REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Sâm., 7 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6845
24.4° Constanța Sâmbătă, 7 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6845
 

Șase dosare penale cu autor cunoscut și cinci contravenții privind incidente electorale, la Constanța

Șase dosare penale cu autor cunoscut și cinci contravenții privind incidente electorale, la Constanța

Mirela PASCAL, Victor ROTARU, Mariana MURAT 9 iunie 2024 | 16:05 1088

Până la ora 15.00, la nivelul judeţului Constanța, procesul electoral s-a desfășurat fără producerea unor incidente deosebite de ordine publică.Până în prezent, au fost înregistrate  șase dosare penale cu autor cunoscut privind incidente electorale, care privesc săvârșirea infracțiunilor de coruperea alegătorilor, fraudă la vot și împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exercițiu  al dreptului de a alege sau de a fi ales.

 sase dosare penale cu autor cunoscut si cinci contraventii privind incidente electorale, la Constanta

La nivelul județului Constanța, procesul electoral s-a desfășurat fără producerea unor incidente deosebite de ordine publică. Toate sesizările cu caracter electoral sunt gestionate corespunzător și echidistant, după finalizarea verificărilor, urmând a se verifica care dintre acestea se confirmă.  Până în prezent, au fost înregistrate  șase dosare penale cu autor cunoscut privind incidente electorale, care privesc săvârșirea infracțiunilor de coruperea alegătorilor, fraudă la vot și împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exercițiu  al dreptului de a alege sau de a fi ales. De asemenea, au fost constatate cinci contravenții privind continuarea propoagandei electorale și absența nejustificată a președintelui, a locțiitorului acestuia sau a membrilor birourilor electorale. În toate cazurile au fost luate măsuri legale conform legislației în vigoare.

Reamintim că, structurile Ministerului Afacerilor Interne desfăşoară activităţi în sistem integrat pe toată perioada desfăşurării procesului electoral, pentru a asigura exercitarea dreptului la vot în condiţii de siguranţă şi pentru a verifica şi sancţiona cu celeritate orice semnalare de incident sau încălcare a normelor legale. Pentru un plus de siguranță, au fost constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o impune.

Pentru orele următoare, efectivele Ministerului Afacerilor Interne își vor concentra misiunile pe menținerea ordinii și siguranței publice, cu precădere în zona secțiilor de votare pentru ca procesul de vot să decurgă fără probleme. Sesizați orice încălcare a legii electorale la 112, transmite IPJ Constanța„, a transmis Olimpia Ceară, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da,unii se chinuie sa ii prinda si altul maine care ii judeca le da drumul.Aia dau spaga si ies linistiti proaspeti poate chiar viitori candidati.
1
0

REPLICA


LOTO

6/49
3417262547
5/49
153224403139
joker
22178279