REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.2° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
25.2° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

Șase cauze ale durerii în partea stângă a abdomenului

Șase cauze ale durerii în partea stângă a abdomenului

A.F. 20 decembrie 2023 | 00:00 255

Potrivit medicilor, cele mai probabile surse de durere în partea superioară a abdomenului sunt: problemele digestive, probleme renale, probleme ale sistemului reproducător feminin. Lista nu se termină aici.

sase cauze ale durerii in partea stanga a abdomenului

Este important să consulți un medic pentru a obține un diagnostic precis al cauzei durerii și pentru a primi tratamentul adecvat. Este posibil ca o boală să fie un semn pentru una dintre aceste afecțiuni, dar este necesară o evaluare medicală mai cuprinzătoare pentru a determina cauza exactă a durerii.

Durerile din partea stângă a abdomenului pot avea mai multe cauze posibile.

Șase afecțiuni ce dau durere în partea stângă a abdomenului

Dacă aveți dureri în partea stângă a abdomenului, există șanse să aveți probleme renale.

Partea stânga a abdomenului găzduiește câteva organe vitale și o parte a sistemului digestiv, dar și terminații nervoase, artere, mușchi și coaste. Oricare dintre acestea se poate inflama sau rani, provocând dureri. Iată organele care pot fi la baza disconfortului tău în partea stângă a corpului: intestinul gros, splina, stomacul, glanda suprarenala, ovarul stâng, partea stângă a ficatului, uretra stângă, rinichiul stâng, pancreasul, scrie doctorulzilei.ro.

O boală, semn pentru una dintre aceste afecțiuni

1. Probleme digestive: Acestea pot include sindromul de colon iritabil, boala inflamatorie intestinală, gastrita sau ulcerele gastrice.

2. Probleme renale: Infecții ale tractului urinar, pietre la rinichi sau inflamația rinichilor pot provoca durere în partea stângă a abdomenului.

3. Probleme ale sistemului reproducător feminin: Durerile în partea stângă a abdomenului pot fi un simptom al problemelor ovarului, cum ar fi chisturile sau

Infecții ale tractului urinar, calculi renali sau afecțiuni ale ureterului pot cauza dureri în partea stângă a abdomenului endometrioza

4. Probleme ale splinei: Spleenul mărit sau alte afecțiuni ale splinei pot provoca, de asemenea, durere în partea stângă a abdomenului.

5. Hernie: O hernie inghinală sau o hernie în regiunea ombilicală poate determina durere în partea stângă a abdomenului.

6. Probleme ale sistemului urinar: Infecții ale tractului urinar, calculi renali sau afecțiuni ale ureterului pot cauza dureri în partea stângă a abdomenului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513