REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Sancțiunile impuse Rusiei în războiul cu Ucraina ar putea fi crescute de Miniștrii Finanțelor din G7

Sancțiunile impuse Rusiei în războiul cu Ucraina ar putea fi crescute de Miniștrii Finanțelor din G7

Georgiana BOGLEA 27 mai 2024 | 00:00 415

Miniştrii Finanţelor din G7, reuniţi în Italia, se declară sâmbătă ”hotărâţi să crească sancţiunile financiare şi economice” impuse Rusiei în vederea unei ”reduceri” a veniturilor ruse.

Sanctiunile impuse Rusiei in razboiul cu Ucraina ar putea fi crescute de Ministrii Finantelor din G7

Ei propun o ”continuare a ţintirii veniturilor energetice ale Rusiei şi viitoarelor capacităţi de extracţie ale acesteia”, potrivit unui proiect al unui comunicat final obţinut de AFP.

De la începutul invaziei ruse a Ucrainei, în februarie 2022, Statele Unite şi Uniunea Euroepană (UE) au impus o serie de sancţiuni cu scopul de a asfixia economia rusă, însă cu puţin succes până în prezent.

UE a impus 13 pachete de sancţiuni Rusiei şi vizează gazele naturale lichefiate (GNL) ruseşti într-un nou pachet de sancţiuni, prin interzicerea transferului GNL prin UE către ţări terţe.

Acest nou pachet de sancţiuni, aflat în negociere, ar puteav să lărgească lista neagră a UE la un număr de entităţi chineze acuzate de furnizarea de tehnilogii militare Rusiei, potrivit unor surse diplomatice.

Acest subiect este abordat în proiectul ”declaraţiei finale” a reuniunii G7 a miniştrilor de Finanţe, în care se arată că statele membre ”se vor opune tentativelor de evaziune sau de ocolire a sancţiunilor, prin facilitatea eforturilor de achiziţionare ale industriei ruse a apărării prin instituţii financiare”.

Miniştrii Finanţelor din G7 anunţă sâmbătă ”progrese” în negocierile pe care le poartă cu ptivire la folosirea veniturilor generate de către active ruseşti blocate în vederea acordării unui nou ajutor Ucrainei.

”Progresăm în discuţiile noastre despre potenţiale mijloace de anticipare a beneficiilor extraordinare provenind de la active suverane ruse imobilizate în profitul Ucrainei, conform dreptului internaţional şi sistemelor noastre juridice respective”, anunţă ei.

Obiectivul este ”să le prezentăm liderilor noştri, înaintea summitului (şefilor de stat şi de guverne G7), la Puglia, în iunie, opţiuni care să permită oferirea unei susţineri financiare suplimentare Ucrainei”, anunţă ei, conform stirileprotv.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cei 7 magnifici, mai viseaza sa imparta rusia? popoarele subjugate de rusia au dreptul la independenta, dar destramarea rusiei inseamna razboi. de ce s-a trezit abia acum occidentul? uita ca a abandonat europa de est in miinle rusilor si dupa 45 de ani, ne fceau comunisti!
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016