REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
30.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Scandal de proporții între Cristina Rizea și un consilier USR, din cauza proiectului Trenul Metropolitan

Scandal de proporții între Cristina Rizea și un consilier USR, din cauza proiectului Trenul Metropolitan

Andreea VLAICU, Mirela PASCAL 12 iulie 2024 | 00:00 2910

Nu mai este o noutate faptul că județul Constanța va avea un tren metropolitan. De altfel, proiectul este în linie dreaptă, fiind atribuit contractul, în valoare de 260.000 de lei, privind elaborarea studiului de oportunitate pentru implementarea rețelei de transport. Vestea este umbrită, însă, de scandalul care s-a iscat în jurul proiectului. În timp ce Semiran Abdurefi își asumă inițierea proiectului, Cristina Rizea, fostă membră USR-PLUS dezminte informația și o acuză pe fosta colegă de minciuni. 

Scandal de proportii intre Cristina Rizea si un consilier USR, din cauza proiectului Trenul Metropolitan

A fost făcut primul pas pentru implementarea rețelei de transport public feroviar de tip tren metropolitan. Consiliul Județean Constanța a atribuit contractul pentru elaborarea studiului de oportunitate. Firma care a câștigat achiziția în valoare de 260.000 de lei este societatea Rheinbrucke SRL, din Timișoara.

Scandal de proportii intre Cristina Rizea si un consilier USR, din cauza proiectului Trenul Metropolitan

Anunțul a fost făcut de Semiran Abdurefi

Semiran Abdurefi, consilier județean USR, își asumă proiectul. . „Așa cum v-am informat de-a lungul timpului cu privire la activitatea și proiectele asumate și promovate de către consilierii județeni USR, în urma licitației deschise pentru elaborarea studiului de oportunitate pentru implementarea unei rețele de transport public feroviar de tip tren metropolitan la nivelul județului Constanța, Rheinbrucke SRL a fost declarată firma câștigătoare!”, a spus aceasta. În continuare, consilierul județean a spus că cea mai mare parte a costurilor va fi acoperită de fondurile europene.

Scandal de proportii intre Cristina Rizea si un consilier USR, din cauza proiectului Trenul Metropolitanrute trenuri

Pe de altă parte, fosta ei colegă Cristina Rizea, deputat PSD, în prezent, fost REPER și fost USR-PLUS, a răbufnit:

Nu am ce să comentez prea mult pe seama minciunilor la adresa mea pe care le debitează unii foști colegi referitor la proiectul trenului metropolitan. Că așa e la noi în politică: dacă o idee e la început toți râd de ea, dar când e pe val și e singurul proiect cu care Constanța iese acum în evidență, mulți se trezesc că e ideea lor.  Practica asta e la fel de veche ca USR Constanța. Ce uită ei să spună este că ideea a apărut în societatea civilă, la Năvodari și Constanța, în 2018, oameni care din 2019 s-au alăturat PLUS Constanța tocmai pentru ca acest proiect să devină realitate, oameni cu care de atunci lucrez în strânsă colaborare pe acest proiect pe care am promis din ianuarie 2019, că îl voi sprijini din toate puterile mele. Și asta am făcut. Din acest motiv am insistat să fac parte din Comisia de Transporturi. Am tocit holurile Ministerului Transporturilor și în mandatul lui Drulă care m-a ignorat și în mandatul lui Grindeanu care a zis, da, facem, dovadă că detaliile proiectului MT pe ruta Constanța-Năvodari-Corbu sunt preluate din draftul lucrat de mine și echipa mea. Și da, e adevărat, nu am colaborat cu Petre Enciu pe acest proiect, pe care l-a considerat derizoriu încă de la început și de care a zis că nu ne trebuie până mai de curând când a descoperit că pe bune, se va face, și wow, nu-i mai aplauda nimeni. Ba mai și rămâneau fără o felie de lins.

La fel s-a lăudat și când a pus bomboana pe coliva Spitalului Regional Constanța care se zbate acum între două studii de fezabilitate plătite din banii constănțenilor când se putea face din fondurile europene la fel ca cele de la Iași sau Craiova. N-a fost în stare să planteze doi copaci pe marginea drumului, un alt proiect al partidului său, unul din puținele depuse în patru ani de mandat, de înființare a perdelelor forestiere. Ba, a mai făcut praf și ideea de transport intrajudețean și i-a ținut pe bieții elevi fără decont. Foarte bine că au demarat studiul de oportunitate pentru trenul metropolitan. Trebuia să o facă de acum patru ani, de când eu și echipa mea am fost la CJ să discutăm de proiect, că d-aia era vice-userist, acolo, din 2020, să facă, nu să râdă de idee și să vină acum să se laude cu ea, de parcă 3 ani de zile s-a dus la muncă, ca să aibă de unde să se întoarcă acasă. Iar la CJ, discuțiile mele au fost, cu Mihai Lupu, că vicele userist Enciu oricum era apă de ploaie. E bine că se face și acum, în al 13-lea ceas. Putea să fie gata de acum 4 ani. Doamne ajută să vedem și trenul pe șine cât mai curând!”, spune Rizea.

Scandal de proportii intre Cristina Rizea si un consilier USR, din cauza proiectului Trenul MetropolitanCristina Rizea

Beneficiile anticipate

În privința investiţiei privind infrastructura de transport public feroviar de tip metropolitan, beneficiile anticipate sunt creşterea eficientei sistemului de transport feroviar actual în regiune; creșterea atractivității modului de transport public în regiune în detrimentul transportului privat cu autoturisme personale; creșterea flexibilității de deplasare a populației din regiune; creșterea accesibilității sistemului feroviar pentru persoanele cu dizabilități şi persoanele cu mobilitate redusă; facilitarea unei schimbări în mobilitatea urbană, printr-o tranziţie în masă înspre transportul public; scăderea semnificativă a poluării cu noxe provenită din traficul rutier intens desfăşurat în zonă; decongestionarea traficului în județ; creşterea siguranței şi a securității activității de transport public; diminuarea numărului de accidente rutiere în județul Constanța; creşterea calităţii mediului urban prin regenerare urbană.

Rutele feroviare

Proiectul va fi realizat etapizat și va acoperi județul pe 3 rute feroviare. Principalele linii sunt linia de nord Constanța – Năvodari/Corbu, linia de vest Constanța - Mangalia/2 Mai și linia de vest Constanța – Medgidia/Cernavodă, cu dezvoltarea ulterioară a noi conexiuni cu puncte importante din județul Constanța, cum ar fi Aeroportul Mihail Kogălniceanu.

Scandal de proportii intre Cristina Rizea si un consilier USR, din cauza proiectului Trenul MetropolitanRheinbrucke SRL

Firma câștigătoare este din Timișoara

Rheinbrucke SRL, firma care a câștigat contractul de elaborare a studiului de oportunitate, este o societate cu obiectul de activitate „Activități de arhitectură” și are sediul în Timișoara. În anul 2023, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 9,4 milioane de lei, profit de 1,2 milioane de lei, dar și datorii de 4,5 milioane de lei. În anul menționat au fost înregistrați 18 angajați. 
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Din curiozitate azi trecând pe Bv Mamaia pe la 12,30 m am oprit la Star 2000,nu am mai văzut atîta lume doar când pensionarii merg după pachete ,zeci de persoane așteptau la aia la sediu,acum dau dreptate celor care au tot scris că gay-ul de Stelian Ion își face treaba
2
0
Gima…kilotul in f..d… omniprezent si atotstiutor… aceasta shaorma cu de toate… a scapat locul de europarlamentar si acum vrea presh de filiala… eventual de sters pe picioare… pt asta cocargeanu si negoi s-au dat dea rostogolul ca sa ii faca rost de masa de vot… cati nelutzule 92???… hahalerelor!
3
0
Citesc mesajele și mă gindesc,ce vor face acești mici politruci dacă membrii Usr dovedesc că nu-s doar niste marionete,chiar și cei ilegal acceptați,iar Steliștii,Cocargenii,Negoi,Gimanii,Semiranii pierd alegerea lui Gima.Ce loc de muncă vor găsi nemaiavind funcții plătite din bugetul statului Trezitiva r*mâni și nu participați la alegerea unor impostori care calca pe cadavre de foame,că vor pleca la București pe funcții și 4 ani pina la următoarele alegeri numai calca prin oraș.Isr voi vă treziți cu probleme penale.
2
0
In general r*mânii au coloana,azi se încearcă cea mai mare frauda posibilă, Usr filiala municipală își alege Președintele Gașca Stelian ion,Negoi,Cocargeanu ptr a-și asigura locuri călduțe in toamna in parlament încearcă azi prin introducerea a 92 de membri noi să aleagă azi pe cățelul celor menționați George Gima.Atentie ptr cei noi introduși ilegal,daca nu aveți coloana sa nu participați azi la frauda ginditova că niste dosare va vor aștepta,nu vă lăsați manipulați să aveți prb cu legea
3
0
a vorbit traseista politica ))
1
0
Limbricul P.a.r.i.s mai lipsea. Vrea sa fie si el sef, poate ii gasiti si lui un loc de sef ca s-a saturat sa rada lumea de el
3
0
Doua , M.U.I.S.T.E !
10
0
Cred că mă sucesc și spun tot,altfel nu-mi iese de ceva legale sa trag.Numai pot susține escroci și analfabeți,e peste puterile mele și nu vreau dosare,că i-mi fac aia și ceva probe de sânge de nu mă văd.Loredana,Gilda,Steli,Tomiță,Semi,Florin,Cristina mă dezic de voi,spun cum ați adus zecile de personaje săpt trecută in Usr,fara interviuri,fara prezenta lor.
10
0
Mihai, frustrarea ta e aproape cat a Lui Mitica dar frica ta transpare dincolo de ecrane
6
11
Uniti... salvam pe alde Mitica
7
8
Tica-Tac
10
0
Stelian te rugam demisia de onoare , distrugi filiala Cta cu mizeriile tale , nu ai luat filiala pe persoana fizica , tu și acoloti tai ( Cocargeanu,Gima, Timofte, Negoi, Semiran și restul tantitelor mahala se stiu ele) ,lasa pe cineva care chiar este interesat de situația Cta , lasa-ne în pace , nimeni în acești 4 ani ce au trecut nu ai făcut nimic pentru aceasta tara și pentru Constanța doar mai mancat niște bani atat....avem oameni valoroși în usr Cta din pacate nu ești tu acela și se vede cu ochiul liber, cariera ta este pe sfârșite mai bine ti-ai vedea de familie, soția ta este în depresie pe tik tok sincer acum ce este mai important decât sănătatea ei mentala
18
6
Ce super smecherie au inaptii de Stelian și crocodilul ala de negoi, daca fac astfel de manevre doar ca să își asigure un loc cald in parlament atunci clar că nu va fi nicio sansa sa se mai schimbe ceva in bjne in țara asta! Fost ministru al justiției să conceapă așa mizerii, o să ajungă direct in latrina istoriei unde va înota alaturi de celălalt plutitor și toți fanii lor maro! Iar Rizea să aibă curaj, sa dea tot din casă, să spună și că nevasta lui Negoie a ajuns în Ministerul transporturilor după ce ne bărbieritul a bătut palma cu Grindeanu! Semipiramida de la Mangalia a fost, rămâne și va fi doar o țață ordinara, așa sa îi rămână numele! Succes Rizea! Adio Stelică!
15
4
Hai va rog , mila și la mine un vot aicisea duminica sa iasa iar băiatul sa manevreze usr cta 4 ani, eu nu am făcut nimic nici ca și viceprimar dar măcar am scuze ca sunt semianalfat...hai va rog
11
3
Ba băieți azi ma duc sa îmi duc nevasta la canto , nu ma căutați va rog, am treaba nu vedeți ce se face de c... pe tik tok....hai va pupa pe portofele din noiembrie băiatul ca iar papa 4 ani din bani publici!
12
3
Cocargeanu,veșnic fara job,noroc cu Usr-ul,Stelica un nimeni că avocat,trăiește din funcții politice,Negoi de nedescris.Gima nu e rău,dar influențat de șefa lui tătăroaică care mereu îl ține în hățuri,păcat de el .Restul de babute,un drogalaul și câțiva cățeluși.C-am ăștia conduc și fac matrapazlâcuri,incredibil!
13
7
Așa au făcut și după fuziunea cu noi,de frica că eram mai mulți membri.Acest Stelian,Cocargeanu,Negoi și acoliții sunt experți,sper că sunt și membri inteligenți da voteze corect și să nu și facă probleme penale ulterioare.
14
4
Faceți anchete cei care mai aveți onoare în partidul asta.Asta e adevărata față a lui Stelian Ion,el vroia să conducă Constanta?Membrilor noi și manipulați nu le e teama de anchete penale?
16
3
toti de se lauda ca participanti/parinti, au analizele ok, la palazu mare si cazarea asigurata. ce oameni se vor fitii, ca altfel de ce ar urca in acest tren al foamei?
10
2
Cioata,Timofte,Constantin Pinzariu,Tuzluchi,Miclăuș,Papaspiropol,L Radu,Talpes,Popescu V,D Badea,V Dinu,St Gugiu,G Lungu,R St Moldovanu Oct Moldoveanu,M Vlad,B Cioata,liste cu prieteni și lui Stelica
13
2
O plîngere penală este pregătită.Urmatorii vor fi chemați la Parchet:Alexandra și Nusi Cutu,Corina Loghin,Stefan A Lungu,Cătălin Anton,Larisa A Balaban,Lucian M Bărboi,Dorian Ciobanu,a*****a Cioc,Carmen Ciocoiu,George Cocoșațu,Alin Danisor,George Gălățeanu,Gucci Stelian Mario,Horia M ifrim,Denis A Kurtudlu,Cristina N Marin,Tincuta Martinengo,Daniel Popescu,Adina Prodan,Filopa Spătaru,Alex V Ștefănescu,Camelia Viciu,Mădălina Viciu,Cristina F Micu,Nicolae Micu,Alexandru Sărăcin,Dumitru Sărăcin,Iuliana Sărăcin,Stoica Simona,a*****a Ristoaie,Claudia Ristoaie,Cornelia Ristoaie,sa vedem cum vor răspunde la parchet
13
1
Semi,incredibil cum ai ajuns.Chiar facandu-i zilnic că doar te vad cafeaua primarului actual de la noi,dar nu am crezut că iar îți pui săgeata la înaintare că acum 4 ani la noi la Mangalia,pe Gima.Dar sa vă pretați la orice sa ii acordați loc eligibil impostorului Stelian le întrece pe toate.Rusine că ești Mangaliot
20
4
Incredibil ce vad in mesaje,Stelian Ion cel care a fost ministrul justiției,Stelian care era împotriva corupției se pretează la ilegalități ptr un loc în parlament,citesc votanții lui oare?
21
4
Faceți totul să câștigăm.Florin,Cosmin,Gilda,Tomiță,Semi,Loredana,Cristina toți o să fiți recompensați daca câștigă George partidul E al nostru,nu mă interesează de oile care votează,sunt o masa de executanți.Faceti orice și după ce ies eu și Remus vine răsplată
13
5
Și pe cine interesează că se ceartă doua cațe?
12
1
Tara arde și 2 fufe se cearta.Una care fuge dintr un partid în altul,cealaltă căreia îi trebuie un control psihiatric.Praf in ochi,dar bine spune cineva mai sus că în Filiala Constanta se pregătește cea mai mare frauda.Pentru că,sâmbătă au loc alegeri in filiala municipală ptr președinte Filiala unde o gașcă de escroci de sub tutela lui Stelica au introdus în câteva zile 92 de noi membri și au executat ilegal 20 ,totul pentru ai facilita lui Stelian și Negoi locuri călduțe in parlament și Senat .Stelicaaaaa,parca ai fost Ministru al justiției?In așa hal ai ajuns și ai dus filiala?Totul pentru o funcție la București,nu mă miră că doar din asta ai trăit toată viața.Sper că membrii sa voteze împotriva acestor impostori.
29
3
Urmează alegerile în Filiala Usr Constanta.Va fi cea mai mare frauda deoarece o gașcă de căței și cățelușe cu speranța unor joburi noi vor frauda alegerile oferind un loc călduț in toamna veșnicului pierzător Stelian și Negoi.Care apoi se va revanșa cu joburi la cabinetele parlamentare Cocargeanu,Toma,Chițu,Popa,Semi(Sosoaca),Bunghez,Popa,C Popescu,Timofte și încă câteva cucoane (nerezolvate)de nimeni pregătesc cea mai mare frauda,eliminând și introducând membri noi din familii.Totul că,cel mai slab om politic și avocat mărunt să obțină loc eligibil,călduț platit la București.
26
3
Bdbd
0
0
nu merita sa strici nici scuipatu pe ele. Cat despre rahatu asta de tren metropolitan, o sa ia aia din timisoara banii, o sa copieze un studiu si la stadiul asta ramane. Nu ca ar avea cineva nevoia de mizeria asta. Metrou nu se gandesc sa faca.
21
5

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510