REPLICA ONLINE CONSTANTA

36.4° ConstanÈ›a Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
36.4° ConstanÈ›a MarÈ›i, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Scandal cu iz penal la Cernavodă: primarul Liviu Negoiță agresat de un preot, pe stradă

Scandal cu iz penal la Cernavodă: primarul Liviu Negoiță agresat de un preot, pe stradă

Virgil STOIAN 24 mai 2024 | 14:58 3469

Agresiune cu iz electoral pe străzile din Cernavodă. Primarul în funcÈ›ie, Liviu Negoiță, acuză faptul că a fost agresat de către un preot, Florian Bărbulescu È™i de către o femeie, care ar fi amanta preotului, în ce se îndrepta către casă de la primărie. Potrivit informaÈ›iilor noastre, Bărbulescu ar face parte din echipa de campanie a unui candidat la primăria Cernavodă, George Ciulei, deci aici pornind È™i agresiunea. Nu È™tim dacă George Ciulei a aprobat acÈ›iunea celor doi, însă È™i el este o persoană destul de controversată, la un moment dat acesta dându-È™i foc în faÈ›a Catedralei Mântuirii Neamului, din cauza caterisirii sale de către de către IPS Teodosie. Cei doi agresori au fost reÈ›inuÈ›i pentru 24 de ore, urmând să fie propuÈ™i pentru arestare preventivă.

Scandal cu iz penal la Cernavoda: primarul Liviu Negoita agresat de un preot, pe strada
Liviu Negoiță a declarat, pentru Replica de ConstanÈ›a, că miercuri seară, în jurul orei 21:00, în timp ce se îndrepta către casă, a fost agresat de către un bărbat È™i o femeie. ”Mergeam către casă È™i în drumul meu, m-au agresat. Am depus plângere penală È™i sunt sub cercetare cei care m-au agresat. Au tras de mine, au dat cu picioarele, au fost mai multe agresiuni. Am fost în două rânduri la instanță, am declarat tot. M-au aÈ™teptat pur È™i simplu în drumul meu de la primărie spre casă. Ei fac parte din echipa lui George Ciulei, care candidează È™i el la primăria Cernavodă È™i poate din această cauză. Nu È™tiu dacă are sau nu legătură, dar È™tiu că face parte din echipa lui Ciulei. Ei nici măcar nu È™i-au dat seama că acolo sunt patru camere care au înregistrat tot. Deocamdată nu am solicitat certificat medico-legal dar o să o fac dacă e nevoie.”

Scandal cu iz penal la Cernavoda: primarul Liviu Negoita agresat de un preot, pe strada Liviu Negoiță și Florian Bărbulescu


Și Arhiepiscopia Tomisului s-a sesizat în acest caz, preotul Florian Bărbulescu fiind suspendat de la slujire pentru 30 de zile: ”În legătură cu situaÈ›ia de la Cernavodă Arhiepiscopia Tomisului precizează că preotul Florian Bărbulescu se află în prezent sub ancheta Centrului Eparhial, fiind suspendat de la slujire. Regretăm evenimentul produs È™i aÈ™teptăm ca autoritățile în drept să îÈ™i îndeplinească datoria. Conform legislaÈ›iei bisericeÈ™ti perioada maximă de suspendare înainte de finalizarea anchetei È™i începerea procesului canonic este de 30 de zile. În cazul părintelui, este vorba despre suspendarea pe perioada maximă începând de astăzi, 24 mai 2024.”

Cine este George Ciulei, din echipa căruia face parte preotul agresiv


George Ciulei, candidat la Primăria Cernavodă din partea Partidului ForÈ›a Dreptei, a fost un contestatar al Arhiepiscopului Teodosie de la ConstanÈ›a, acuzându-l că l-a caterisit pe nedrept în urma unui accident de maÈ™ină care a avut loc în anul 2015. Preotul a afirmat atunci că el a fost victima È™oferului vinovat, care era sub influenÈ›a alcoolului È™i ar fi vrut să se sinucidă, după cum au susÈ›inut È™i anchetatorii. Accidentul a dus la decesul È™oferului, iar Ciulei a fost blamat de conducerea bisericii, mai exact de Teodosie, care l-a acuzat de „purtare necuvenită È™i vicleană”. Acum vrea să devină primar la Cernavodă, iar printre cei care fac parte din echipa lui este È™i preotul care l-a agresat pe primarul Liviu Negoiță.

Scandal cu iz penal la Cernavoda: primarul Liviu Negoita agresat de un preot, pe strada Liviu Ciulei

Video:

 

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510