REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Salvamarii lui Lipoveanu, din sudul litoralului, au intrat ”în pâine”

Salvamarii lui Lipoveanu, din sudul litoralului, au intrat ”în pâine”

Replica API 8 iunie 2022 | 00:15 1272

Vara a început, turiștii își fac simțită prezența pe plajele litoralului românesc și profită de vremea bună de la Marea Neagră. Totuși, începutul verii a adus pentru salvamarii din Mangalia câteva situații periculoase în care 3 persoane și-au riscat siguranța și s-au aventurat în apele învolburate, motiv pentru care aceștia au fost nevoiți să intervină.

Și cum vara ne-a obișnuit pe toți cu ignoranta steagului roșu, un copil de 7 ani, nesupravegheat de mama lui, a fost luat de curenți și “plimbat” pe o distanță destul de mare în larg pe plaja din Olimp. Salvamarii au intervenit și l-au salvat, iar mai apoi, l-au înmânat părinților, care au declarat faptul că “l-au scăpat din mână”.

”Un băiat de 7 ani a fost luat de curenți și dus la vreo 500 de metri de mal, au intervenit doi salvamari și l-au predat familiei. Mama întrebată de ce l-a lăsat singur a spus că l-a scăpat din mână” , a declarat Vasile Bortiș, șeful salvamarilor și mâna dreaptă a lui George Lipoveanu.

Iresponsabilitatea, mai ales la plajă, după cum bine știe toată lumea, poate să ducă la imense tragedii.

De altfel, doi turiști din București au trecut printr-o situație asemănătoare, în care s-au aventurat pe o roată de cauciuc cu ajutorul căreia pluteau pe mare, fără a ține cont de curenții mari și de faptul că se tot îndepărtează de malul plajei din Mangalia. Salvamarii au fost nevoiți să intervină și în acest caz, și mulțumită lor, cei doi turiști sunt teferi. ”Doi turiști veniți din București de 49 și 52 de ani , s-au urcat pe o roată de tractor și au fost duși de curenți până aproape de diguri. Au intervenit salvamarii și i-au adus la mal” , a spus Bortiș pentru Replica.

Iată că sezonul estival nici bine nu a început și situații de acest fel se petrec deja la malul Mării Negre.

Echipa de salvamari a lui Lipoveanu este la momentul actual formată din 30 de salvamari, urmând ca din 15 Iunie să fie completată cu încă 42. Instructajul acestora a început, pregătirea fizică si psihică pentru astfel de momente la fel și se așteaptă un număr cât mai mare de turiști în timpul ce urmează. ”Facem pregătirea salvamarilor noi. I-am adunat pe toți și îi instruim cu privire la tehnicile de resuscitare, cunoașterea, respectarea indicațiilor steagurilor. Avem 30 acum, iar din data de 15 urmează să mai vină încă 42 de salvamari. Așteptăm turiști” , a declarat Vasile Bortiș, șeful salvamarilor din sud și mâna dreaptă a lui George Lipoveanu, cel care asigură de 19 ani serviciul de salvamari în zona de sud a litoralului românesc.

Totuși, potrivit lui Bortiș, mâna dreaptă a lui Lipoveanu, foarte mulți turiști vin la mare în weekend. În timpul săptămânii, însă, vin mai rar. “Avem în mare parte turiști de weekend” , e declarat acesta pt Replica Constanța.

Andrada SCRIPCARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un tablagiu facut colonel nemeritat de Oprea la apelul bocancilor si miruit de Iorgus cu lovele si contracte generoase. Probabil va fi primul pe front cu arma in mana impotriva rusilor chiar daca e ... lipovean.
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436