REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Satul din România unde ești catalogat ca fiind sărac dacă ai Ferrari

Satul din România unde ești catalogat ca fiind sărac dacă ai Ferrari

A.F. 25 februarie 2024 | 00:00 3841

Certeze, satul din România catalogat ca fiind cel mai bogat din țară. Puțini români au auzit despre viața de lux de acolo.

Satul din Romania unde esti catalogat ca fiind sarac daca ai Ferrari

Certeze, situat în județul Satu Mare, este satul cel mai bogat de la noi din țară. Localitatea dispune de toate facilitățile necesare pentru un trai decent, dar duce lipsă de locuitori, pentru că mulți dintre aceștia au ales să plece la muncă în străinătate, în țări precum Spania, Italia, Franța sau Marea Britanie.

Banii românilor sunt investiți și în satul din care au plecat – Certeze. Acolo, casele sunt mari, luxoase, unele chiar și cu trei etaje.

„Arhitectura localității impresionează prin detalii complexe, inclusiv uși sculptate din lemn, balcoane impunătoare, ferestre moderne și garduri elegante din fier forjat”, notează stiridecluj.ro.

Presa germană a aflat despre existența satului din județul Satu Mare, așa că a fost realizat și un documentar
„O legendă fascinantă înconjoară satul Certeze. Un articol inspirat dintr-un documentar prezentat de Deutsche Welle povestește despre un localnic și fiul său care au lucrat în construcții în Franța, simțind mereu dorul căminului. Cu toate acestea, s-au confruntat cu provocarea de a menține un nivel de trai decent, având în vedere discrepanțele salariale dintre Europa și România.

În trecut, se spunea că oamenii din Certeze mergeau pe cele mai dificile șantiere din străinătate pentru a aduna fonduri și a-și construi casele mult visate. Legendele mai susțineau că unii dintre ei au prosperat prin vânzarea de ziare în metroul din Paris sau lucrând la construcția celor mai înalte clădiri din Franța. Toate aceste eforturi erau dedicate construirii unor case impresionante în acest pitoresc colț de țară”, scrie sursa citată.

„A plecat de tânăr, de jos, ca muncitor, iar acum, la 32 de ani, are o companie care angajează alți oșeni la Paris. Deși anul trecut a jurat că nu se vine în vacanță acasă cu Ferrari-ul pentru că și-a distrus pe drumurile noastre jantele „de 20.000 euro”, nu s-a ținut de promisiune.

Ofticoșii din sat au râs de el că are mașina veche, dar Patrick avea pregătită o mutare care să-i lase pe toți cu gura căscată: amenajarea unui complex sportiv în Certeze, în care să joace fotbal când se întoarce în concediu, cu prietenii”, a fost descrierea unui locuitor înstărit din Certeze, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da.Unii au muncit corect prin străinataturi adunând ban cu ban și trăind decent din agoniseala.Dar alții au speriat Europa prin furtul lemnului tăiat ilegal în r*mânia, fapt binecunoscut și în judetul Satu Mare.Si mulți din avuții de acolo sunt hoți de hoți. Așa că nu i a înnobilat munca corectă pe toți din zona respectivă.Se știe bine și de mult timp.Ca orice avere mare de la noi din țară, 97% e furt și șmecherie.
9
0
Si mai ziceti de r***i ca se falesc. Astia mananca paine cu sare si fac figuri pe burta goala. In loc sa-si faca palate pe care le tin goale, mai bine investeau in ei, in educatia financiara. Dar, n-ai cu cine!
5
1
Aceste case trebuie intretinute, investitii aiurea, ei nu stau in aceste case decat de sarbatori cand vin in tara
11
1
Din totdeauna oamenii au migrat spre locuri mai prielnice pt castig .Asa ne am trezit si noi cu italieni germani armenieni etc etc .Polonezii si portughezii au migrat si ei spre tari dezvoltate,au muncit pe meleaguri straine si s au instarit la ei . iar cand ziceti Ro tara subdezvoltata aveti grija ca in alte colturi ale lumii sunt tari subdezvoltate cu care nu ne comparam totusi .Oare cand ne vom opri din lamentari ca suntem saraci ca tara e arierata ca etc etc Romanie e frumoasa si bogata ,noi suntem neglijenti ,ignoranti .Uitati va pe strazi cata mizerie se arunca de oaneni si copii fara educatie .Uitati va prin unele blocuri fatade ,balcoane si casa scarilor infecte . Cine munceste are iar de munca e doar sa vrei .
14
0
si in urma cu 40 de ani si suntem si acum o tara subdezvoltata dar conducerile politice ne-a mintit intotdeauna ca e bine si sa fie liniste; suntem pe locul 2 in lume dupa siria la populatie plecata in afara asta arata ca suntem intr-o catastrofa economica sociala si umanitara continua de 35 de ani inclusiv in ziua de azi dar cu care ne-am obisnuit oarecum prinsi in vartejul luptei zilnice ptr supravietuire
11
1
asta este rezultatul conducerii securisto-comuniste !!!
11
0
Ce arata asta? Pai simplu,daca romanii ar fi fost platiti cinstit pentru munca cinstita,asa cum sunt cei plecati din Certeze in afara,sase milioane de romani nu ar mai fi plecati din tara,Romania ar fi prosperat si saracia ar fi ceva de povestit,nu de trait ca acum,de cea mai mare parte a populatiei. Cand statul are reprezentanti antiromani,cand guvernele sunt nu pentru ,ci impotriva Romaniei si presedintii niste nulitati,ajungi asa cum suntem noi. La noi munca nu este respectata,nici educatia,nici valoarea umana. Criteriile ascensiunilor ierarhice au exclus calitatea reala a celor avansati,dispretul fata de tara si locuitori este dominant. Da,in Romania e haos si ticalosie. Nimeni din afara nu ne face mai mult rau decat noi insine. Lasi,laudarosi,decazuti moral si intelectual,inraiti,abrutizati,asta suntem azi in majoritate. Dezbinare si acceptarea nemernicilor autointitulati demnitari. Porcarie imensa ,iar imnul ne cere disperat sa ne desteptam. Dormim adanc in intuneric.
23
0
ce va fi acest sat peste cateva decenii ?? cine va cumpara casele alea mari si scumpe la certeze ?
17
1
toti taranii, au facut viloaie, au cumparat masini, cheltuind banii aiurea. este drept, nici nu au fost ocazii de a investi in ceva productiv, de viitor. cei care au strins cureaua, au un viitor. romanii cu 168 miliarde euro datorii, ce vor ajunge? ai cui sclavi? asta e tema de dezbateri in alegeri, nu cum il comaseaza marcel pe nicu si cum il dezonoreaza nicu pe marcel. pe cine pariati ca v-o trage? sau pe amindoi?
20
2

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510