REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.1° Constanța Lun., 29 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6805
22.1° Constanța Luni, 29 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6805
 

Saloanele de înfrumusețare, arhipline în perioada sărbătorilor

Saloanele de înfrumusețare, arhipline în perioada sărbătorilor

Cristina BĂRBUCEANU 24 noiembrie 2022 | 00:00 951

Perioada de dinaintea sărbătorilor de iarnă este una încărcată pentru doamne și domnișoare. Și nu ne referim aici la treburile gospodărești, ci la tehnicile de înfrumusețare. Manichiură, pedichiură, vopsit, coafat, toate acestea sunt trecute în agendele femeilor, iar programările sunt făcute chiar și cu mai bine de o lună de zile înainte. La fel și constănțencele, care nu fac rabat la aspectul fizic, indiferent dacă prețurile s-au mai mărit. Reporterii Replica au contactat mai multe saloane din oraș, iar reprezentanții acestora au declarat că programările pentru Crăciun și Revelion au început deja, însă accentul se pune mai mult pe Crăciun, doamnele și domnișoarele din oraș mergând pe simplitate. Prețurile la saloanele de înfrumusețare nu au crescut cu mai mult de maxim 20% față de anul trecut, iar mare parte dintre saloane vor funcționa până foarte aproape de Crăciun.

Întotdeauna „Da” pentru frumusețe, mai ales că măcar aici prețurile nu au crescut excesiv

Crăciunul și Revelionul sunt din ce în ce mai aproape. Așadar, ca în fiecare an, doamnele și domnișoarele se programează din timp la saloanele de frumusețe, pentru a arăta bine de Crăciun, dar și în noaptea dintre ani. La saloanele de înfrumusețare din România, programările au început deja, ca nu cumva reprezentantele „sexului frumos” să rămână fără loc.

Reprezentantul unui salon din oraș a declarat: „Deja au început rezervările. Din experiența anului trecut, pentru Crăciun sunt mai multe programări. Pentru Revelion, clientele deja se pregătesc să plece din localitate. Totodată, tratamentele faciale sunt și ele preferate pentru că a trecut vara și doamnele încep să aibă grijă de ten și să își facă tratamente de hidratare, dar și micropigmentarea sprâncenelor”; în ceea ce privește prețurile, reprezentantul acestui salon a susținut: „Să știți că am încercat să nu le creștem prea mult față de anul trecut, ci cam cu 20% ca să putem și noi să trăim. Încercăm să nu mărim prea mult că oricum se scumpește tot.”

Un alt reprezentant al unui salon din Constanța a declarat că „Sigur, programările au început; pentru Crăciun, Revelionul este mai puțin important”, iar în ceea ce privește prețurile, angajata unui alt coafor a declarat: „Dacă anul trecut un coc era 130 de lei, acum este 150 de lei. Dar, desigur, prețurile diferă de la salon la salon”. În ceea ce privește programul de funcționare al saloanelor de înfrumusețare în preajma sărbătorilor, majoritatea vor funcționa până pe 23 decembrie inclusiv, și doar câteva vor fi deschise pe 24 decembrie.

Doamnele preferă simplitatea de sărbători

În anul 2022, doamnele și domnișoarele nu vor chestii sofisticate, mai ales în materie de coafuri, așa cum chiar reprezentanta unui coafor a declarat: „În general, de Crăciun nu se cer coafuri deosebite; îndeosebi vopsitul: doamnele, domnișoarele își colorează părul – ballayage-ul, care se cere destul de mult sau doamnele la a doua tinerețe clar au grijă să nu fie părul alb cu rădăcina nevopsită –, nu se cer coafuri sofisticate, doar niște bucle lejere, părul îndreptat, deci simplist. În materie de unghii, 95% dintre clientele care vin la salon preferă gelul pe unghii.”

Angajata altui coafor din Constanța a declarat că „pe partea de coafor se preferă simplitatea, cerințele nu sunt de sărbătoare, ci de zi cu zi, iar pe partea de make-up, se preferă extravaganța”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
da o sa bubuie acum cu bonuri fiscale si nu fac EVAZIUNE
1
1
Parca era criza
3
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513