REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.8° Constanța Mie., 2 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6870
17.8° Constanța Miercuri, 2 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6870
 

Scandal electoral la Negru Vodă! Buletine de vot fără ștampilă, găsite în urne

Scandal electoral la Negru Vodă! Buletine de vot fără ștampilă, găsite în urne

Andreea VLAICU 11 iunie 2024 | 15:51 2369

PNL Constanța anunță o potențială fraudă electorală gravă la Negru Vodă. Zeci de buletine de vot fără ștampilă de control ar fi fost găsite în urne. 

Scandal electoral la Negru Voda! Buletine de vot fara stampila, gasite in urneMihai Argintaru și Petre Urziceanu

„În procesul de renumărare a voturilor în orașul Negru Vodă au fost găsite buletine de vot fără ștampila de control. Este o indicație cât se poate de serioasă a unei posibile fraude electorale care, dacă se confirmă, poate reprezenta vicierea totală a procesului de vot. O diferență de numai 70 de voturi între primii doi candidați clasați în cursa electorală pentru funcția de primar al orașului Negru Vodă ne-a obligat că cerem o renumărare și o verificare a voturilor exprimate de către cetățeni, mai ales în condițiile în care primarul în funcție și membru PNL și-a derulat cele două mandate cu eficiență, cu proiecte finalizate și finanțate din fonduri externe, fie naționale, fie europene”, se arată în comunicatul transmis.

În continuare, PNL Constanța spune că „În procesul de renumărare a voturilor, care este încă în derulare, am fost surprinși să aflăm că o serie întreagă de buletine de vot nu au avut aplicată ștampila de control. Din verificările actuale, numărul de buletine de vot fără ștampilă de control ar fi mai mare decât diferența de 70 de voturi între primii doi clasați în cursa pentru primărie. În aceste condiții, considerăm necesară analizarea foarte atentă și obiectivă a întregului proces de votare din Negru Vodă. Dacă există indicații rezonabile că amploarea potențialei fraude ar putea vicia întreg rezultatul votului, vom cere cu siguranță reluarea alegerilor în Negru Vodă”.

Mihai Argintaru este primarul ales la Negru Vodă

Candidatul AUR, Mihai Argintaru, a câștigat alegerile cu 41,29%, reprezentând 955 de voturi. Pe al doilea loc se află Petre Urziceanu, actualul primar în funcție, candidatul din partea PNL, care a obținut 37,83%, adică 875 de voturi. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Domnul Argintarul este un om de excepție, îmi e greu de crezut că s-au fraudat voturile, având în vedere că de doi ani în coace mai bine de jumăt**e de comunitate se plânge de modul de abordare al problemelor de către fost domn primar, URZICEANU. n***u voda are nevoie de oameni cu obraz și caracter, ne-am saturat sa ni se bage legea in fața și să ni se întoarcă spatele. Adi Argintarul este un caracter bine șlefuit, cu frica de Dumnezeu și mult bun simt. Sa îmbrățișăm acest nou inceput și să lăsăm în spate sfiala pe care am acumulat-o in 8 ani, când se punea problema de o audiență la domnul primar. Am trăit în acești ani cu foarte multa "răbdare, promisiuni evaporate, vorba multa și degeaba și tupeul din ultimii 2-3 ani pe care a trebuit să-l înghițim sa nu care cumva sa supărăm" ne e scârbă! Bine ai venit acasă, Adi Argintarul!
0
0
Canditat Argintaru din partea AUR...numai metale prețioase!
1
0
argintaru reprezinta haur
1
0
si acuzatii de furt de voturi in toata tara cu exemple concrete !
2
0
Cand spun ca s-a furat in draci,astia incearca sa dreaga busuiocul si sa ne duca de nas ca votarea a fost corecta. Daca aplicau legile cu sanctiuni dure cu puscarie la furt de voturi.Azi nu mai fura nimeni in halul asata.Asa la comuna Cuca in dosul curului cine sa ii prinda pe aia daca au primar PSD si ii dreseaza pe toti cu cine sa voteze de ani de zile.Taranii din comune voteaza de frica ca nu le da primarul ajutoarele daca nu-l voteaza.Sunt clanuri facute in toate localitale mici de zeci de ani. Merge taranul amarat sa depuna plangere?
11
0
Buletinele de vot fara stampila de control poarta stampila VOTAT pentru PNL? PSD? AUR? Nu pot sa cred asa ceva! Cei care au organizat alegerile trebuiau sa se îngrijească sa aplice stampila VOTAT cand le-au bagat in urna!
5
2

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515