REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Scandal conjugal la Năvodari: Și-a înjunghiat soția ca să nu îl părăsească

Scandal conjugal la Năvodari: Și-a înjunghiat soția ca să nu îl părăsească

Replica API 8 iunie 2022 | 00:15 1878

Tudor Nicolae a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la infracţiunea de omor sub forma violenţei în familie. Sentința a fost dată pe 16 mai 2022, de Tribunalul Constanța și nu este definitivă. Bărbatul este acuzat că și-a înjunghiat soția în mod repetat cu un cuţit, în zonele toracelui și membrelor, astfel încât i-a provocat multiple plăgi tăiate-înţepate, vindecabile în 18-20 de zile de îngrijiri medicale și care i-au pus viața în primejdie, prin hemotorax.

Luni, 27 septembrie, în jurul orei 9.00, Nicolae Tudor s-a luat la harță cu soția sa, în apartamentul lor din Năvodari. Acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice, iar femeia, în timpul scandalului, i-ar fi spus că-l părăsește. Bărbatul a pus mâna pe un cuțit și i-a aplicat mai multe lovituri, atingând-o în zona pieptului, mâinii și piciorului stâng. Se pare că în tot acest timp el striga: ”Te omor, ți-am zis că te omor!” Femeia a reușit să iasă pe scara blocului, strigând după ajutor. Vecinii au sunat la 112, iar la fața locului au ajuns cadrele medicale și oamenii legii.

Cu o zi înainte, inculpatul lovise victima cu toporișca în cap

Potrivit declarațiilor victimei, incidentul nu a fost unul singular, cu o zi înainte inculpatul lovind-o cu o toporișcă în cap, dar reuşise să-l dezarmeze şi de aceea nu suferise vătămări grave. Inculpatul a invocat că ar suferi de afecțiuni psihice, însă nu a putut indica diagnosticul stabilit de medic, precizând doar că a urmat tratamentul prescris până când i s-au terminat medicamentele, iar, pe de altă parte, că, deși i se interzisese de medic consumul de băuturi alcoolice, a continuat să bea şi că în urmă cu o zi faţă de incident, el consumase băuturi alcoolice. Din verificarea documentaţiei medicale a inculpatului a reieşit că acesta ar suferi de etilism cronic şi că de aceea a şi fost internat în anul 2018 la Palazu Mare. De altfel, atât soţia, cât şi fiica inculpatului au declarat că acesta a fost internat pentru dezalcoolizare, fără a avea vreo altă afecţiune psihică.

La încadrarea juridică a faptei instanța a fost avute în vedere împrejurarea că asupra persoanei vătămate au fost exercitate acțiuni de violență de mare intensitate, cu cuțitul a cărui lamă a străpuns corpul victimei, iar doar providența şi intervenţia promptă a medicilor au făcut ca organele interne vitale sau cavitățile din regiunea toracico-abdominală să nu intre în colaps şi să ducă la decesul rănitei. Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis condamnarea lui Tudor Nicolae la 5 ani de închisoare. Sentința nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Din pacate astfel de evenimente sunt foarte dese iar pedepsele mult prea blande.Victimele nu au alternativa, raman pentru ca nu au unde sa plece.La o prima abatere ar trebui sanctionati mult mai aspru, astfel incat sa fie descurajati sa mai faca pe zmeii!
0
0
politistii din poza e vedeta de pe Youtube FLOAREA DIN POLITIE, episoadele 1, 2 si 3
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436