REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Salvamarii acuză părinții inconștienți că stau pe șezlong, cu telefonul în mână, iar copiii se aruncă singuri în valuri

Salvamarii acuză părinții inconștienți că stau pe șezlong, cu telefonul în mână, iar copiii se aruncă singuri în valuri

Victor ROTARU 15 august 2023 | 00:00 2044

Ne aflăm în luna concediilor, iar litoralul este arhiplin, specialiștii din turism anunțând faptul sunt peste 200 de mii de turiști pe litoral în mini-vacanță. În mai toate stațiunile, dar și în municipiul Constanța, au loc fel de fel de festivități cu ocazia Zilei Marinei. Cu toate acestea, principala atracție o reprezintă marea, care din păcate pentru cei veniți acum pe litoral este foarte agitată. Luni, 14 august, nu mai puțin de 4 persoane și-au pierdut viața în mare, iar zeci de persoane au fost scoase la timp din apa învolburată a mării. Vasile Borteș, șeful salvamarilor din sudul litoralului, trage un semnal de alarmă turiștilor veniți pe litoral să respecte semnificațiile steagului arborat și indicațiile salvamarilor. 

Salvamarii acuza parintii inconstienti ca stau pe sezlong, cu telefonul in mana, iar copiii se arunca singuri in valuri

Suntem în cea mai aglomerată perioadă din sezonul estival, fiind anunțați peste 200 de mii de turiști în mini-vacanța de Ziua Marinei. Evenimentele pe litoral se desfășoară zi și noapte, dar mare parte din turiști vin pe litoral pentru a se bucura de mare. Zilele acestea se anunță valuri foarte mari și curenți foarte puternici, fapt ce îi face pe turiștii care se aventurează în mare să-și pună viața în pericol, luni, 14 august, nu mai puțin de 4 persoane și-au pierdut viața în mare, iar zeci de persoane au fost scoase la timp din marea agitată. 

Șeful salvamarilor: Părinții sunt inconștienți

Salvamarii au o misiune foarte grea în aceste zile, având în vedere numărul mare al turiștilor, misiune îngreunată și mai mult de starea vremii de pe mare, unde este furtună în larg, fapt ce determină formarea curenților foarte puternici. „Luni, 14 august, am scos 4 oameni din apă care prezentau funcții vitale. Am scos peste 20-25 de oameni din zone în pericol de înec. Mulți stau cu saltele, cad de pe ele, merg cu fluturași, cu mingi gonflabile, cu tot felul de mijloace plutitoare și ne creează nouă probleme. Părinții stau pe șezlong, cu telefonul în mână, copilul se aruncă în valuri cu colacul. Bunicii cu nepoții, părinții cu copiii, să fie atenți. Sunt valuri foarte, foarte mari. Vântul bate foarte puternic, sunt curenții foarte puternici. Îi ia din mal. De la genunchi a luat un copil. Eu am răgușit, țip la ei, deși am electro-megafon. Nu știm ce să mai facem. Părinții sunt inconștienți. Nu generalizăm.” a declarat pentru Replica Vasile Borteș, șeful salvamarilor din sudul litoralului.  

Salvamarii acuza parintii inconstienti ca stau pe sezlong, cu telefonul in mana, iar copiii se arunca singuri in valuri

Precizăm că serviciile de salvamar din Mangalia și stațiunile arondate municipiului, Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun și Olimp, sunt asigurate de firma lui George Lipoveanu, Salvamiral SRL, iar Vasile Borteș este mâna dreaptă a lui Lipoveanu și cel care se ocupă de pregătirea și coordonarea salvamarilor.

Salvamarii acuza parintii inconstienti ca stau pe sezlong, cu telefonul in mana, iar copiii se arunca singuri in valuri

Vasile Borteș trage un semnal de alarmă turiștilor ajunși pe litoral, aceștia fiind rugați să respecte semnificațiile steagului arborat, mai ales că urmează încă 3 zile cu valuri mari și curenți puternici: „Roșu-galben, un singur steag, înseamnă prezența salvamarului, turiștii au voie să înoate, zona este sigură pentru îmbăiere. Roșu-galben-galben, au voie în mare doar înotătorii foarte experimentați. Roșu-galben-roșu, pericol de înec, nu are nimeni voie să intre în mare, înotul interzis, scăldatul interzis. Se anunță 3 zile de furtună, valuri foarte mari, vânt puternic, curenți puternici.” a încheiat Vasile Borteș.  

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Salvamarii au perfectă dreptate ,părintii sunt inconștienți și distrati ,vin cu copiii si nu-i supraveghează corespunzator
2
0
Daca vreunul din cele 3 personaje umflate ca balenele moarte de la masa din articol mai poate salva pe cineva....mă piș pe mine de-atata stima! Lăsați balivernele in plm...
3
0
Asa se intampla cand faci copii la bautura!
3
0
Stai sa vezi cu parcuri cum fac, se urca copilul in varful locului de joaca si ei stau cu ochii pe facebook...sunt deconectati de realitate
10
0
La fel este si pe strada langa locurile de joaca. Toate matracucile stau in c*r pe bordura si sparg facebook ul, iar odraslele alearga printre masini. Natie de t****i.
12
1

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677