat numai ca la privat nu se poate ptr ca nu sunt sindicate si o minima organizare pe ramuri etc avem modelul american de jungla dura cu foarte multe nedreptati cu proteste si greve foarte rare si nu cel european cu sindicate, proteste si greve aproape non stop
3
1
Statistic vorbind, la stat sunt salarii mai mari ca la privat.
3
3
Ce avetzi voi ma,munca complexa,nu s-a vrut pana acum digitalizarea institutziilor de stat ca ramaneatzi 3 oameni care sa supravegheze un computer cu toate informaziile incluse si ce era nou intra automat in baza de date.
3
4
La privat se fac angajări e olx plin de angajări numai că e o mică problemă programul nu e de la 8 la 15,30 și nu are 30 de zile libere pe an în afară de concediu, Vă băgați?
5
4
Sunt locuri de muncă disponibile în privat.....
7
2

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016