REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Scafandru mort la Costinești, după ce s-a înecat în lac

Scafandru mort la Costinești, după ce s-a înecat în lac

Victor ROTARU 14 iunie 2023 | 14:09 4824

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină miercuri, 14 iunie, în Costinești, lângă hotel Cris, acolo unde a avut loc un incident. Potrivit informațiilor noastre, victima este un scafandru bulgar, care pescuia rapane și scoici în apele teritoriale ale României, alături de un grup. 

Scafandru mort la Costinesti, dupa ce s-a inecat in lac

Potrivit primelor informații, un bărbat de 55 de ani a fost scos din lac, inconștient. La fața locului a intervenit Stația Tuzla cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, un echipaj SAJ și elicopterul SMURD. Se aplică protocolul de resuscitare.

Potrivit informațiilor noastre, ar fi vorba despre un scafandru, de origine bulgară, găsit inconștient între stațiunile Venus și Saturn și adus apoi cu o barcă în zona lacului din Costinești, unde au de militarii ISU. Înainte de contactarea autorităților, membrii grupului din care făcea parte, l-au căutat după ce au sesizat dispariția acestuia. Grupul pescuia rapane și scoicii. 

Reamintim faptul că Replica a documentat într-un articol anterior, semnalul de alarmă, pe care pescarii de pe litoral l-au tras cu privire la bulgarii care practică braconajul, în apele teritoriale ale României. 

Update

Bărbatul în vârstă de 55 de ani a fost declarat decedat de către cadrele medicale aflate la fața locului.

Ce spun oamenii legii

”La data de 14 iunie a.c., în jurul orei 14.00, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Costinești au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat a fost scos din Marea Neagră, în zona pontonului de pe Lacul Costinești.
Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că este vorba de un bărbat, de 53 de ani, aflat în stare de inconștiență.
La fața locului au sosit un echipaj SMURD și unul din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, care au efectuat manevre de resuscitare, în urma cărora bărbatul a fost declarat decedat.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.” au transmis reprezentanții IPJ.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un articol de tot rahatul ! Voi stiti ce inseamna sa fii scafandru si sa culegi rapane ? Cum sa braconezi o specie care a invadat si distruge cultura de midii? Cei mai p****i ziaristi de pe fata pamantului !
8
0
Cine a scris mizeria asta de articol,se vede ca nu aveti sefi sa va verifice,sau sunt la fel de analfabeti ca voi
18
0
Scoici la plural cu un i, nu cu 2! Cat analfabetism in articol!
15
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510