REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Sâm., 7 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6845
24.4° Constanța Sâmbătă, 7 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6845
 

Șapte dosare penale și șase contravenții privind incidente electorale, la Constanța

Șapte dosare penale și șase contravenții privind incidente electorale, la Constanța

Victor ROTARU 9 iunie 2024 | 18:23 1043

Până la ora 17.00, procesul electoral din județul Constanța s-a desfășurat fără incidente deosebite în ceea ce privește asigurarea ordinii publice.

sapte dosare penale si sase contraventii privind incidente electorale, la Constanta

Toate sesizările cu caracter electoral primite sunt gestionate corespunzător și echidistant, după finalizarea verificărilor urmând a se stabili care dintre acestea se confirmă.

De la începutul procesului electoral, structurile Ministerului Afacerilor Interne din județul Constanța au menținut climatul normal de siguranță și ordine publică și nu au fost înregistrate situații grave care să afecteze procesul electoral.

Până în prezent, au fost înregistrate  șapte dosare penale cu autor cunoscut privind incidente electorale, care privesc săvârșirea infracțiunilor de coruperea alegătorilor, fraudă la vot și împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exercițiu  al dreptului de a alege sau de a fi ales.

De asemenea, au fost constatate șase contravenții privind continuarea propagandei electorale și absența nejustificată a președintelui, a locțiitorului acestuia sau a membrilor birourilor electorale.

În toate cazurile au fost luate măsuri legale conform legislației în vigoare.

Reamintim cetățenilor că, în orele următoare, efectivele Ministerului Afacerilor Interne își vor concentra misiunile pe menținerea ordinii și siguranței publice, cu precădere în zona secțiilor de votare pentru ca procesul de vot să decurgă fără probleme.

O atenție deosebită va fi acordată soluționării sesizărilor privind fapte contravenționale sau penale care au legătură cu alegerile.

VIDEO:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3417262547
5/49
153224403139
joker
22178279