REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Salarii mai mici pentru sute de mii de români începând cu 1 septembrie

Salarii mai mici pentru sute de mii de români începând cu 1 septembrie

Victor ROTARU 17 iulie 2023 | 09:39 3040

Coaliția de Guvernare are în plan mai multe scenarii pentru a acoperi gaura din buget, iar în toate variantele românii pierd.

Salarii mai mici pentru sute de mii de romani incepand cu 1 septembrie

Creșterea accizei la benzină este scenariul pe masa Coaliției care i-ar afecta pe toți românii. Carburanți mai scumpi înseamnă prețuri mai mari la toate produsele.

Prima majorare a accizei ar urma să aibă loc chiar de la 1 septembrie, cu 10 bani pe litru. Dulciurile, alcoolul și tutunul se vor scumpi și ele, după același plan. În acest context, Marcel Ciolacu se întâlnește la ora 15:00 cu reprezentanții industriei tutunului. 

Mai mult, tot de la 1 septembrie, peste aproximativ 2 milioane de angajați ar putea primi salarii mai mici, pentru că scutirea de taxe pentru 200 de lei din salariul minim ar putea fi eliminată, iar angajații din construcții, agricultură și industria alimentară vor fi nevoiți să achite contribuția la sănătate de 10% din salariu.

Totodată, liberalii vor ca voucherele de vacanță și tichetele de masă să fie suspendate. însă PSD se opune.

De asemenea, guvernanții pregătesc un impozit de 1% pentru cei care dețin proprietăți scumpe. Mai exact, proprietăți care depășesc 500.000 de euro.

Și în ceea ce privește TVA-ul vor fi schimbări. Mai exact, vor fi două cote de TVA, una de 9% și una de 19%.

Astfel, taxa pe valoarea adăugată va fi de 9% pentru alimente și medicamente, în timp ce pentru restul produselor și serviciilor TVA-ul va crește la 19%.

Cea mai mare problemă pentru cei din coaliția de guvernare este faptul că, România nu va reuși să se încadreze în ținta de deficit asumată, cea de 4,4% și astfel vor încerca cei din guvern să negocieze cu Comisia Europeană un alt procent, de aproximativ 5,5%, potrivit antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O sa ajungem sa nu mai avem ce pune pe masa la copii. Mai aveti tupeul sa întrebați de ce pleaca romanii din țară?gunoaielor ,noi muncim ca sa fim platiti asa cum se cuvine,însă voi va bateti joc de noi.nu mai aduceți străini sa le dati o grămadă de banii, dati bani la romanii voștri. Meritati arși de vii.
0
1
pentru hotii aia cu vile si piscine, impozitul sa fie de 50%, ca au de unde.
5
2
Mai ganditi va la tva ala de 1 la suta. Chiar la ei saracii un tva asa mic?
3
2
Offf Doamne!!! Sa sufere toti amaratii si sa nu atingem de smecheri, deviza tuturor care au guvernat. Luati la puricat si intrebati pe toti care afiseaza opulenta, confiscati averile ilicite si ilegale (moartea si fiscul sunt spaimele tuturor in tarile civilizate), reduceti evaziunea fiscala, colectati TVA de la toti, fara exceptii, taiati pensiile speciale, reduceti salariile exorbitante din diferite agentii si companii, taiati privilegiile parlamentare, reduceti munca la n***u, etc. Sunt multe, multe optiuni de a colecta bani, si multi, dar preferati sa impovarati prostimea. Ei sunt multi si p****i. Da, esti p***t romane ca taci!!
8
1
Taiati pensiile speciale la magistrati si judecatori, reduceti salariile de 20.000 lei si pensionati-i la 65 de ani. Sunt niste profitori ordinari care judeca stramb si iti trantesc o sentinta prin care maresc nedreptatea facuta de institutiile statului. De asa dreptate sa aveti si voi parte toata viata. Dupa ce ca muncim noi ca sa va imbuibati voi, mai va bateti joc cu sentintele pe care ni la dati. Sunteti inamovibili nu ?
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510