REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Salarii mai mari pentru cinci categorii de români, din 2024

Salarii mai mari pentru cinci categorii de români, din 2024

Virgil STOIAN 29 decembrie 2023 | 08:12 1262

Cinci categorii de români s-ar putea bucura de salarii mai mari din 2024, după ce guvernul a decis să taie majorările de la alte categorii deja anunţate.

Salarii mai mari pentru cinci categorii de romani, din 2024Foto cu rol ilustrativ

Cu trei zile înainte de intrarea în vigoarea creșterilor salariale promise bugetarilor, guvernanții și-au dat seama că de fapt n-au suficienți bani și că trebuie să refacă calculele.

Acest lucru înseamnă că bugetarii din mai multe domenii vor fi scoși de pe lista majorărilor de la 1 ianuarie.

Și totul se întâmplă în timp ce angajații de la Fisc, cei din Vămi şi de la Ministerul Finanțelor continuă protestele.

Guvernul se pregătește ca în această ultimă ședință din an să aprobe o serie de acte cu impact bugetar.

Vrea să taie de pe lista majorărilor salariale angajații care lucrează în Finanțe, care lucrează la Fisc, angajații din Justiție, dar și cei de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

În cazul lor, Executivul argumentează că aceștia angajați au primit deja în anul în curs majorări salariale.

Cu banii economisiți astfel, cei de la Guvern vor să crească salariile pentru personalul APIA, pentru bibliotecari și, de asemenea, s-a discutat și despre creșterea salariilor de la direcțiile de sănătate publică.

După ce au dat primarilor o majorare cu 5% a salariilor, potrivit unor surse, Guvernul se pregătește să aprobe o majorare salarială și pentru prefecți.

Aceștia ar urma să fie salarizați la nivelul funcțiilor din Secretariatul general al Guvernului.

Nu sunt singurele majorări pe care Guvernul le pregătește: își propune să crească cu 25% salariile angajaților din Ministerul Finanțelor, care se ocupă de control financiar, un demers menit să-i stimuleze pe aceștia să aducă mai mulți bani la bugetul de stat.

Tot astăzi, pe ordinea de zi avem și acea ordonanță prin care sunt majorate salariile profesorilor. O să vedem, în medie, la profesori, în cursul anului viitor o majorare de 20%, iar la personalul auxiliar o majorare de aproximativ 15% în 2024, potrivit antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ba milogilor voi ce suferinte ati avut ba putorilor sa tot asteptati bani de la stat? Aia care au suferit inteleg! Dar sa dai bani si la mostenitori din al nu stiu catelea neam, asta nu inteleg ?Astia ce suferinte au avut daca nici nu erau nascuti cand parintii lor erau in suferinta? Ba.......alta lege facuta pentru nesatuii de mach....mach.... De unde pot sa s**a fara munca....si ei lipitorile naibii! Ce pila ati avut ba in parlament de au dat legea asta pentru voi?
0
0
Ptr legea 154 nu sunt ptr că iau dat la speciali
0
0
dar banii ptr legea 154 ????? nu sunt nu?????
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016