REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Salariile bugetarilor vor fi „3 în 1“: Vor primi un venit fix, sporuri și un bonus de performanță

Salariile bugetarilor vor fi „3 în 1“: Vor primi un venit fix, sporuri și un bonus de performanță

A.F. 21 martie 2024 | 21:55 1365

În noua lege a salarizării, bugetarii vor avea un salariu fix căruia i se adaugă sporuri și o parte variabilă, în funcție de performanță, a explicat joi, ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Salariile bugetarilor vor fi „3 in 1“:  Vor primi un venit fix, sporuri si un bonus de performantaSimona Bucura Oprescu

Salariul unui bugetar ar putea astfel să oscileze de la o lună la alta în funcție de cât de performant este la locul de muncă.

„La fiecare venit al unui angajat din sistemul public vom avea salariu brut de încadrare, vom avea sporurile pe care le obține datorită locului unde își desfășoară munca (ca și acum), fiindcă acele sporuri sunt date de condițiile unde își desfășoară locul de muncă, adică dacă avem un medic, urgentist sau ATI, sporul provine de la faptul că acelea sunt condițiile de muncă pe care le are. Ei bine, sporurile reprezintă o altă componentă, dar care trebuie să se încadreze în maximum 20% pe ordonator de credite.

Vom mai avea această parte care ține de un bonus de performanță, pe care angajații care îndeplinesc criterii le vor primi. Aceste criterii vor fi stabilite prin lege la nivel general și apoi de fiecare ordonator de credit”, a declarat ministrul Muncii, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este deja o lege care prevede spor de 50%pentru atragerea de fonduri europene,adica U.E.spune avem bani mai romanilor pentru si este o lista lunga pentru ce se dau bani,venitzi sa va dam si un primar daca face lucrul asta care tzine de atributziunile de serviciu ia spor la salariu pentru ca ishi face treaba,o tampenie romaneasca pentru ca asha ceva nu este nicaieri in Europa si ce sa vezi toate statele U.E.sunt in fatza Romaniei la capitolul atragere de fonduri europene,sporurile astea de acum sunt altzi bani pe mana primarilor caci ei decid care angajat din primariile lor merita sa fie premiatzi,o mita la primari acum in anul asta cu alegeri,locale,europarlamentare,parlamentare si prezidentziale,asta s-a vrut si asta s-a facut acum cand Romania are cea mai mare datorie externa din istoria ei.
3
0
trebuie sa se faca curatenie, reducerea bugetarilor, date toate pilele afara, angajari pe CV si concurs. dupa aia vorbim si de salarii. dar vin alegerile, bugetul de stat poate sa se duca dracu, ne imprumatam la banci, noi sa raminem la putere!
2
1
Si cine stabileste cine ia bonusurile de performanta? Clientela voastra politica pusa innn functii de conducere? Vor lua bonusuri toate coorvele si toate rudele lor.
8
1
Introduceti contravtul colectiv de munca la nivel national era f bun de 14 ani nu s a facut nimic
6
0
O alta cale deschisa pentru abuzuri
5
1
sporuri?de ce?cand se angajeaza stiu clar care s conditiile.suntem sngura tara care dam sporuri de venit la mnuca, de deschis computeru, de orice.
3
6
Performanță la angajații de la stat? Ha ha ha ha ha!!
9
5
Care bonus de performanta, poate vrea sa zica bonus de incompetenta
12
4

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510