REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Salarii de lux pentru angajații din instituțiile publice din România

Salarii de lux pentru angajații din instituțiile publice din România

A.C. 5 noiembrie 2023 | 00:00 10321

Există instituții cu bugetari care sunt plătiți regește. Desigur că șefii acestor instituții sunt cel mai bine remunerați dintre lucrătorii la stat. Salarii de lux pentru angajatii din institutiile publice din RomaniaMugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naționale a României

Mugur Isărescu este de departe cel mai bine plătit dintre bugetari. Salariul său ajunge la 85.600 de lei pe lună. De altfel salariile la Banca Națională a României Variază între 5.000 de lei la angajații de rând și peste 40.000 de lei la posturile de conducere. Așa se face că lunar doar pentru posturile de conducere sunt plătite 3 salarii. În afară de cel al lui Isărescu, care cumulate cu indemnizațiile ne costă 1.800.000 de lei.

Următoarea pe lista instituțiilor unde șefii câștigă salarii colosale este ASF-ul. Așa se face că președintele acestei instituții are un salariu de 62.360 de lei pe lună. Iar ceilalți patru bugetari care sunt în funcțiile de conducere ale autorității au încasat lunar 258.104 lei, adică o medie de 60.000 de lei de fiecare. Bugetarii de rând nu sunt nici acolo plătiți exagerat, având în vedere că legea salarizării nu permite acest lucru.

Bugetari ”de lux” rămân tot magistrații

Următoarea pe lista instituțiilor unde șefi încasează salarii foarte mari este Înalta Curte de Casație și Justiție. Acolo activează magistrați, care oricum au salarii diferite față de bugetari. Iar șefa Înaltei Curți are 33.281 de lei pe lună. De altfel în justiție sunt și cele mai mari salarii dintre categoria celor plătite de stat. Asta pentru că și în aprilie anul acesta a avut loc o nouă majorare cu 25% a acestor câștiguri. Drept urmare miile de procurori și judecători au beneficiat de această mărire. Cel mai mic salariu în acest domeniu începe de la aproximativ 5.000 de lei net și este pentru cei cu cel mai mic grad. De asemenea o altă instituție unde salariile sunt șefilor sunt extrem de bine cotate este Serviciul Român de Protecție și pază. Acolo șeful acestei instituții câștigă lunar nu mai puțin de 26.170 de lei. Și la Curtea Constituțională a României se câștigă bine, 31.227 pe lună câștigă președintele. Doar că la acest salariu se adaugă încă pe atât din pensia acestuia. Practic anual, președintele CCR ajunge să câștige 800.000 de lei, conform evz.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se vorbește doar de salariile șefilor ,doar lor li se măresc doar ei sunt in vizorul mediei,dar noi cei care lucram efectiv ,funcționarii cu salarii asemenea electricienilor spălătoresele,etc,ne vede cineva?știe cineva de noi? ,referent cu studii superioare și vechime de 30!ani știe cineva că în rândul funcționarilor suntem destui și nu plătiți asa cum spune media.Discrepanta enorma între funcționarii aceluiași serv,inspectorii cu net de 6000si referenți cu studii superioare nerecunoscute 3400?asta e normal?
2
0
Votul nu contează ,cei aleși și propuși sunt instrumentele țărilor "civilizate". Generația educată in spirit comunist trebuie să dispară în mod pașnic.Pentru această acțiune cei mai buni călăi sunt acești indivizi care se bucura de protecția celor de peste ocean.O să mai dureze 10ani și, r*mânia v-a deveni o țară capitalistă.Atunci salariile nu o să mai fie un subiect de discuție.Librtatea cere sacrificii.
0
1
voi astia cu asta ati votat sau vedeti ce votati nu uitati ca romanul a votat de toate FSN, CDR, PSD, PDL, USR, PNL si isarescu tot acolo a stat! unul singur s-a luat de el si l-au bagat la puscarie in aplauzele voastre. daca vreti ciolan nu e cazul sa va faceti aici campani electorala!
0
0
de ce nu spuneti ca mugurel asta ia si pensie de fost guvernator.adica ia salariu de guvernator bnr.dar si salariu de guvernator bnr.de asta ce mai ziceti??
8
1
Oare ce beneficii aduc ei Ce produc la cele 8 ,10 ore muncite daca muncesc si aceste ore pentru acesti bani !?
9
1
Parca acest individ ne recomanda ceai de tei. Oare cât de păgâni pot fi acești i divizia, oameni nu i poți numi ca ai aduce atingere oamenilor adevărați deveniți sclavii unor hoți și borfași pentru care va ul a devenit un tel, calcă pe cadavre, la propriu, pentru a și marii avuția. Sa le spună careva acestor i divizia ca banul dezunanizeaza. Te întrebi, ca un om onest, cu coloana vertebrala, care a muncit o viata întreaga, și datorita acestor nenorociți, sunt puși în situația de a alege între a care și medicamente. Lipsa oricareia, nai devreme sau mai târziu a duce la deces. Cel puțin, ar putea face un test, sa trăiască cu 2000 într o luna ca apoi sa tragă concluziile
11
0
TAIATI PENSIILE SPECIALE nesimtitilor de paraziti care traiesc pe spatele nostru. Anual ne cresc taxele si impozitele ca sa le acoprim acestor trantori foloasele banesti necuvenite de care beneficiaza. Nu va este deloc rusine sau jena fata de cetatenii acestei tari care muncesc cinstitit, traiesc din salarii sau pensii mizere si va alimenteaza voua pensiile speciale ? Pana cand o sa ne manipulati si o sa ne jefuiti in halul acesta ?
15
0
Urma urmei aveți ce ați votat.Care i problema? Votați diferit pana s o schimba ceva.De nu,minunați vă. De vor fi tot ei in viitor,își vor dubla,tripla salariile astea,pentru că le ați dat acceptul.Cetateanul după alegeri are putere 0 barat.Vor face exact ce vor pentru că ei fac legile.Ce i greu de înțeles?
11
2
avem ptr cine munci! asta e bine! daca munceam de-asurda si nu stiam?
6
0
Astia sunt groparii r*mâniei.
14
0
Nu salariile astora este cea mai mare problema pentru Romania ci faptul ca astia in loc sa ishi faca treaba au acoperit infractori mai ales cei economici care au jefuit Romania,defapt dasta le-au facut parlamentari salariile astea uriashe raportat la PIBul Romaniei si le-au dat pensii speciale,pai Manole securistul asta comunist din poza este la putere din 1990 fara intrerupere si p***t nu este gagiu el a criticat mereu deciziile economice proaste ale guvernantzilor dar cu toate ca stia ca tzara merge pe un drum p***t din punct de vedere economic nu a lasat ciolanul ci a fost complice la ruinarea Romaniei ca si tozi ceilalzi mari hozi din Romania nu l-a interesat nici pe asta de tzara ci doar de el si bani lui iar cand o crapa"meshterul"Manole tot unul ca el aduc la Banca Nazionala foshti activisti ai P.C.R. impreuna cu securisti comunisti si urmasi lor adica cei care conduc astazi Romania.
14
0
cat ii dai lu veorica din banii mei ???
11
3
pentru da ri a ! MUNCA LA FACUT PE OM S A SE DEA JOS DIN ...POM ! puteai ramane ! ca eu nu te cred! majoritatea sefilor bugetari sunt ...muncitori politici, pusi cu ...dedicatie nu pe performanta sau pe munca productiva, ei cotizeaza la partid! diferentele enorme intre salarii si pensii sunt facute cu scopuri precise ,votate si insusite de votantii pusi speciali in functii speciale , amarastenii platesc cu munca, cu viata si sanatatea pentru ce le scapa printre degete politicienilor !
8
3
Macar aveti o consolare, nemurirea nu este de vanzare, oricati bani au unii. Hai sanatate!
10
0
Cine poate, ciolane roade! Voi, stati cuminti si comentati. Atat puteti! In cateva luni sunt din nou alegeri, voi tot amnezici.
14
0
O bagati ca bugetarii au salarii de lux și dați exemple capii și șefii. Sunt bugetar, am un salariu de rahat, muncesc de nu cred ca mai ajung vie pana la pensie, e stress mult, responsabilitate și in plus, o mâncătorie in instituie de te baga la balamuc. Nici la pla vreunui patronache nu vreau sa ajung. Afara nu pot sa plec, am copil de crescut. O freaca toți ca bugetarii sunt putori pe mii de euro și dati exemplele ălora din vârf sau a anumitor categorii, ca sa învrăjbiți populația. Un kkt. Nu e cazul tuturor.
45
10
Romanie plai cu boi.Multi boi.Noi suntem aia.
25
2
mosul asta ne simtit, o sa ya banii in mormant cu el acolo de unde este el, in loc sa lase pe alti tineri si mai capabili, nu k el e se pulist,sifonar.jeg uman . format in co munismm, fi miar scarba de el
23
2
Ce face Isarescu cu atata banet cand are o varsta la care trebui sa-si cumpere cele necesare inmormantarii? Mai bine ar lasa locul unuia mai tanar si el sa se pregateasca pentru a trece la cele vesnice.
23
4
OSU MI ROADE
9
3

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510