REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Scandal după ce doi actori au fost umiliți și scoși pe ușa din dos a Teatrului Fantasio!

Scandal după ce doi actori au fost umiliți și scoși pe ușa din dos a Teatrului Fantasio!

Mirela PASCAL 28 februarie 2023 | 00:00 9599

Doi mari actori ai teatrului constănțean au fost scoși pe ușa din dos a Teatrului Fantasio, după zeci de ani dedicați profesiei, timp în care au încântat ochii spectatorilor din Constanța, din țară și din străinătate! Consilierul județean PSD, Nicoleta Bercaru, a inițiat două proiecte de hotărâre care vor ajunge în ședința de marți, 28 februarie, și care vizează, pe de o parte acordarea titlului de cetățean de onoare pentru Maria Lupu, iar pe de altă parte acordarea aceluiași titlu pentru Mihai Sorin Vasilescu. Cele două proiecte au stârnit o mulțime de controverse, dar au condus și la o umilință profundă pentru cuplul Lupu –Vasilescu, care a venit chiar din partea colegilor… a unora dintre ei, care au dat aviz negativ în vederea acordării titlurilor de cetățeni de onoare. Actrița Maria Lupu a reacționat în urma deciziei colegilor de breaslă și aruncă cu săgeți ascuțite în Erwin Simsensohn. Nici cel din urmă nu stă degeaba și spune că... doar a semnat avizul negativ, dar...

Scandal dupa ce doi actori au fost umiliti si scosi pe usa din dos a Teatrului Fantasio!

Nicoleta Bercaru, consilier județean PSD, a inițiat două proiecte de hotărâre pentru acordarea titlului de cetățean de onoare al județului Constanța pentru actrița Maria Lupu, respectiv actorul Mihai Sorin Vasilescu.

Timp de 40 de ani, actorii Maria Lupu și Mihai Vasilescu, care formează cuplu și în viața reală nu numai pe scenă, au adus bucurie în sufletele celor care i-au urmărit. Și-au iubit atât de mult meseria, încât teatrul a devenit prima lor casă. Au fost atât de dedicați, încât s-au căsătorit pe scenă, înconjurați de actori, iar Dan Spătaru a fost cel care a depus, pentru ei, actele la primărie, în 1994. Au urmat mulți ani frumoși, încununați de realizări, de spectacole mari, ducând numele Constanței peste mări și țări. În semn de recunoștință pentru întreaga lor activitate, consilierul PSD Nicoleta Bercaru vrea ca cei doi să fie cetățeni de onoare ai județului.

Scandal dupa ce doi actori au fost umiliti si scosi pe usa din dos a Teatrului Fantasio! Nicoleta Bercaru

Cele două proiecte s-au aflat în atenția comisiei de specialitate a Consiliului Județean Constanța, ulterior fiind solicitat un punct de vedere de la Teatrul de Stat, în vederea emiterii unui aviz. Și a fost emis unul care a surprins pe toată lumea!

Cum sunt desconsiderați cei doi actori de către Consiliul Artistic al Teatrului!

Consiliul Artistic al Teatrului a transmis că nu este de acord cu cinstirea activității celor doi actori de pe scena constănțeană. Atenție! Cinstirea constă, pe lângă titlul de cetățean de onoare al județului, și acordarea unei diplome. Nu bani, nu terenuri, nimic material!

Documentul este semnat de directorul teatrului, Erwin Simsensohn. ”Considerăm că acordarea titlului de cetățean de onoare al unui oraș sau al unui județ trebuie să aibă caracter de excepție și trebuie motivată de merite absolut excepționale. Alminteri, orice cetățean simplu care-și face datoria față de comunitate la nivelul său maxim de competență ar avea motive să se simtă discriminat pentru că nu i se acordă acest titlu. Considerăm că teatrul constănțean are în rândurile sale personalități mai meritorii decât cei doi actori la care ne referim, dar care nu au făcut demersuri pentru a le fi recunoscute meritele la acest nivel. De fapt, pentru actori suprema onoare este dată de aprecierile publicului iar acordarea unor titluri onorifice trebuie să vină, firesc, în urma unor performanțe cu totul ieșite din comun, așa cum s-a întâmplat în cazul unor personalități precum actrița Ileana Ploscaru, actorul Alexandru Mereuță, teatrologul Anaid Tavitian sau scenografa Eugenia Tărășescu Jianu, comunitatea culturală a orașului fiind unanim de acord în privința meritelor acestora. Titlul de cetățean de onoare ar trebui acordat unor personalități care au reușit prin activitatea profesională desăvârșită și implicarea lor activă în viața comunității să contribuie fundamental la promovarea imaginii municipiului și a județului în afara granițelor lor și să devină astfel adevărați ambasadori ai orașului la nivel național și internațional. Din păcate, de data aceasta nu este cazul!”, se arată în răspunsul Teatrului de Stat.

Scandal dupa ce doi actori au fost umiliti si scosi pe usa din dos a Teatrului Fantasio! facsimil-răspunsul Teatrului de Stat

”O enumerare simplă a unor spectacole, unele mai de succes, altele mai puțin importante, nu reflectă în mod automat o carieră ieșită din comun”

Umilința nu s-a oprit aici, colegii celor doi continuând în aceeași notă negativă cu care au început ”discursul”. ”Credem de asemenea că printre primele criterii ar trebui să se afle meritele profesionale, reflectate de o lungă fișă de creație a unor roluri esențiale din dramaturgia românească și universală și de premii importante primite de-a lungul carierei, iar în al doilea rând, influența personală asupra dezvoltării vieții culturale a comunității. O enumerare simplă a unor spectacole, unele mai de succes, altele mai puțin importante, nu reflectă în mod automat o carieră ieșită din comun, care să poată să justifice un astfel de titlu. Carierele celor doi actori propuși pentru a primi titlul de cetățean de onoare al județului nu au nimic care să-i ridice deasupra colegilor lor și să-i îndreptățească sau să fie solicitată pentru ei o onoare specială. Ba, dimpotrivă, se poate spune că cei doi sunt caractere care stârnesc și alimentează controverse în mediul profesional, în care activează sau au activat, iar onoarea lor în acest fel ar ridica multe semne de întrebare asupra intereselor care stau în spatele acestui gest. Pentru a nu trivializa în niciun fel importanța acestui titlu onorific și pentru că noi considerăm că nici pe departe nu sunt îndeplinite criteriile care ar trebui să existe în astfel de situații, ne exprimăm în mod categoric, un punct de vedere negativ”, se mai arată în avizul celor de la teatru.

Scandal dupa ce doi actori au fost umiliti si scosi pe usa din dos a Teatrului Fantasio! facsimil-răspunsul Teatrului de Stat

 Liviu Manolache, Lana Moscaliuc, Iulian Enache și câțiva tineri actori sunt membrii Consiliul Teatrului care au dat avizul negativ.

Lupu și Vasilescu, în cartea „Fantasio 40. Monografie!”, singura lucrare despre istoria teatrului

Proiectele de hotărâre au la baza o documentare profundă cu privire la activitatea celor doi actori. Urmare a întregii activități, încununată de multe realizări, numele cuplului Lupu-Vasilescu apar în singura lucrare care vorbește despre istoria Teatrului Fantasio, semnată de regretatul Jean Badea, fostul secretar literar artistic, dar și fost director al Teatrului timp de 1 an, fiind succedat în funcție de Mihai Vasilescu, care a condus instituția din 1991 până în 2002. Cartea se numește ”Fantasio 40. Monografie”, în cadrul căreia se fac 51 de trimiteri la activitatea Mariei Lupu și 77 de trimiteri la Mihai Sorin Vasilescu.

Scandal dupa ce doi actori au fost umiliti si scosi pe usa din dos a Teatrului Fantasio! o scurtă descriere a activității Mariei Lupu

Bercaru: Se umilesc niște valori ale Constanței!

Nicoleta Bercaru, aflând avizul Teatrului de Stat Constanța, nu a rămas indiferentă și și-a manifestat indignarea față de răspunsul negativ și, mai ales, față de expunerea de motive care stă la baza acestuia. ”Se umilesc niște valori ale Constanței, care au făcut lucruri foarte bune pentru cultura constănțeană. Vasilescu a fost 11 ani directorul teatrului, pe vremea când acesta era un brand și avea spectacole în toată țara. Avizul Teatrului de stat, de care nu era nevoie, conform Regulamentului pentru acordarea titlului de cetățean de onoare, este unul umilitor. Sunt jocuri politice”, spune consilierul PSD.

Ce spune directorul Erwin Simsensohn!

Contactat pentru un punct de vedere, directorul Teatrului de Stat a declarat că nu a avut nicio legătură cu decizia Consiliului Teatrului.

Scandal dupa ce doi actori au fost umiliti si scosi pe usa din dos a Teatrului Fantasio! Erwin Simsensohn

Atunci când mi s-a cerut un punct de vedere, m-am consultat cu colegii de teatru, actori, oameni mai noi, oameni mai vechi. Am discutat, s-a discutat în Consiliul Artistic, și acolo s-a redactat acel răspuns pe care eu l-am semnat pentru că sunt manager, dar nu este un răspuns al meu, este un răspuns al instituției, asumat de către un consiliu artistic. Nu am discutat suficient cu ei încât să pot avea un punct de vedere personal legat de acest subiect. Un asemenea titlu implică mult mai mult, o analiză a unor activități atât profesionale, cât și ale caracterului. Există o carieră, dar ceea ce au spus mai mulți este că nu înțeleg de ce ar fi chiar ei, care nu au nimic în plus față de oricine altcineva din teatru, nu au adus nimic în plus, nu au avut o carieră ieșită din comun față de mulți alți colegi din teatru și în rest au fost obiecții legate de caracter, dar s-au referit la lucru care s-au întâmplat înainte de a veni eu în oraș. Mulți din colegi au făcut referire la lucruri din trecut, la conflicte, la controverse, la diverse atitudini, la diverse probleme care au existat încă din vremea Teatrului Fantasio, la modul cum domnul Vasilescu, în acel moment, a condus, cum s-a raportat... la angajați în acele momente. Sunt lucruri pe care eu nu le cunosc. Îmi asum acest lucru. Când mi s-a cerut în scris un punct de vedere am și spus că sunt aici de 3 ani și jumătate. Aici au fost niște lucruri atât de complicate, atâtea conflicte și tensiuni, încât nu pot da un răspuns automat. Așa că am ales să discut acest lucru cu colegii din teatru, să avem un punct de vedere al teatrului. Ăsta a fost punctul de vedere al multor actori, inclusiv din cei vechi din teatru, care cunosc ce s-a întâmplat în trecut”, a declarat, pentru Replica, directorul.

Erwin Simsensohn: „Nu fac politică”

În concluzie, Erwin Simsensohn a ținut să puncteze faptul că nu face politică și că nu e o decizie politică. ”Eu știu și nu contest cariera domnului Vasilescu, dar se pare că aici au fost niște probleme de-a lungul anului, probleme legate de caracter, de controverse, de scandaluri. Pe care dânșii le-au alimentat, provocat, întreținut, astfel încât colegii au considerat că nu este oportun ca tocmai ei să capete o asemenea onoare. Există multe alte personalități, mulți alți oameni care ar merita acest lucru. S-a spus că am răzbunări, s-a că m-am opus pentru că e PSD și nu e PNL. Nu fac politică, n-am făcut politică, m-am opus să fac politică din momentul în care am ajuns aici. Am avut o relație foarte bună și cu PSD, am o relație bună și cu administrația PNL. Eu mă raportez strict ca profesionist, ca manager și nu fac politică. Nu sunt fanul lui Lupu, nici fan Țuțuianu, am încercat să mă comport profesionist indiferent de administrație”, a conchis managerul teatrului.

Scandal dupa ce doi actori au fost umiliti si scosi pe usa din dos a Teatrului Fantasio! Mihai Vasilescu

Actrița Maria Lupu: Ne-a băgat în aceasă mizerie...

Maria Lupu, unul dintre actorii umiliți de ai săi colegi, rupe tăcerea și dă de pământ cu Simsensohn. ”Nu știu…pentru mine și soțul meu nu a fost o surpriză faptul că Teatrul a avut acel punct de vedere. De ce? Poate pentru că suntem doi oameni cu coloană vertebrală, care ne-am iubit meseria, și am făcut-o cu devotament, cu seriozitate. Acest titlu îl merită toți, și cei post mortem și cei vechi din Teatrul Fantasio, dar prin ce umilință am trecut noi, n-a trecut nimeni. Pentru că am fost un om cu coloana vertebrală, care a adus teatrului sponsorizări, care a dus teatrul în turnee în tară, în străinătate, pe sponsorizări, mi-am atras această ură si invidie. M-am consolat cu gândul că oamenii puternici și capabili vor fi întotdeauna invidiați”, a declarat, pentru Replica, Maria Lupu, precizând, totodată că, Simsensohn este”un director care habar nu are de activitatea celor doi despre care a vorbit și pe care nu l-a interesat decât bârfa din teatru... Ne-a atras în niște mizerii... n-am crezut că la vârsta asta trebuie să dau explicații despre activitatea mea. Pe soțul meu, grav bolnav, nu pot să-l trag în așa ceva. Acest om, cu care n-am avut niciun fel de conflict.... știe să-i amețească pe toți”.

Scandal dupa ce doi actori au fost umiliti si scosi pe usa din dos a Teatrului Fantasio! Maria Lupu

„Pe 11 martie am ultimul spectacol, apoi voi primi un șut în fund!”

Pe 11 martie va juca în ultimul ei spectacol, urmând, apoi, să se retragă...cu regrete și cu dezamăgirea că Teatrul Fantasio a ajuns... acolo unde este astăzi. „Eu nu fac politică și nu pun în primejdie onoarea mea și a soțului meu. Pe 11 martie voi juca ultimul spectacol, apoi voi primi un șut în fund, așa cum au primit alții, inclusiv Vasilescu. Să vă mai spun ceva. Erwin Simsensohn s-a dus la Iohannis să primească distincție pentru cei 70 de ani de existență a Teatrului de Stat Constanța. Nici macar nu ne-a chemat, ne-a scris doar un mesaj pe grup și ne-a felicitat, dar nu ne-a chemat la un pahar de șampanie... A promis că niciun pensionar nu va fi dat afară. Nu a mai prelungit contractul Cristinei Ciorei , lui Vasilescu și urmez eu...toți pensionari. Unii si-au dat demisia...din administrație și tehnic. Bine că și-a dat arama pe față”, a mai spus actrița, cu lacrimi în ochi. În încheiere, aceasta a declarat: ”Nu eu am început acest conflict. Nu înțeleg de unde atâta ură!  Prin acel punct de vedere din partea teatrului trebuia să se gândească la imaginea teatrului...Dar, probabil, dorința de a ne defăima a fost mult prea mare și a uitat că este managerul unui lăcaș de cultură

Vom urmări subiectul și vom reveni cu decizia consilierilor județeni, din ședința de astăzi, 28 februarie!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Marele actor fura la Fantasio și cheia sol de pe partitura!Marea actrița era orice numai actrița nu!Oportuniști cu fete de victime!Măscărici cu nunti pe scena și relații construite prin intrigi,presa și venin!Mulți ne-am pacalit!El era sefu',ea cabinetul 2! Acum și au făcut reclama pe munca actorilor din Teatrul de Stat! Ignor!Rusinica!
8
1
Ce milogi cu "coloana vertebrala"! Doamna Bercaru,ce naiba doamna!Va știam fata deșteaptă!
4
0
Au fost actori ok, cum au fost alti zeci de actori, dar nu au avut anvergura profesionala si mai ales nu au avut realizari care sa-i impuna nici in constiinta publica si nici in cea a breslei. E nepotrivita propunerea de a le acorda acest titlu. Dacă primesc dumnealor, sunt indreptatiti sa primească alte zeci, daca nu sute de persoane cu realizări cel putin egale: profesori, actori, plasticieni, literați, muzeografi, istorici, doctori, ingineri.
23
1
Sunteți p******i,și Maria și Vasilescu. Pentru ca sunteți finii lui Tutuianu,și pentru ca Nicoleta Bercaru îl susține pe Tutuianu,d-aia v-a propus ca cetățeni de onoare. Dar nu ați făcut nimic memorabil în meseria asta ca să fiți numiți cetățeni. Ați devenit și p******i cu acest titlu. De ce nu va vedeți de bătrânețe? Maria Lupu ai bârfit și ti-ai manifestat frustrările cum ai vrut tu pe toți angajații teatrului. Gata,ca e prea mult. L-ati ales naș pe Țuțuianu ca să fiți sprijiniți de psd.
18
1
BERCARU TAXIMETRISTA CONSACRATA PE SCENA DE LA CAZINO MAMAIA UNDE OFEREA PLACERI TAXIMETEISTILOR DIN SCHIMBUL DE NOAPTE. BERCARU ARE OBRAZNICIA SA VORBEASCA DESPRE CULTURA? ACEASTA DEGRADATA INFRACTOARE DIN GASCA PESEDISTA SPUNE ARTISTILOR CINE TREBUIE SI CINE NU TREBUIE SA MAI URCE PE SCENA. PSD MAI EXISTA?
15
2
m****a draga cine ti-a spus dumitale ca astia sunt doi mari actori? Sunt doua mari paparude. Ne facem de ras cu ei.
11
4
Gherghilescu de mai jos are dreptate în ce spune nu și în ce face. Cel mai mare șpăgar și nenorocit din tot teatrul constănțean el este. L-a luat vecinul Lupu și l-a pus pe o funcție în care s-a făcut de c****t. Vroia să controleze nenorocitul tot, să nu-i scape nimic de unde putea să ia o șpagă. Gherghilescule ai să iei o M UIE binevenită și aplaudată public de tot orașul.
11
0
Cei mai de valoare oameni de cultura din Constanta,ha,ha,ha.Nu inteleg de ce sunt surprinsi de atitudinea colegilor, cand se stiu foarte bine conflictele si bârfele alimentate chiar și de ei . Nu este vorba de invidia celorlalti ci de frustrarea celor doi care nu-si dau seama ca nu sunt mai presus de alții.
13
2
Cultura in Constanta este exact oglinda discutiilor de aici. Inclusiv a articolului scris se pare de cineva care face o confuzie regasita chiar in titlu.
15
1
Din păcate tipic Constantei si constantenilor. Un oras mizer, plin de intrigi si intriganti. In posturile de la stat sunt angajati doar mediocritati, pe pile. Daca unul e capabil, e dat la o parte din frica incapabilului de a nu i lua locul. Asa și la Fantasio. Cum sa recunoasca leprele meritul cuiva de a fi bun? Rusinicaaaaaa!
12
7
Urat! Nu ne apreciem valorile cat sunt in viata, asteptam sa moara ca sa aratam cat de buni au fost! La ce sa ne asteptam de la un evreu
11
16
Bercaru produce doar scandal si jaf. Asa cum a facut peste tot unde a fost. La sc 39 are plangeri penale si reclamatii pentru faptele ei. De la scoala 30 pleaca in scandal cu cancelaria si parintii. Tutuianu este simgurul utilizator al acrstei cocote. Taximetrista bercaru faca valuri de foame.
22
1
Esti analfabet functional. Reciteste textul. Se obtine o diploma. Visati toti bani si terenuri. Alea se iau la consiliul local, cetatenii de onoare ai orasului cum este domnul Felix Stroe. Eh, ce a facut Stroe pt tine constanteanule, de i-ai acordat acest titlu? Ca a furat cat a putut , ca are straduta cu numele lui in Cumpana, la Stroe cu par, ca se mute cu toate coardele si coarda sefa e dragnea care face traseism intre PNL si PSD? ASTIA SUNTETI. MERITATI GROPILE LUI CHITAC
16
7
Mai mergi la teatru
8
1
Nu ti-a dat si tie nimic si esti frustrat, impotentule sau poate esti vreo prostituata si ti-a luat vreun client hahaha
7
3
Au inventat ceva pentru cetatenii Constantei? Si-au facut meseria. Atat. Un doctor, un profesor, un pompier nu ati decora. Ati gasit pe cine, niste actori. Daca erau de apreciat, luau premii in teatru sau film. Cine a auzit de ei?
25
4
iar a aparut C...A asta de bercaru pe strasse. Politicul nu ar trebui sa se amestece in Cultura. Luati-va labele de pe cultura CIUMA ROSIE . M--E PSD.
17
6
Care lula mea este diferenta intre Maria Lupu si hoasxa de Ploscaru? Ce a facut ploscaru si nu a facut Lupu? Si ce dracu o tot bagati pe Bercaru? Aici sunt invidiile unor frustrati, actori frustrati care nu stiu sa isi sustina colegii ca ii sufoca invidia. Beah! Imaginea teatrului constantean de astazi, asta sunteti.
11
13
Eu am ramas cu impresia ca managerul are dreptate; in rest multa invidie, rafuieli, p*****a crestere si balacareala balcanica se pare alimentata la greu de mai multi ani in teatru cu acest punct culminant - un articol de scandal in care se spala rufele si in public in replica
15
9
La aeroport la kogalniceanu este un cuplu barcaru-nusa ce se imbarliga pe platforma. Ieu cred ca astia trebe sa primeasca diploma. Nu a avut nimeni curaj sa sio traga printre aveoane.
16
1
Atatea vorbe pentru nimic. Merită vreun titlu că și-au făcut meseria? Pentru ce cetățean de onoare? Au inventat ceva? Rămâne ceva în urma lor să se vorbească pentru vecie? Toți Constănțenii Merită titlul de oropsiți de onoare că ne-a făcut Chițac praf. Și proști de onoare că în loc să-l dăm în șuturi afară tăcem că proștii
32
5
Da... din toata constanta astia doi sunt valori inestimabile care trebuiesc facuti cetateni de onoare ... Altii nu mai sunt . Miza o fi terenul la care au dreptul cetatenii de onoare si pe care oricum nu-l primesc decat cei ... onorati ??? Rusine replica !!!!!
24
4
Individul asta roscat care se vrea a fi directorul teatrului se vede cat de imbarligator si de neasumat este din raspunsul pe care il da. Un ipocrit, e cea mai p*****a conducere din cate a avut teatrul asta vreodata!
18
18
Cine l a pus director in Constanta pe jidanul ala murdar, parca ii curatasera pe toti acum 70 si ceva de ani? Ajung iar nemernicii aia sa dea ordine in Romania
16
21
BERCARU TAXIMETRISTA CONSACRATA PE SCENA DE LA CAZINO MAMAIA UNDE OFEREA PLACERI TAXIMETEISTILOR DIN SCHIMBUL DE NOAPTE. BERCARU ARE OBRAZNICIA SA VORBEASCA DESPRE CULTURA? ACEASTA DEGRADATA INFRACTOARE DIN GASCA PESEDISTA SPUNE ARTISTILOR CINE TREBUIE SI CINE NU TREBUIE SA MAI URCE PE SCENA. PSD MAI EXISTA?
24
1
Invidie…. colegiala, pana la urma. Ce mai atitutinde, in loc sa se bucure pentru niste colegi de-ai lor alaturi de care au jucat in atatea spectacole arunca cu noroi. Hai sa fim seriosi, cat sa o mai premiati pe Ileana Ploscaru, altii mai tineri nu mai au loc?! Raspunsul teatrului ii descalifica pe cei care au scris si semnat asa ceva. Dar asta e mancatoria de la stat, le-au marit si lefurile si ar face si crima pt pozitiile pe care le au, de colegialitate si fair-play ma tem ca n-au auzit si nu pot intelege sintagmele. Urat! Trebuia sa ne lasati pe noi, publicul, sa va apreciem/ descalificam, nu sa va dati in cap unul altuia.
10
21
Ati adus de pretutindeni manageri, adică directori care ar fi trebuit sa iubească artiștii și sa-i promoveze. Sanchi! Tot pe rețele de influenta, tot relații politice, ca și când Cta nu are nici un om de valoare și cultura, pentru a face un astfel de job. Ceausescu a făcut pușcărie pentru ce a fost și ce a facut; amanta plătită din bani publici jubilează dincolo de pensie, după ce comunismul a fost condamnat de la tribuna Parlamentului national. Alții, pensionari cu state vechi, conduc centre de cultura sau muzee. De zeci de ani. Rețea de tip sicilian....Ce rusine! Sar din partid în partid și rămân acolo pana se duc....de tot. Ce vorbiți de manevre de recunoaștere culturala, când 90%dintre politicieni nu calcă la teatru sau habar nu au dacă Puccini este nume de compozitor sau o cafea ușoară. Dar ei fac politica culturala, deh! Și acum împart valoarea și recunoașterea. Orice comentariu este de prisos; noi am fost și murim triști și sătui de voi.
20
1
Ghinionul lor, ca propunerea a venit de la o spagara. De alde pana si acolitii care au fost clovnii lui mazare, normal ca nu suporta idea.
23
2
Doi actori de iarmaroc, mai mult politruci, sustinuti de starleta lu Stroe.
23
4
Nu dna Bercaru, nu acești doi actori au fost umiliți, ci restul de mari artiști, morți si vii, care au trecut de mult granițele județului si ale tarii și au în spate o cariera mare, cu titluri grele și reprezentații numeroase. Dvs nu știți ce este aia și mai bine ați sta în în banca dvs politica, pesedista , sa învățați sa nu faceți rau. Vad ca se continua practica grețoasa, ca activiști de prin tot felul de administrații, sa taie și sa spânzure prin cultura. Potoliti-va, căci după mandat nu mai sunteți nimic; lumea iubește artiștii si da bani sa ii vada; pe cei mari dar și pe cei mici, toți împreună formând teatrul asa cum este el. Au murit nume mari, alții abia mai merg și artiștii adevărați nu au cerut niciodată nimic de la politicieni. Ajunge umilinta! Ca dvs procedează și centrul politic, ignorând o viata de exceptie dedicata scenei si promovând resturile obosite ale ignorantei. Cat sunteți de toxici!
35
4
Nu are legatura cu evreul. Dar cum sa fie Maria Lupu cetatean de onoare, cand nu a auzit nimeni de ea, cu o cariera modesta si mediocra.... Se compara vreo secunda cu Ileana Ploscaru?
30
4
Unul pe altul. Că așa e la stat. Trai neneaca.
12
4
si pace. E multa curvarasie acolo. In schimb eu ma mir cum de replica vorbeste de fantasio cand teatral este de stat. Nume dat de alti cetateni de onoare ai orasului.
21
7

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510