REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.7° Constanța Lun., 26 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6833
30.7° Constanța Luni, 26 August 2024 Anul XX Nr. 6833
 

Săptămână aglomerată pentru jandarmii din Constanța

Săptămână aglomerată pentru jandarmii din Constanța

Andreea VLAICU 26 august 2024 | 12:43 347

În perioada, 19.08-26.08, efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Constanța au acționat în sistemul integrat de menținere a ordinii publice împreună cu colegii din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Constanța pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică în stațiunile Mamaia, Năvodari, Costinești, Neptun și Vama Veche.

Saptamana aglomerata pentru jandarmii din Constanta

Totodată Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanța a asigurat măsurile de ordine publică cu ocazia desfășurării următoarelor evenimente: 
    - meciul de fotbal dintre FC Farul Constanța și FC Hermannstadt, disputat în localitatea Ovidiu;
    - Festivalul Național de Muzică Ușoară ”MAMAIA”, care s-a desfășurat în Piațeta Perla din Stațiunea Mamaia;
    - în cooperare lucrătorii Inspectoratului de Jandarmi Tulcea am desfășurat activități specifice pe durata Festivalului ”ENISALA-UNITATE LA CETATE” 2024, care a avut loc în comuna Sarichioi, județul Tulcea.

De asemenea, am desfășurat acțiuni în colaborare cu lucrătorii Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale de către turiști în zona plajelor sălbatice de la Vadu și Corbu.;

Totodată, în perioada de referință, am desfășurat acțiuni pe linia ,,BLOCADA”, cu efectivele aflate în serviciu cât și cu efective suplimentare, în stațiunile din zona de competență și în loc. Murfatlar, în cooperare cu partenerii instituționali.

De asemenea, în perioada de referință au fost executate mai multe acțiuni punctuale, pe raza secțiilor de poliție din mun. Constanța. 

Acolo unde au fost constatate abateri de la normele legale, jandarmii luat măsurile legale astfel:
-    au fost aplicate 88 de sancțiuni contravenționale conform Legii 61/1991 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și OUG 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi, în valoare de 26.700;
-    au fost constatate 23 fapte de natură penală cu 33 de autori, conform Legii 143/2000, 2 faptă de natură penală cu 2 autor, conform Legii 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, 1 faptă de natură penală cu 1 autor, conform articolului 372 din Codul Penal în cazul cărora au fost întocmite procese verbale de sesizare a instituțiilor competente;
-    au fost verificate în aplicația e-DAC 1.247 persoane.

În următoarea perioadă colegii noștri vor continua să acționeze în sistemul integrat de menținere a ordinii publice împreună cu partenerii instituționali în stațiunile Năvodari, Mamaia, Costinești, Neptun și Vama Veche, vor desfășura acțiuni în cooperare și colaborare conform solicitărilor primite unitatea noastră și vor asigura măsurile de ordine specifice la următoarele adunări publice cu public numeros:
    - Festivalul ”Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc ”MAMAIA”, desfășurat în Piațeta Perla din stațiunea Mamaia, în perioada 28-30 august.
    - Festivalul ”Nostalgia” 2024, care va avea loc pe plaja ”La Nueva Cucaracha” din stațiunea Mamaia, în perioada 30-31 august.
    - Meciul de fotbal dintre FC Farul Constanța și CFR Cluj, disputat în data de 01 septembrie pe stadionul central al „Complexului Sportiv Academia Gheorghe Hagi”din  localitatea Ovidiu.

Mulțumim tuturor celor care au ales să petreacă aceste zile de sărbătoare în mod responsabil, respectând recomandările noastre.

Jandarmii grupării rămân în continuare mobilizați pentru a putea interveni rapid în sprijinul cetățenilor și pentru a gestiona corespunzător misiunile ce le revin.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
40443414245
5/49
24130331438
joker
284518271520