REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Scandal! Expresie dată la BAC, cea mai căutată pe net, înainte ca subiectul să devină public

Scandal! Expresie dată la BAC, cea mai căutată pe net, înainte ca subiectul să devină public

Mirela PASCAL 27 iunie 2023 | 15:43 2463

Nici nu a început bine Bacalaureatul că au apărut şi primele controverse. După prima probă scrisă care s-a ţinut ieri la Limba Română au apărut suspiciuni că subiectele s-au sifonat. "De bună seamă" a fost sintagma din subiecte care le-a dat bătăi de cap atât elevilor, cât şi profesorilor şi care a făcut multe valuri, după ce s-a descoperit că expresia a fost căutată intens pe internet, înainte de examen

Scandal! Expresie data la BAC, cea mai cautata pe net, inainte ca subiectul sa devina public

"Au apărut discuţii şi pentru că în baremul de corectare nu ar fi fost trecute toate sinonimele existente pentru expresia în cauză, aşa că elevii au făcut şi o petiţie, adresată dascălilor corectori. Şefa de la Educaţie a declanşat imediat verificări şi a găsit şi soluţii. "Nimeni, pentru că am verificat, este monitorizat audio video nu a comunicat cu cineva din exterior. Din punct de vedere al posibilităţii de a scăpa subiectele în spaţiul public din toate verificarile pe care noi le-am făcut acest lucru nu este posibil. Am verificat și noi cu specialiștii IT încercările de căutare efectuate în cursul zilei de ieri și astăzi în privința expresiei "de buna seama" releva date diferite. Deci nu putem face o corelaţie între numărul de căutări și o potentiala bresa de securitate la nivelul subiectelor. Pentru o corectura unitara a fost transmisa o nota in toate centrele zonale de evaluare ce contine clarificari referitoare la punctarea si altor sinonime in afara cuvantului "desigur" care este mentionat in barem si clarificari vizavi si de modul in care se face evaluarea în asa fel încât toată lumea să urmeze același mod de corectura să nu avem diferente", a declarat Ligia Deca, ministrul Educaţiei.

Scandal! Expresie data la BAC, cea mai cautata pe net, inainte ca subiectul sa devina public

Potrivit acesteia, se va dispune şi un audit informatic, însă verificările făcute luni nu au lăsat "vreo suspiciune" cu privire la potenţiale incidente. Referindu-se la cazul de la Liceul Teoretic Decebal din Caransebeş, ministrul a informat că se face o cercetare disciplinară, însă subiectele au fost făcute publice când elevii erau deja în sală şi nu a fost influenţată corectitudinea examenului.

Inspectorul Şcolar Judeţean de la Caraş-Severin a înaintat încă din cursul zilei de ieri Comisiei Naţionale de Bacalaureat solicitarea de schimbare a comisiei de la centrul de examen de la Liceul Teoretic Decebal din Caransebeş. Practic, comisia a fost schimbată. În paralel, continuăm demersurile de cercetare ca să vedem cine a fost implicat şi care sunt consecinţele. Şi în celelalte cazuri măsurile au fost similiare - înlocuirea comisiei, cercetare disciplinară pentru cei care se dovedesc că au făcut publice subiectele. Ele s-au făcut publice când elevii erau deja în sală, se aflau în condiţii de siguranţă. Nu putem spune că au influenţat în vreun fel corectitudinea examenului, însă vom lua toate măsurile disciplinare în aşa fel încât astfel de abateri de la regulament să nu se mai întâmple", a arătat ministrul. Deca a informat că vor exista consecinţe disciplinare serioase pentru cei care făcut astfel de greşeli.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Intotdeauna au transpirat subiectele numai ca guvernul refuza sa recunoasca; acum nu a mai avut incotro
0
0
Dar cei din conducerea ISJ cand vor da un examen???? Stau acolo numiti politic ca asa vrea pnl constanta ! Cum caracterizati mandatul lor? Spagi, porc, varza, tatuati, curvecte, imbecilitati, tupeu maxim, ignoranta, ilegalitati, nesimtire, obraz foarte gros! Au distrus invatamantul constantean!
1
0
Absolvenții noștri nu au deschis nicio carte în cel patru ani de învățământ.Unii mai au pretenția să ia examenul de maturitate.Mi ar fi și rușine să mă înscriu la examen.Unii absolvenți ignora liceul unde au absolvit și s-au mutat la liceele din Medgidia.Cred că acolo se poate copia mai bine că la Cernavodă.
5
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016