REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 2 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6870
12.5° Constanța Miercuri, 2 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6870
 

Sălăvăstru îl strânge cu ușa pe Robert Șerban, de la Eforie: îi cere 50.000 de lei. Vezi de ce!

Sălăvăstru îl strânge cu ușa pe Robert Șerban, de la Eforie: îi cere 50.000 de lei. Vezi de ce!

Victor ROTARU 14 iunie 2024 | 00:00 2230

Fostul manager al orașului Eforie încearcă din răsputeri să mai facă rost de câțiva bani de la primărie. Dacă anul trecut îi cerea lui Robert Șerban în jur de 800 de mii de euro despăgubiri după ce s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate, pe care le-a dobândit în urma proceselor cu primăria condusă de Robert Șerban, acum Valerian Sălăvăstru îi cere și cheltuielile de judecată: undeva la 50.000 de lei.

Salavastru il strange cu usa pe Robert serban, de la Eforie: ii cere 50.000 de lei. Vezi de ce!

Valerian Sălăvăstru este pus pe fapte mari! Fostul city manager al orașului Eforie încercă să-și recupereze cheltuielile de judecată în valoare totală de 47.671 de lei. Chiar dacă instanța de judecată a admis cererea, se pare că dosarul se tot tărăgănează, ajungând acum și la Curtea de Apel Constanța.

Admite cererea de chemare în judecată, astfel cum a fost precizată. Ia act de renunțarea reclamantului la judecata cauzei în ceea ce privește pretenții reprezentând cheltuieli de judecată aferente dosarului nr. 266/36/2018. Obligă pe pârât(primarul orașului Eforie) la plata către reclamant a următoarelor sume: -24208,71 lei-reprezentând cheltuieli de judecată efectuate în dosarul nr. 6649/118/2018. 19060,41 lei- reprezentând cheltuieli de judecată efectuate în dosarul nr. 6650/118/2018. Obligă pe pârât la plata către reclamant a cheltuielilor de judecată efectuate în prezenta cauză, constând în taxa judiciară de timbru în cuantum de 1903,07 lei şi onorariu avocat în cuantum de 2500 lei. Cu drept la cerere de recurs în 30 de zile de la comunicare, în ceea ce privește soluția de renunțare la judecată și cu drept la cerere de apel în 30 de zile de la comunicare, în ceea ce privește soluția dată celorlalte capete ale cererii. Cererile de apel, respectiv recurs, se depun la Judecătoria Constanța”, se arată în minută.

Salavastru il strange cu usa pe Robert serban, de la Eforie: ii cere 50.000 de lei. Vezi de ce!

Concret, dosarul în care Sălăvăstru vrea să recupereze cheltuielile de judecată au legătură cu o acțiune patrimonială, după ce Curtea de Conturi a României a constat jaful din banul public la Eforie. Primarul Robert Șerban l-a considerat vinovat pe Sălăvăstru și s-a îndreptat împotriva lui în vederea recuperării prejudiciului, însă acțiunea i-a fost respinsă.

Când a venit la Eforie, Sălăvăstru avea 2 case și bijuterii de 7.000 de euro, azi nu mai are nimic, doar datorii la bănci

În 2016, când a venit la Primăria Eforie, Sălăvăstru avea o casă în Iași și o garsonieră în București, cumpărată în rate, dar și bijuterii de 7.000 de euro.

Salavastru il strange cu usa pe Robert serban, de la Eforie: ii cere 50.000 de lei. Vezi de ce!Datoriile lui Sălăvăstru

Azi, mai are doar credite bancare, însumând 55.400 de euro, dar și un debit de 4.000 de euro pe care trebuie să-l achite Primăriei Eforie până în 2025. Suma a fost mai mare, de câteva zeci de mii de euro, datorie care a survenit în urma fărădelegilor efectuate pe vremea când lucra la Eforie.

Salavastru il strange cu usa pe Robert serban, de la Eforie: ii cere 50.000 de lei. Vezi de ce!Declarația de avere

Procesele cu Primăria Eforie l-au îmbolnăvit

Reamintim că Sălăvăstru i-a cerut lui Robert Șerban 800.000 de euro daune morale, motivat fiind de acțiunile în instanță câștigate împotriva unității administrativ teritoriale. Procesele au durat  5 ani şi 3 luni, mai exact în perioada 14.02.2017 - 03.05.2022, şi au avut 62 termene de judecată, toate având ca obiect acţiunea în răspundere patrimonială împotriva lui Sălăvăstru. Principala motivație a lui Sălăvăstru este că toate procesele cu primăria l-au îmbolnăvit, atât pe el, cât și pe soția sa. Învinuirea şi procesele au fost reflectate în presa constănţeană, ceea ce le-a afectat reputaţia şi le-a îngreunat acestora situaţia la locul de muncă, ambii fiind funcţionari publici, acţionând în această calitate zeci de ani. Rezultatul acestui stres s-a reflectat în producerea unor boli de care suferă, cei doi, în prezent, boli care sunt destul de grave și cu care au fost diagnosticați la începutul anului 2022.

Mai mult, Sălăvăstru spune că a chemat în judecată doar el, în condiţiile în care, vinovate de întreaga pagubă erau alte persoane, semnatare ale actelor păgubitoare pentru bugetul local. Adică, a semnat el, dar în numele primarului, acesta din urmă coordonând întreaga activitate de încheiere a acelor contracte şi a prevăzut în buget sumele necesare plăţii serviciilor. În opinia sa, alte persoane care ar fi fost vinovate de devalizarea orașului ar mai fi fost secretarului orașului, directorul Economic, Şeful Serviciului Juridic şi funcţionarii de la compartimentul de Achiziţii, dar şi consilierii locali de la acea vreme.

Acuzat ca a devalizat Primăria Eforie!

Reiterăm, totodată, că un control realizat de inspectorii Curții de Conturi Constanța a scos la iveală grave abateri privind organizarea licitațiilor, dar și în privința modului de administrare a patrimoniului orașului Eforie. Raportul de control a fost unul devastator, concluziile acestuia arătând că milioane de euro au fost cheltuiți fără respectarea normelor legale.

Spre exemplu, „din verificarea cheltuielilor de deplasare, efectuate în perioada 2013-2016 (...), s-a constatat că entitatea a angajat şi plătit cheltuieli cu deplasarea domnilor Valerian Sălăvăstru, Dumitru Munteanu şi Virgil Negru la Bruxelles sau Rigia pentru a participa la diverse reuniuni”, se arată în raportul Curţii de Conturi, care consideră că acele persoane nu aveau ce să caute la acele reuniuni pe banii primăriei, „participarea acestora nefiind legată de activitatea primăriei”.

Curtea de Conturi a mai găsit zeci de achiziții scandaloase și plăți pentru excursii în locații exotice. Alte contracte păguboase au fost încheiate cu diferite firme pentru specializarea personalului si alte activități la fel de puțin vizibile,  pentru scoaterea la imprimantă a unor documente, pentru punerea în ordine a arhivei, în condițiile în care primăria Eforie a avut arhivar.

Valerian Sălăvăstru a devenit cunoscut după victoria din 2005 a Alianței DA, când PNL și PD au preluat guvernarea. La nivelul județului Iași, Fenechiu a fost recunoscut drept lider local, iar Valerian Sălăvăstru a preluat coordonarea activităților de control în instituțiile publice. Anterior, zbirul lui Fenechiu slujise și la curtea fostului primar Gheorghe Nichita în perioada în care acesta conducea regia locală de apă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
se vor plati reciproc, prin compensare in natura.
1
0
iar drogatul de roby cu dosarele lui……
4
3
O fi aflat Robert Serban intre timp ca nevasta sa se iubea cu Coja cand el era plecat, pana cand i-a prins nevasta lui Coja? Si ca radeau de el si il faceau in toate felurile?
7
2
Nu dori la nimeni parnaie
3
2
Roberte, ce spui, intri acum la parnaie ?! Se apropie termenul de judecata.
7
3

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515