REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.1° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
28.1° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Scandal de proporții, la Constanța, între Dabo Doner și Dan Paștiu, pe franciză

Scandal de proporții, la Constanța, între Dabo Doner și Dan Paștiu, pe franciză

Replica API 23 iulie 2022 | 23:55 7869

Black Sea Franchises SRL, prima societate din Constanța care a deținut contract de franciză cu Dabo Doner în speță Dabo International, a decis, după o negociere care a durat 6 luni, să renunțe la această colaborare și să se orienteze către alte afaceri. Dabo Internațional ar fi ridicat redevențele și costurile pentru materia primă, astfel încât adaosul lor a ajuns să depășească cu 30-50% prețul de listă al oricărui furnizor de pe piață. Francizații spun că astăzi Dabo Doner nu mai este o afacere de succes în care să investești bani, sau mai corect spus nu mai este o afacere bună pentru francizați. În timp ce unii cer falimentul Dabo Internațional, un francizat din Mangalia a formulat plângere penală pe numele societății, dar și al fondatorului Dan Paștiu, căruia îi aduce acuzații grave. Dan Paștiu, patronul Dabo, spune că nu are cunoștință de această plângere și vine cu precizări.

Black Sea Franchises SRL a colaborat cu Dabo aproape 7 ani, încă de la deschiderea primelor francize din România! După șapte ani de colaborare cu Dabo Internațional, afaceristul Adrian Stănică a rupt orice relație.

Relația dintre Dabo Internațional și Black Sea Franchises SRL, în calitate de francizor, a început în 2015, atunci când între părți au fost încheiate mai multe contracte. Un contract a fost încheiat în octombrie 2015, durata acestuia fiind de 5 ani, respectiv până la data de 15.10.2020; cu activitatea în Mangalia, strada Oituz nr. 16, al doilea contract a fost încheiat în aprilie 2016, durata contractului fiind de 5 ani, până la data de 15.04.2021, cu activitatea în Vama Veche, strada Ion Creangă, nr. 2, comuna Limanu și al treilea contract înregistrat iunie 2016, durata fiind de 3 ani, respectiv până la data de 14.06.2019, în Neptun, strada Trandafirilor, complex km 0.

Dabo Doner, Mangalia

În aprilie 2022, societatea din Mangalia a notificat Dabo Internațional că-și exprimă dezacordul față de încheierea unui nou contract, continuându-și activitatea, însă pe cont propriu. Așa a procedat și cu afacerea pe care o avea în Vama Veche, tot sub sigla Dabo Doner.

Dabo Internațional acuză practici neloiale

Considerând că sunt practici neloiale, Dabo Internațional SRL a depus la Tribunalul București, cerere de chemare în judecată, prin care a solicitat instanței să dispună, pe calea ordonanței președințiale sistarea activității subscrisei, dar și a altor 3 societăți, respectiv Vama Veche Franchises SRL, unde acționar e și Adrian Stănică, N&A Black Sea SRL și Fast Food Litoral SRL.

A renunțat la afacere, considerând că face mai mult singur. Dar are practici neloiale, de aceea am depus acțiune în instanță”, ne-a declarat Dan Paștiu.

Dabo International și Paștiu s-ar fi ales cu plângere penală

Potrivit informațiilor noastre, firma din Mangalia a lui Adrian Stănică a formulat plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, pe numele societății Dabo Internațional SRL cât și a lui Paștiu Dan, pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. Contactat pentru un punct de vedere, Stănică ne-a confirmat acest aspect, însă nu a dorit să facă alte comentarii.

La rândul său, Paștiu ne-a declarat că nu are cunoștință despre plângerea penală. ”Nu știu nimic. Nu am fost informat și nici firma respectivă nu mi-a comunicat că ar fi ceva în neregulă”, a mai declarat fondatorul Dabo.

Se cere falimentul Dabo Internațional, este executată silit

O altă societate cu care Dabo International a colaborat este și Tipo Trib, aceasta din urmă cerând, în instanță, pe 4 iulie, deschiderea procedurii insolvenței SC Dabo Internațional. La mijloc, ar fi vorba despre un teren din Sibiu. În iulie, magistrații au autorizat creditorul să treacă la executarea silită a obligațiilor cuprinse în titlul executoriu, pentru realizarea obligaţiei debitorului de a-i asigura creditorului folosinţa imobilului situat în Sibiu, str. Alba Iulia nr. 112, judeţul Sibiu, compus din hală şi spaţii de birouri dispus pe P+2 Etaje şi teren de 1300 mp, cu o suprafaţă utilă de 517 mp, obiect al contractului de închiriere din 22.05.2018, precum şi folosinţa imobilului situat în Sibiu.

Dabo Internațional a avut vânzări de 19 milioane de lei, în 2021

Dabo Internațional a avut cifra de afaceri, anul trecut, de 18 994 403, profit de 1 019 690 și datorii de 10 877 033 lei. În timp ce firma lui Stănică a avut cifra de afaceri de 7 milioane de lei, profit de 1,3 milioane și datorii de 3,5 milioane de lei.

Dabo Doner a fost înfiinţat în 2013, când a fost deschis primul restaurant la Sibiu, iar în prezent există 52 de unităţi sub acest brand. Sau, cel puțin, acesta era numărul de magazine la debutul pandemiei.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acest sibian Dan Pastiu este un escroc, colaborarea noastra cu el prin Dabo ne-a adus in final falimentul, ne-a ingropat in datorii si solduri la furnizori ca dupa 5 ani sa ne ia locatiile din constanta in cuantumul datoriilor stranse la ei , initial ne-au promis o facere profitabila dar intre timp au marit asa mult adousul pe materia prima incat ne-au bagat in faliment .. modul asta de escrocherie a folosit-o Pastiu si cu alti fancizati
2
0
La trandafirilor in Neptun e c****a Mocea afacerea nu avea nici o sansa
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513