REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.3° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
31.3° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Sărăcia lucie din Făurei, satul din Constanța uitat de lume. Video

Sărăcia lucie din Făurei, satul din Constanța uitat de lume. Video

Replica API 13 aprilie 2022 | 22:20 4641

Sărăcia este una dintre problemele majore cu care se confruntă țara noastră. La aproximativ 90 de kilometri de municipiul Constanța, peste dealuri, este localizat satul Făurei ce aparține de comuna Băneasa și care, fără doar și poate, este una dintre cele mai sărace zone din Dobrogea. Peste 1000 de suflete, fără potențial financiar, își duc traiul de pe o zi pe alta, locuind în case dărăpănate, fără garduri și fără un acoperiș sigur deasupra capului. Tot despre acești locuitori ai satului se spune că nu au plătit niciodată taxe și impozite pentru că sunt amărâți și nu au locuri de muncă. În centrul satului este cișmeaua de acolo de unde oamenii își iau apă, copiii se scaldă, acolo se adapă și animalele, iar femeile își spală rufele.

Făurei din județul Constanța este unul dintre cele mai sărace sate din Dobrogea. Oamenii sunt amărâți, fără potențial financiar, nu au locuri de muncă și de ani buni nici alimentare cu apă.

Mai mult, oamenii locuiesc în case dărăpănate, gata oricând să cadă peste ei, fără garduri și fără un acoperiș sigur deasupra capului.

Sărăcia domnește la Făurei

Nu își permit prea multe, ducând o luptă continuă pentru a face față traiului aflat sub limita subzistenței. Singurul lor venit provine din munca cu ziua, ajutoarele sociale, pensii sau alocații. Condițiile inumane se regăsesc cel mai bine în wc-urile din fundul curților, care nu sunt altceva decât niște gropi săpate în pământ.

Încă de la intrare în sat am fost întâmpinați de peisaje dezolante. Un covor de mizerie, întins atât la intrare cât și la ieșire din localitate, case gata să cadă la un cutremur mai puternic. Sigur că mizeria nu a apărut din neant ci din vina locuitorilor, astfel sunt regăsite pahare, sticle de plastic, resturi menajere și alimentare sau pachete goale de țigări.

Centrul satului este la cișmea, acolo oamenii se adună pentru a socializa, dar și pentru a-și lua apa atât de necesară, tot aici copiii se scaldă, tot de acolo beau și animalele apă, iar femeile spală rufele în apa murdară.

Făureiul, sau Kalaici, este locuit în mare parte de turci, oameni care nu dispun nici de strictul necesar.

Locuitorii din Făurei nu plătesc taxe și impozite

Localitatea Făurei din județul Constanța este una dintre cele mai sărace zone din Dobrogea. Oamenii sunt amărâți, nu au locuri de muncă și de ani buni nu au alimentare cu apă.

Sunt oameni fără potențial financiar care locuiesc în case dărăpănate, fără garduri și fără un acoperiș sigur deasupra capului. Nu-şi permit prea mult, duc o luptă continua cu viaţa pentru a face faţă traiului aflat sub limita sărăciei.

 

Video:

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Saracia este dar si hotia este la ei !
0
0
Este un sat plin de kurzi !
0
0
Voi de la replica a-ti descoperit apa calda?
0
0
Asistatii sociali locuitori ai satului Faurei defapt vin dupa zeci de luni de cersit pe Anglia, Spania si au vile demne de parlamentari. Nu stiu in ce zona ati filmat voi, probabil la iesire, ca miezul este poleit cu aur si covoare Versace. Nu le plangeti de mila.
0
0
Traiesc ca la ei acasa, in Pakistan. Jeg, saracie, nema scoala dar caca copii cu nemiluita.
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768