REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

SC Arimex Comexim 2000, meniu special oferit pacienților, de Înălţare

SC Arimex Comexim 2000, meniu special oferit pacienților, de Înălţare

A.F. 25 mai 2023 | 00:00 912

Pacienții din spitalele constănțene vor primi meniuri bogate cu ocazia sărbătorii de Înălţare, celebrată pe 25 mai.

SC Arimex Comexim 2000, meniu special oferit pacientilor, de inaltare

La micul dejun, pacienţii vor primi ceai cu lămâie, șuncă de Praga, mozzarella, unt, ouă roşii, brânză proaspătă de vaci, gem de căpșuni,  iar la supliment - biscuiţi, lapte dulce și iaurt natural.
 
La prânz, pacienţii vor primi pe mese, ciorbă de roșii cu fidea și oase garf, supă de spanac cu orez, supă de morcovi, supă de spanac cu fulgi de ou, supă de spanac cu smântână, supă strecurată de legume, piept de pui dezosat la cuptor în sos ostropel cu piure de cartofi, rasol de piept dezosat de pui la tavă şi cartofi la cuptor, piept de pui dezosat la cuptor cu piure de cartofi, piept de pui la cuptor cu sote de broccoli, morcovi şi cartofi, brânză proaspătă de vaci cu piure de cartofi, aripi de pui barbeque cu piure de cartofi, salată de varză, salată de sfeclă roșie, iar la deșert – cozonac cu cacao, nuca și rahat, banane, portocale, mere, mere coapte cu miere şi stafide.

La cină, pacienţii vor servi ceai lipton cu lămâie, mămăliguţă cu brânză telemea şi smântână, mămăliguţă cu brânză proaspătă de vaci şi smântână, legume gratinate cu brânză proaspătă de vaci, iar la deșert - biscuiţi, prăjitură de casă.

Potrivit credinței ortodoxe, la 40 de zile de la Învierea lui Iisus Hristos, se sărbătoreşte Înălțarea Domnului. Anul acesta, praznicul este marcat joi, 25 mai. Ziua ilustrează momentul în care Hristos s-a înălţat la cer de pe Muntele Măslinilor, în văzul Apostolilor şi a doi îngeri. Sfânta Scriptură descrie că Mântuitorul şi-a ridicat mâinile, binecuvântându-i pe ucenici, iar pe când îi binecuvântă, s-a înălţat la cer, în timp ce un nor l-a făcut nevăzut pentru ochii lor.

Aşa se face că devenim şi martori ai Înălţării Domnului nostru Iisus Hristos aşa cum am fost martori ai Învierii, ai Jertfei, dar și ai Întrupării Domnului nostru Iisus Hristos.

 „Omul, când face binele, este colaborator al lui Dumnezeu. Cu cât faci mai mult bine, cu atât trebuie să fii mai smerit, gândindu-te că Dumnezeu te-a ales să fii angajat al Lui, să fii colaborator al Lui la împlinirea binelui. Orice virtute pe care o realizăm în suflet ne deschide calea spre Inălţare. Se cuvine deci, să ne îmbrăcam că aleşi ai lui Dumnezeu, cu milostivirile îndurărilor, cu bunătatea, cu blândeţea, cu smerenia, cu îndelungă răbdare, îngăduindu-ne unii pe alţîi, iertând unul altuia şi peste toate să ne îmbrăcăm cu dragostea care este legătura desăvârşirii, iar pacea lui Hristos care covârşeşte toată mintea, să stăpânească în inimile noastre! Asta-i calea Înălţării. Să ne plecăm împreună genunchii şi să rostim «Hristos s-a Înălţat!» Să dăm mărturie pentru ultimul eveniment din viaţă de pe pământ al Mântuitorului, care s-a înălţat la cer binecuvântându-i pe oameni. Să ne rugăm pentru iertarea păcatelor noastre, pentru întărirea credinţei noastre, pentru sănătate, pentru vindecarea neputinţelor noastre, pentru bună înţelegere şi spor în casă, pentru îndepărtarea tuturor primejdiilor şi vrăjmaşilor, pentru smerenie, răbdare, înţelepciune, pentru rodirea în fapte bune.

Să ne rugăm pentru îmbelşugarea roadelor pământului, pentru pace sufletească şi pace în ţară. Să ne rugăm pentru a primi putere să ducem greutatea zilei care începe şi a celor ce vor urmă, să putem să ne rugăm, să credem, să nădăjduim, să răbdam, să iertăm şi să iubim. Să ne rugăm pentru ajutorarea celor sărmani, a celor robiţi, pentru cei bolnavi, pentru cei singuri și triști, pentru toţi cei aflaţi în suferinţă, pentru cei aflaţi în spitale, pentru însănătoşirea tuturor acestora“, a declarat Vergil Drăghici, administratorul societăţii Arimex Comexim 2000 SRL.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677