REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Salată cu pui și muște, specialitatea casei la o terasă din Costinești. Video

Salată cu pui și muște, specialitatea casei la o terasă din Costinești. Video

Victor ROTARU 26 august 2023 | 00:00 4147

În ultimii ani, Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură a ajuns la concluzia că insectele reprezintă o sursă de alimentație hrănitoare şi sănătoasă, având un conținut ridicat de grăsime, proteine, vitamine, fibre şi minerale. Iată că o terasă din Costinești s-a arătat deschisă la utilizarea insectelor în preparatele din meniu. Astfel, o tânără din Pitești, venită în vacanță pe litoral, s-a trezit cu o muscă în salata pe care o comandase, și nu vorbim de o scurtă vizită, musca fiind deja „înecată în sos”, după cum a declarat tânăra pentru Replica de Constanța. 

Salata cu pui si muste, specialitatea casei la o terasa din Costinesti. Video

Cu toate că fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, a recomandat românilor să nu mănânce alimente provenite din insecte, spunând despre greieri că ar fi bine să-i lăsăm „să cânte acolo unde sunt”, iată că anumite localuri au trecut peste recomandările fostului ministru al Agriculturii. Astfel, o tânără aflată în vacanță cu iubitul și sora sa, au decis să servească prânzul la Terasa Sandra, din Costinești, rămânând cu un gust amar: „Pe 24 august, în jurul orei prânzului, am fost împreună cu prietenul și sora mea mai mică la terasa Sandra, din Costinești. Ne-am așezat la masă, mesele nu erau foarte curate, dar am zis să rămânem. Am comandat și am văzut-o pe una dintre ospătărițe cum a strănutat în palmă, aducându-mi pe urmă comanda. Nu i-am spus nimic, mi-a fost și mie rușine de ce am văzut. Am mâncat puțin din salată, după aceea am observat musca aceea din salată care înota în sosul din salată, era în sos efectiv.”, a declarat pentru Replica din Constanța tânăra din Pitești.  

Salata cu pui si muste, specialitatea casei la o terasa din Costinesti. VideoTerasa Sanda, Costinești

„Șeful s-a revanșat spunând că nu vom mai plăti băuturile”

După ce a văzut musca din salată, tânăra i-a cerut explicații unei ospătărițe din cadrul localului, aceasta răspunzându-i că nu ea a pus musca acolo: „I-am făcut semn uneia dintre ospătărițe și am întrebat-o dacă este normal așa ceva, și răspunsul a fost că nu a pus-o ea acolo. Mi-a spus că mâncarea se face în aer liber. Nu este normal, este vorba de sănătatea noastră, musca este purtătoare de boli. Am vorbit pe urmă cu șeful de acolo, acesta s-a revanșat spunând că nu vom mai plăti băuturile comandate. Prietenul meu și-a luat o pizza, iar pe seară i-a fost rău, a avut febră și greață. Legat de salată m-au întrebat dacă vor să-mi facă alta, dar nu am mai avut deloc poftă de mâncare. Salata a fost 38 de lei, pizza 40 de lei, iar sora mea și-a luat un șnițel la 40 de lei.”, a încheiat tânăra turistă.

Reporterii Replica au încercat să obțină un punct de vedere din partea reprezentanților terasei Sandra, însă niciun număr de telefon nu era disponibil.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Așa patroni, asa angajați, asa clienți. Se merita unii pe alții.
3
1
Lasă ca așa se caleste organismul pt iarna.
0
2
Nu este nici o rusine ca daca nu ai incredere in locaslurile astea,sa-ti iei ceva de la magazin. Nu crapi daca mananci o conserva,un salam,cascaval,ceva acolo ,ca doar e mai important sa fii sanatos decat sa-ti faci poze in carciumi si sa te dai baban ca esti pe terasa,sa faci curul mare unora care-si rad de tine. Ba mai dai si bacsis,de mila pentru ospatarii platiti in scarba,ca doar clientii au obligatia sa asigura traiul bun tuturor,ospatarilor si patronilor.
5
0
Costinestiul e plin de turisti, cererea este foarte mare, oferta mica iar calitatea produselor si serviciilor este la cel mai jos nivel ptr ca patronii sunt pusi pe jaf si nivelurile lor de educatie si responsabilitate sunt si ele la cele mai coborate standarde, pe scurt niste jigodii, ca pe tot litoralul; multi ar trebui interzisi definitiv in alimentatia publica dar lipseste cadrul legal
5
0
si totusi, Costinestiul e plin de turisti....cine i mai vinovat? ala de vine stiind ce il asteapta sau ala de profita de prostia si nepasarea romanului prea fricos sa se duca la Bulgari sau in alta parte....an de an, aceiasi fraieri, umplu buzunarele patronilor din costinesti....isi merita soarta
5
1
Ticketele au dus litoralul la rapa , si tot ticketele ai vor pune lacatul . Uitativa cum era acum cativa ani buni si cum duduia turismul !
5
3
patronii daca ar fi seriosi ar face o mica investitie in plase mari de tantari cu care sa izoleze tot spatiul ceea ce acolo se pare ca s-ar putea face usor dupa cum arata fotografia si vreo 30 - 40 de aparate de atragere si omorare a insectelor, tantari, muste, etc la care am vazut o multime de reclame tv dar ei sunt obsedati de profituri maxime si jaf in perioada scurta a sezonului si nu ii mai intereseaza nimic altceva; patronul trebuia sa schimbe imediat salata si nu sa faca o reducere la bauturi; e de-a dreptul jignitor felul in care a “rezolvat” patronul problema ca si faptul ca mancarea se gateste deasemenea in aer liber cu bucataria neprotejata de muste; nu ar trebui decat niste plase mari pe niste stalpi subtiri
6
1
gata? ati terminat cu mortii si ranitii? ati trecut la articole de weekend?
3
2
Farfuria din care mananca cainele meu e mai alba decat asta de la restaurantul Jegosul !!
8
0
Rassa voastra, din cauza astora am mancat salam,fructe,conserve si salata de la Kaufland doua saptamani la Saturn ! Si va mai mirati de ce nu vine lumea pe litoralul romanesc!
13
1
Un glar pe care il sug de bani si rad de el! Mucan ce asculta o muzica pe care nu o intelege si noi armanii ne minunam de comportamentul lui! Se vrea arman operat dar nu il plac nici armanii nici mucanii …poate giftii! In neamul nostru nu o sa intri niciodata nici cu Bentley nici pe jos !
2
10
Ce scarbos, adevarul ca Costinestiul e o mizerie
13
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016