REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.3° Constanța Vin., 16 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6823
28.3° Constanța Vineri, 16 August 2024 Anul XX Nr. 6823
 

SCANDAL! AMENDAT după ce a RECLAMAT că angajații POȘTEI sunt HOȚI

SCANDAL! AMENDAT după ce a RECLAMAT că angajații POȘTEI sunt HOȚI

Replica API 11 februarie 2021 | 22:42 2125

O persoană din Constanța a fost sancționată cu 500 de lei după ce a sunat la 112, precizând că un bărbat și o femeie îi solicită accesul pentru citirea contorului ENEL. Chiar dacă cei doi i-au prezentat legitimațiile și actele de identitate, dovedindu-i că sunt lucrători poștali, constănțeanul le-a reținut documentele și a sunat la 112. A fost sancționat, dar a depus plângere în instanță, care i-a fost respinsă.

Din raportul agentului constatator, instanța a reținut că doi agenți de poliție, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au fost dirijați la un apel 112. Agentul a consemnat că, ajunși la fața locului, au luat legătura cu apelantul, respectiv petentul, care a declarat că două persoane necunoscute, un bărbat și o femeie, pretind a fi factori poștali care măsoară contorul ENEL, despre care are suspiciuni că au venit în alte scopuri decât cele declarate. Totodată, s-a consemnat că la fața locului erau cele două persoane, care au declarat verbal că lucrează la Oficiul Poștal 9, prezentând și legitimațiile, persoane care au declarat că nu este prima dată că petentul nu îi primește, le sustrage legitimațiile și îi acuză că sunt hoți.

Ce a constatat instanța

”În cauza de față, petentul a solicitat intervenția polițiștilor locali, susținând că lucrătorii Poștei Române care citeau contorul sunt persoane suspecte, însă la fața locului nu s-a constatat nicio circumstanță care să justifice intervenția organelor de poliție, motiv pentru care aceștia au apreciat că sesizarea efectuată a avut un caracter neîntemeiat. În consecință, petentul nu a răsturnat prezumția de temeinicie a procesului-verbal întocmit de agentul intimatului pe baza constatărilor directe, nemijlocite ale acestuia, prin propriile simțuri, astfel încât instanța reține că fapta descrisă în procesul-verbal contestat corespunde adevărului și a fost încadrată în mod corect. În ceea ce privește sancțiunea aplicată, instanța reține că aceasta constă în amendă în cuantum de 500 de lei, însă raportat la natura faptei contravenționale, apreciază că este proporțională cu gradul de pericol social al faptei, astfel că nu se impune înlocuirea cu avertismentul”, potrivit instanței. Astfel, judecătorii au respins plângerea.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
anarhisti ca cei din comewntariul de mai jos si ca cei din articol duc in jos sanatatea unei tari bolnave si needucate
0
1
Ingrijoratoare atitudine a politiei. Dar si solutionarea cazului la tribunal. Nu mai deschid usa la nimeni. Doar daca sunt mai multe persoane prietene mie prin preajma. Daca mi se pare ceva suspect poolea mai suna la 112. Poate ms insel si scot amenda din buzunar ca incerc sa fiu de folos. Sictir.
4
2
Alta institutie aiurea precum OPC.
3
2
In momentul in care 2 lucratori ai unei firme fac altceva decat activitatea curenta pare a crea motive de orescare banuieli.Ori , politia ne ingrozeste zilnic cu tot felul de avertismente.Se vede treaba ca vor sa fie deranjati cit mai putin ,amendand usor apelarea la 112 ,astfel ca multi oameni de frica amenzii prefera sa suporte efectele unei infractiuni.Nu i personal.MAI infiinteaza o politie.A pestilor , parca nu este.
12
3

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620